coachu13 04.06.2018 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Hej, Doradźcie z czego zrobić zabudowę wanny dookoła niej, pod kafelki.Tak żeby na tym można później też bezpiecznie siąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.06.2018 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 Ja mam z płyty KG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 04.06.2018 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 na KG raczej kiepsko usiąść zrób z jakiegoś betonu komórkowego itp materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 04.06.2018 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2018 OK. Ścianki z betonu ale jak zrobić górę ? Normalnie wylać ?Podejrzewam, że ktoś coś takiego już modził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 06.06.2018 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 OK. Ścianki z betonu ale jak zrobić górę ? Normalnie wylać ? Podejrzewam, że ktoś coś takiego już modził. Jeśli pytasz o górę to pewnie masz na myśli półkę. Wylewanie zaprawy betonowej w tym miejscu mija się z celem. Odpowiednio zrobiony stelaż i karton-gips zrobią dobrą robotę. Stelaż nie musi być przecież z profili stalowych, a kg może zastąpić płyta OSB. Jak zamurujesz i zabetonujesz wannę to chyba już na wieki. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.06.2018 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 Mi jeden majster obudował BK. Dobre rozwiązanie.Drugi proponuje na krótszych bokach BK (i na tym półeczki przedłużające wannę) do których słabo doklei zabudowę długiego boku ze styropianu. Twierdzi, że w razie W sobie całą ściankę styropianową oderwę, naprawię syfon czy co tam będzie trzeba i bez uszkodzenia płytek wkleję z powrotem. Wydaje mi się to sensowne. Oczywiście wanna oparta na nogach, nie na tej zabudowie. Chyba też do rozważenia taka foremka ze styropianu zamiast nóżek. Dodatkowo zaizoluje i dłużej woda zachowa temperaturę. tylko mam wątpliwości co do stabilności takiego montażu i czy z czasem drobne ruchy nie spowodują rozszczelnienia syfonu czy pękania fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2018 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 na KG raczej kiepsko usiąść zrób z jakiegoś betonu komórkowego itp materiału. siedze normalnie. Wanna stoi na nóżkach i to one przejmują obciążenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 06.06.2018 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 Ale ja mówię o siedzeniu na tych półeczkach właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 06.06.2018 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2018 Gdzieś chyba w 91 remontując łazienkę , wannę obudowałem płytą sklejoną z desek przez znajomego stolarza. On dobrze skleił, zapuściłem to dwukrotnie rozcieńczonym pokostem(?) a jak wyschło to coś jeszcze i na to nakleiłem płytki 15x15 klejem, podobno elastycznym. Wszyscy pukali się w głowę, ale mimo tłuczenia kolanami wytrzymało ponad 20 lat aż do pożegnania z wanną. Teraz materiałów do wyboru do koloru, aby stelaż był sztywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 07.06.2018 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Najsolidniejsze obudowy wanny , wykonuje się z betonu komórkowego . Są one również tanie i szybkie w wykonaniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts