rabarbar1 06.07.2018 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Cześć. Czy koszt około 600 zł za podpięcie do erbetki to dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.07.2018 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Cześć. Czy koszt około 600 zł za podpięcie do erbetki to dużo? A co podpinasz do tej "erbetki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 06.07.2018 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Pytanie typu czy cukier jest drogi?..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 06.07.2018 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 600 zł kosztuje podpięcie rozdzielnicy z osznurowaniem 55 punktów. podpięcie Erbetki to max 100 zł. No chyba, że elektryk dojeżdża z Moskwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.07.2018 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 600 zł kosztuje podpięcie rozdzielnicy z osznurowaniem 55 punktów. podpięcie Erbetki to max 100 zł. No chyba, że elektryk dojeżdża z Moskwy. Pytanie nie było o podpięcie rozdzielnicy budowlanej tylko o podpięcie do "erbetki";-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 06.07.2018 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Pytanie nie było o podpięcie rozdzielnicy budowlanej tylko o podpięcie do "erbetki";-) hm ... no to wychodzi jeszcze taniej , bo wszytko zapłaci ZE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabarbar1 06.07.2018 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Wydawało mi się, że Wam "wyjadaczom" nie trzeba wszystkiego tłumaczyć jak dziecku. Wydawało mi się. Odnosnie cukru - po co mam wydzwaniać i truć w piątkowy wieczor, skoro tutaj ktos moze napisać ''ja zaplacilem tyle i tyle'.Nie kłopoczcie się więcej i proszę o dodanie mnie do ignorowanych.Dla chetnego pomóc bliźniemu rozjaśniam temat, skoro to niezbędne: ZE montuje swoją skrzynkę w granicy dzialki. Ile wynosi koszt podłączenia ze skrzynki ZE do MOJEJ erbetki ktora będzie tuż obok?Pytanie wydaje mi się proste bez potrzeby pprzeprowadzania głębszej analizy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 06.07.2018 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 No to tyle ile napisałem, podpięcie kabla od FR i podpięcie do erbetki, ewentualnie osznurowanie jeśli masz niegotową erbetkę. Całość to 30 min roboty i 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rabarbar1 06.07.2018 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.07.2018 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 U mnie w rejonie podłączenie RB- tki i wystawienie papieru dla ZE o gotowości instalacji to koszt 600 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 06.07.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 O gotowości jakiej instalacji ?? tej w wirtualnym domu ? czy mówisz o erbetce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 06.07.2018 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 O gotowości jakiej instalacji ?? tej w wirtualnym domu ? czy mówisz o erbetce ? Instalacji odbiorczej energii elektrycznej. Jak dobrze mieć wszystkie odpowiednie uprawnienia, mogę sobie sam wszystko podbić i podpisać za free Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.07.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 hm ... no to wychodzi jeszcze taniej , bo wszytko zapłaci ZE Coś mi się wydaje że piszesz co wiesz nie koniecznie wiesz co piszesz;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 06.07.2018 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 I zapłacić 500 zł więcej za papier który da nam taryfę G, ehm roczny rachunek za prąd. Nie wiem czy to opłacalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.07.2018 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 U mnie w rejonie podłączenie RB- tki i wystawienie papieru dla ZE o gotowości instalacji to koszt 600 zł. A jaki to papier dla ZE, czy może ten gdzie kratek kilka do zaznaczenia i nie koniecznie trzeba uprawnienia;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.07.2018 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 (edytowane) https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://pgedystrybucja.pl/content/download/2381/file/37_Oswiadczenie_o_wykonaniu_instalacji_15.06.2016.pdf&ved=2ahUKEwj7rviKp4vcAhUFOpoKHSFMAXwQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0zvRDsxDuBbJuCzQrr5xS5U nas taki kwit, podpisany przez elektryka z uprawnieniami jest wymagany. Edytowane 6 Lipca 2018 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 06.07.2018 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 https://www.google.pl/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://pgedystrybucja.pl/content/download/2381/file/37_Oswiadczenie_o_wykonaniu_instalacji_15.06.2016.pdf&ved=2ahUKEwj7rviKp4vcAhUFOpoKHSFMAXwQFjAAegQIARAB&usg=AOvVaw0zvRDsxDuBbJuCzQrr5xS5 U nas taki kwit, podpisany przez elektryka z uprawnieniami jest wymagany. Dziwne https://pgedystrybucja.pl/Dla-Klienta/Przydatne-dokumenty tam tego nie znalazłem, może źle szukałem;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 06.07.2018 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Może coś się zmieniło. Ja zlecałem podłączenie RB-tki w 2016 roku i taki dokument jak ten z linka był wymagany. Może autor tematu powie jak to wygląda u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 06.07.2018 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 (edytowane) U nas taki kwit, podpisany przez elektryka z uprawnieniami jest wymagany.U mnie jest tak samo (podkarpackie). PGE postawiło mi skrzynkę w linii ogrodzenia (na razie bez licznika) i czekają aż wykonam swoją instalację. Na razie to będzie erbetka. Po zamontowaniu erbetki, podpięciu jej do skrzynki i złożeniu oświadczenia oni przyjadą założyć licznik i zawrą ze mną umowę. Czy to nie jest standard? Myślę, że kolega pytał o całość kosztów - erbetka, podpisane oświadczenie, połącze4nie erbetki ze skrzynką, itp. A propos, czy erbetki nie łączy się ze skrzynką kablem pod ziemią? Jeśli tak, to chyba dochodzą koszty kopania i układania kabla w ziemi, nie? A ilość kabla być może taka, żeby starczyło w przyszłości do rozdzielnicy wewnątrz budynku? Mylę się? Mowa o czynnościach podanych tutaj: https://elektrykadlakazdego.pl/montaz-erbetki/ I to wszystko ma kosztować 100zł, jak twierdzą niektórzy? Edytowane 6 Lipca 2018 przez Robinson74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.07.2018 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 Podłączenie erbetki może być pod ziemią, albo kablem napowietrznym. U mnie była skrzynka ZE w granicy i ze 3m od niej stanęła erbetka podpięta kablem ziemnym. Umówiłem się z elektrykiem na 1000zł za robociznę i materiał i jeszcze za dopięcie papierkologii w ZE (dostał pełnomocnictwo). I miał czekać jak ekipa od SSO się konkretnie określi, kiedy wchodzi a to zależało jeszcze od pogody, bo mogło być w grudniu, a jakby mrozy chwyciły to i w marcu. Jak przyszło co do czego, to krzyknął sobie 1500zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts