Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 5 months później...

Poszukuję biegłego rzeczoznawcy sądowego z doświadczeniem w zakresie domów z bala okrągłego celem dokonania ekspertyzy budynku z powodu wady konstrukcyjnej ściany (woj. lubelskie).

Czy ktoś może mi polecić konkretną osobę lub choćby nadać mi kierunek poszukiwań?

Z góry dziękuję za pomoc

• 2 weeks później...
Jak w przypadku budowy od wszystkich pozwoleń?

Od sprawdzenia, jakiej grubości musi być bal, żeby uzyskać U przegrody wymagane rozporządzeniem w sprawie WT. Potem sprawdź cenę takiego drewna.

Chyba, że to ma być domek rekreacyjny, a nie budynek mieszkalny. Wtedy wymogi nie obowiązują - ale legalnie nie zamieszkasz.

• 2 weeks później...
Drewniany dom to urocza i przytulna alternatywa dla tradycyjnych budynków. Jego naturalny urok, ciepło oraz harmonijne wtopienie się w otoczenie sprawiają, że jest to idealna opcja dla miłośników natury i ekologicznego stylu życia. Ja swój dom wybudowałem dzięki pomocy chłopaków z :spam: Edytowane przez Greengaz

• 5 months później...
  • 4 months później...

Dom z bali to rzeczywiście świetna inwestycja! Budowa takiego domu jest szybka i efektywna, ale jak każda inwestycja budowlana, wymaga odpowiedniego przygotowania. Na początek, warto sprawdzić miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego (MPZP) dla działki, na której planujesz budowę. Ten dokument określi, jakie są możliwości zabudowy na danym terenie i jakie są ewentualne ograniczenia.

Gdy już zapoznasz się z MPZP i upewnisz, że możesz zrealizować swoje plany, kolejnym krokiem będzie wybór odpowiedniego projektu domu z bali. Polecam zajrzeć na stronę https://www.projektydomowzbali.pl/ , gdzie znajdziesz szeroki wybór gotowych projektów. Dzięki temu będziesz mógł wybrać projekt, który najlepiej odpowiada Twoim potrzebom i spełnia wszystkie wymogi techniczne.

• 2 months później...