Sativum 25.01.2022 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2022 Osoby z dochodami do 900 zł/osobę to nie mają z czego żyć... i raczej nie będą myślały o programie "Czyste Powietrze". Trudno się nie zgodzić. Kto mając na przeżycie 900 zł /mc myśli o czymkolwiek innym niż jedzenie lub rachunki? Co za paździeż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.01.2022 01:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 Rzont siem stara, lecz ciemny lud nic nie rozumi. Tylko pińcet potrafią inkasować, zamiast ocieplać i pompy zamawiać. Jak żyć panie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 26.01.2022 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2022 A dla reszty coś zmienili, w sensie coś pogorszyli? W związku z problemami z nowymi przyłączeniami gazowymi (brak funduszy PSG), wydłużono termin 6 miesięcy w programie, jeśli ktoś nie zdąży z tego powodu. Uwzględniono też możliwości finansowania w CzP, gdy dofinansowanie łączy się z gminnymi programami parasolowymi, w których wnioskodawca nie staje się właścicielem kotła do zakończenia okresu trwałości Osoby z dochodami do 900 zł/osobę to nie mają z czego żyć... i raczej nie będą myślały o programie "Czyste Powietrze". Dlatego będzie im przysługiwało tak duże dofinansowanie. 25.01 wszedł w życie pierwszy etap tej nowej części programu. Mają być kolejne zmiany, między innymi prefinansowanie w tej grupie dochodowej i pożyczki gminne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 06.07.2022 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2022 Dlatego będzie im przysługiwało tak duże dofinansowanie. 25.01 wszedł w życie pierwszy etap tej nowej części programu. Mają być kolejne zmiany, między innymi prefinansowanie w tej grupie dochodowej i pożyczki gminne No i wreszcie to prefinansowanie ma zostać wprowadzone - od 15.07.2022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario007 17.05.2023 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2023 (edytowane) Cześć. Mam pytanko. Trochę straciłem rachubę czasu od czasu zakupu pieca zgazowującego. Wniosek został złożony w lutym tego roku i został pozytywnie rozpatrzony pod koniec marca. Piec kupiłem 24 października 2022 czyli już ponad 6 miesięcy minęło, ale demontaż i montaż pieca plus bufora mam z stycznia fakturę. W takim przypadku już nie mogę złożyć fakturę na dofinansowanie kupionego pieca w październiku tylko na jego montaż i bufor? EDIT: Już nie aktualne, zapytałem na czacie na ich stronie, szybko odpisali że kupno pieca liczy się od daty złożenia wniosku, czyli aktualną mam fakturę Edytowane 17 Maja 2023 przez mario007 odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amstat 06.12.2023 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 Większość ludzi kojarzy program dotacji Czyste Powietrze, jako dotację w której najpierw trzeba zainwestować swoją gotówkę lub wziąć kredyt, a dopiero później stoczyć bój z dokumentami i oczekiwać zwrotu na konto…W chwili obecnej jesteśmy Państwu zaproponować tę samą dotację w zmienionej formie! Bez początkowej inwestycji swoich środków, a w formie prefinansowania możecie Państwo zmodernizować swój dom.Czy jest ktoś kto ocieplił dom i wymienił źródło ciepła nie dołożył ani grosza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 06.12.2023 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2023 W chwili obecnej jesteśmy Państwu zaproponować tę samą dotację w zmienionej formie! Bez początkowej inwestycji swoich środków, a w formie prefinansowania możecie Państwo zmodernizować swój dom. My, to znaczy kto? Czy jest ktoś kto ocieplił dom i wymienił źródło ciepła nie dołożył ani grosza ? Z czystego powietrza się tak nie da, bo w żadnym wypadku ten program nie pokrywa 100% kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts