gerkom90 18.09.2019 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2019 Witam,Czy ktoś z forumowiczów wie, czy prace remontowe (wymiana instalacji CO) może wykonywać firma na ryczałcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtf23 15.11.2019 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2019 Formularz złożony 12 lipca 2019. Dzisiaj jadę podpisać umowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 21.11.2019 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Dostałem pieniądze!Wniosek złożony na początku listopada 2018, wezwanie do korekty w marcu 2019, podpisanie umowy koniec maja 2019, złożenie wniosku o płatność październik 2019,kontola po tygodniu, wypłata po miesiącu. Trzy wizyty osobiste, masa kwitów i telefonów.Program działa i jestem wdzięczny rządowi - napisałem jak obiecałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.11.2019 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 I teraz już zawsze będziesz głosował na PIS....Smutne...Policzyłeś ile Ci na to zabrali?No - fakt! Mogli części nie oddać - a oddali! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.11.2019 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 Dostałem pieniądze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kudlaty69 21.11.2019 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2019 30% narodu się cieszy bo przekupione a reszta wkurwiona bo zabrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 22.11.2019 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 (edytowane) Nigdy nie będę głosował na PIS i im podobnych - to po pierwsze. Po drugie, dobrze wiem że to są tak naprawdę pieniądze które mi zabrali. Co nie zmienia faktu że lepiej żeby dawali je na cele ekologiczne niż 500 plus...Tyle też mniej dostanie czarna mafia.Acha - i też jestem ... zdenerwowany, a nawet należę do tej mniejszości bardziej ...zdenerwowanej niż reszta. Edytowane 22 Listopada 2019 przez plamiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asik187 22.11.2019 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 Gratuluje nowego źródła ciepła i kasy na koncie. Też składałam wniosek tak jak Ty , ale jeszcze nie zakończyłam zadań i nie dawałam wniosku o płatność. Możesz powiedzieć jak wyglądała kontrola i czy wymagali przedstawienia 3 ofert, bo wtedy musieliśmy to mieć ( moje z okien , gdzieś wcięło).3 wizyty osobiste po zrealizowany zadania aż miałeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 22.11.2019 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 Gratuluje nowego źródła ciepła i kasy na koncie. Też składałam wniosek tak jak Ty , ale jeszcze nie zakończyłam zadań i nie dawałam wniosku o płatność. Możesz powiedzieć jak wyglądała kontrola i czy wymagali przedstawienia 3 ofert, bo wtedy musieliśmy to mieć ( moje z okien , gdzieś wcięło). 3 wizyty osobiste po zrealizowany zadania aż miałeś? Pozdrawiam Kontrola miała miejsce po złożeniu wniosku o płatność, miły pan zadzwonił i podał termin. Musiałem tylko pokazać pompę oraz miejsce po starym kotle. Kontrola była obligatoryjna bo samodzielnie zdemontowałem kocioł. Ofert nie chcieli nawet podczas składania wniosku. Pozytyw jest jeszcze taki że uproszczony został ten kwit zastępujący "Rozliczenie faktur" czy jakoś tak. Osobiście składałem wniosek, korektę i wniosek o płatność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asik187 22.11.2019 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2019 Dzięki. Ja w sumie wszystko listownie i wniosek i korektę. Byłam tylko na podpisaniu umowy. Zle zrozumiałam Twój wpis bo myślałam, że już po wniosku o płatność byłeś trzy razy. Fajnie , że tak poszło. A co do papierologii to to cholerstwo jest wszędzie, co tylko się załatwia. Wszystko i w komputer wklepują i biorą od petentów ksero i jeszcze sami odbijają. Ach ekologia..........papiery papiery i drzewa nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek123156 27.11.2019 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2019 Witam, mam pytanie do zorientowanych, czy jeśli dotacja obejmuje pompę ciepła i przyłącze elektroenergetyczne wykonywane przez różnych wykonawców to robię na koniec 2 protokoły odbioru i na każdym zaznaczać odbiór całkowity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edekzelian 01.12.2019 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 Składał ktoś wniosek na żródło ciepła na klimatyzacje z funkcją ogrzewania -> pompa ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 01.12.2019 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2019 My składaliśmy na ogrzewanie podłogowe na podczerwień plus klimatyzacja z ogrzewaniem i dostaliśmy dofinansowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edekzelian 02.12.2019 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 Dziękuję za odpowiedź Rozumiem, że kwoty które wpisuje nie muszą być w 100% zgodne z tym co będzie (no bo nie wiem ile to będzie kosztowało do końca, rozliczenie po montażu)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edekzelian 02.12.2019 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 Kurcze, nie mogę się doszukać, a wytyczne na stronie wfosigw są dla mnie nie zrozumiałem...Jeśli chcę złożyć wniosek elektronicznie, to muszę go wydrukować, poodpisywać te strony 11-17, zeskanować całość, wraz z dodatkowymi załącznikami i dopiero wtedy puścić przez epuap i później jeszcze całość dostarczyć w formie papierowej do urzędu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 02.12.2019 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2019 Czy wnioski będzie można składać w 2020 roku w przypadku domów nowo budowanych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 03.12.2019 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Czy ma ktoś wzór zaświadczenia KB o spełnianiu WT2021? Muszę przekazać rzeczonej do podpisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 03.12.2019 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Czy ma ktoś wzór zaświadczenia KB o spełnianiu WT2021? Muszę przekazać rzeczonej do podpisu. Podeślij mi emaila na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 03.12.2019 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2019 Czy wnioski będzie można składać w 2020 roku w przypadku domów nowo budowanych? Chyba nie... Ja już jestem po wszystkim, PC rozliczona - jestem zadowolony z programu, były momenty przestoju i biurokracji, ale warto, wniosek złożony w grudniu a w październiku otrzymałem zwrot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edekzelian 04.12.2019 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2019 Czy wnioski będzie można składać w 2020 roku w przypadku domów nowo budowanych? Z tego co doczytałem w necie, to tylko dla rekuperacji oraz pożyczki na solary i pv. źródła ciepła już się nie będą łapały :/ Czy jak zona składa wniosek, a umowa na montaż reku jest na mnie, to urzędy robią problemy? ktoś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts