Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kosze na śmieci antybakteryjne

sabacyniak

Recommended Posts

Witam wszystkich. Jestem nowy na forum i mam pytanie dotyczące wynalazku jak w tytule. Czy coś takiego działa i czy jest sens kupować taki kosz antybakteryjny do domu? Szukając informacji w googlu trafiałem głównie na "marketingowe" opisy a chciałbym dowiedzieć się czy i jak to sprawdza się w praktyce.

Żona trafiła na jakiś artykuł na temat takich koszy w internecie a przez wzgląd na małego dzieciaka który niedawno zaczął pełzać po mieszkaniu uparła się żeby coś takiego kuupić ;)

Nie prościej częściej wyrzucać śmieci?

Raczkujący bobas ma dostęp do pojemnika na śmieci?

Śmieci wyrzucamy standardowo jak kosz się dopełnia. Dzieciak nie ma bezpośrednio dostępu do kosza, ale często towarzyszy żonie w kuchni i przewija się koło szafki ze śmieciami. Ja osobiście jestem sceptyczny do takich wynalazków, tzn takiej powłoki... no i nie mam jak tego zbadać.

Z tytuły wynikało że pytasz o kosz na śmieci antybakteryjne.

Sama powierzchni z dodatkiem "aktywnej substancji" nie zapewni antybakteryjności kosza na śmieci.

Śmieci i tak wsadza się do worka foliowego a ten worek do kosza.

Odnośnie worka, to śmieci oczywiście lądują w worku, który jest w koszu. Podobno gdyby zdażyło się że jakieś paskudztwa wypełzną z worka to na takiej powłoce antybakteryjnej giną i nie wędrują dalej. Przydałby się mikroskop ;)

Żona trafiła na jakiś artykuł na temat takich koszy w internecie a przez wzgląd na małego dzieciaka który niedawno zaczął pełzać po mieszkaniu uparła się żeby coś takiego kuupić ;)

To kosz trzeba zamykać (np. w zabezpieczonej przed malcem szafce). Co Ci za różnica, czy skosztuje specjałów z kosza bakteriobójczego, zwykłego czy z podłogi? To śmieci trzeba zabezpieczać, a ich opakowanie tylko przy okazji.

I to nie bakterie są najgroźniejsze, a toksyny.

Odnośnie worka, to śmieci oczywiście lądują w worku, który jest w koszu. Podobno gdyby zdażyło się że jakieś paskudztwa wypełzną z worka to na takiej powłoce antybakteryjnej giną i nie wędrują dalej. Przydałby się mikroskop ;)

Worek wywija się na zewnątrz i przykrywa pokrywką i nie ma w jaki sposób wejść do wewnątrz kosza na śmieci.

Nic nie wypełznie z worka bo często wymieniasz i nie zdąży się pojaiwć jakieś "paskudstwo".

Kosz antybakteryjne poprawia samopoczucie właściciela kosza antybakteryjnego :)

I to będzie bardzo korzystny zakup !!

Zgadzam się z d7d. Skoro kosz antybakteryjny poprawia samopoczucie właściciela a więc ma wpływ nie tylko na zdrowie fizyczne, ale i psychiczne ;)

Tak na poważnnie to myślę, że stosowanie takich koszy mam większy sens w szpitalach czy przychodniach, chociaż osobiście mam znajomą, która ma taki kosz w domu i jest z tego powodu bardzo zadowolona.

Myślę że jezeli kobieta odczuwa potrzebę sterylności to nie ma jej co tego bronić. Nie wiem jakie są ceny takich koszy ale jeżeli okazałoby się że nie są większe od normalnych, to tym bardziej nie widzę problemu.

Gdzie Twoja żona naczytała się o tych koszach i czy macie coś konkretnego na oku?a

Zgadzam się z d7d. Skoro kosz antybakteryjny poprawia samopoczucie właściciela a więc ma wpływ nie tylko na zdrowie fizyczne, ale i psychiczne ;)

Tak na poważnnie to myślę, że stosowanie takich koszy mam większy sens w szpitalach czy przychodniach, chociaż osobiście mam znajomą, która ma taki kosz w domu i jest z tego powodu bardzo zadowolona.

Myślę że jezeli kobieta odczuwa potrzebę sterylności to nie ma jej co tego bronić. Nie wiem jakie są ceny takich koszy ale jeżeli okazałoby się że nie są większe od normalnych, to tym bardziej nie widzę problemu.

Gdzie Twoja żona naczytała się o tych koszach i czy macie coś konkretnego na oku?a

Sorry. Przez jakiś czas nie byłem na forum dlatego nie odpisywałem.

Tych newsów o koszach jest trochę w sieci. Żonka podesłała mi jeden z linków na którym była: :spam:

W tym przypadku chodzi o kosze antybakteryjne :spam:? Mieliście do czynienia z tym producentem? Ktoś z was może powiedzieć coś o produktach tej firmy?

Edytowane przez Greengaz
i wszystko się wyjaśniło

a jednak. I świat jest dalej normalny.

Nie rozumiem czemu od razu post został uznany za spam? Zapytałem akurat o kosze Alda, bo taki przykład moja lepsza połowa podała mi kiedy ją o to zapytałem. Oglądaliśmy jeszcze kosze Brabantia i Legamed. Alda po prostu wyświetliła się na pierwszej stronie google po wpisaniu hasła jak w temacie.

Otwarty też jestem na inne propozycje. Ale przede wszyskim chodzi mi o to czy naprawdę iść w tą stronę, tzn. czy jest sens zakupu kosza z takimi cudami do domu?

Edytowane przez sabacyniak