adam_mk 21.01.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 A ksylolit sto razy lepszy na wylewkę do podłogówki jak wszystko inne. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.01.2020 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 (edytowane) Od kilku lat obserwuję, że wielu na tym foru nawet połowy z tego co opisuję nie rozumie.Składają swoje domki z klocków marketowych, przykrywają wata, a na dach PV wkładają i orgazmują się "produkcją".Stosując powszechnie mniemanologię walczą za zmianami klimatu - WERBALNIE, i z produkcją CO2 - też WERBALNIE.Jak ktoś ma odmienne zdanie - głupi bo oni i tak WIEDZĄ LEPIEJ.Ale skąd wiedzą - nie powiedzą.O fizyce budynku mało kto mysli a niewielu wie coś sensownego.Coś tam słyszeli o lodowni, ziemiance, komorze, spichszu...No, były takie....Ale teraz lepsza lodówka no-frost pełna zarcia wypełnionego chemią od E1 do E1000.Takie życie. Mam wiele szacunku i uznania dla kuliboba.Gospodarzy na swoim i "jakby co to nawet świniaczka gotów rozważyć".Ogród ma i kury - jako wsparcie domu - czego wielu nie rozumie.A może też mieć więcej, jakby taka konieczność zaistniała.Pozdrawiam. Adam M. Edytowane 21 Stycznia 2020 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.01.2020 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 No, np. mój wpis. Ale ja się nie liczę? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 21.01.2020 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Od kilku lat obserwuję, że wielu na tym foru nawet połowy z tego co opisuję nie rozumie. Składają swoje domki z klocków marketowych, przykrywają wata, a na dach PV wkładają i orgazmują się "produkcją". Stosując powszechnie mniemanologię walczą za zmianami klimatu - WERBALNIE, i z produkcją CO2 - też WERBALNIE. Jak ktoś ma odmienne zdanie - głupi bo oni i tak WIEDZĄ LEPIEJ. Ale skąd wiedzą - nie powiedzą. O fizyce budynku mało kto mysli a niewielu wie coś sensownego. Coś tam słyszeli o lodowni, ziemiance, komorze, spichszu... No, były takie.... Ale teraz lepsza lodówka no-frost pełna zarcia wypełnionego chemią od E1 do E1000. Takie życie. Mam wiele szacunku i uznania dla kuliboba. Gospodarzy na swoim i "jakby co to nawet świniaczka gotów rozważyć". Ogród ma i kury - jako wsparcie domu - czego wielu nie rozumie. A może też mieć więcej, jakby taka konieczność zaistniała. Pozdrawiam. Adam M. e300 tez nie używwasz pewnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2020 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Od kilku lat obserwuję, że wielu na tym foru nawet połowy z tego co opisuję nie rozumie. ... O fizyce budynku mało kto mysli a niewielu wie coś sensownego. Coś tam słyszeli o lodowni, ziemiance, komorze, spichszu... No, były takie.... Ale teraz lepsza lodówka no-frost pełna zarcia wypełnionego chemią od E1 do E1000. Takie życie. Adam M. Był i jest spichrz lub spichlerz ii jeszcze śpichlerz. Nie ma takiego obiektu jak "spichsz" ale może znowu nie znam się. PS Nie rozumieją połowy tego co piszesz bo mało konkretnie piszesz. Czy masz rację w tym co piszesz to już inne sprawa jest. Piszesz półsłówkami i to jest już mania takiego pisania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.01.2020 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Napisałem, ze wymyśliłem sobie sposób i znalazłem miejsce, gdzie poniżej 100 tysiecy zł dom luksusowy sobie zbuduję.Napisałem, ze wiem jak i moze nawet za niecałe 100.Sam dom to w granicach 50 tysięcy.Trzeba go też wyposażyć to nie uda się za 50 ale w 100 chyba tak.No i napisałem, że to mozliwe jak się wie JAK TO ZROBIĆ.Tyle. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.01.2020 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Był i jest spichrz lub spichlerz ii jeszcze śpichlerz. Nie ma takiego obiektu jak "spichsz" ale może znowu nie znam się. PS Nie rozumieją połowy tego co piszesz bo mało konkretnie piszesz. Czy masz rację w tym co piszesz to już inne sprawa jest. Piszesz półsłówkami i to jest już mania takiego pisania. No fakt. Nie znasz się i nie tylko na tym się nie znasz... ZROZUMIESZ TO KIEDYŚ?!!! https://www.google.pl/search?source=hp&ei=ge4mXsY0gYbA8A_4tLDYBw&q=spichrz&oq=spichsz&gs_l=psy-ab.1.0.0i10l10.2627.2627..8052...0.0..0.81.81.1......0....2j1..gws-wiz.i_gKmEhiUfc Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.01.2020 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Był i jest spichrz lub spichlerz ii jeszcze śpichlerz. Nie ma takiego obiektu jak "spichsz" ale może znowu nie znam się. ... ieeetam http://www.chefpaul.net/basement/S_piwnica05.jpg http://www.chefpaul.net/piwniczka.html pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziesiatka 21.01.2020 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Co to ma wspólnego z tematem?Rozjechaliście temat całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 21.01.2020 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Co to ma wspólnego z tematem? Rozjechaliście temat całkowicie. Wcale nie. Ktoś tu zajrzy i dowie się, że zamiast mieszkania za 200k/300k/400k/500k/.../dwa miliony zł może zbudować luksusowy dom za 100k zł - to chyba cenna rada? Problem tylko w tym, że trzeba mieć wiedzę alhemika, poczytać kroniki Zakonu Krzyżaków i odwiedzić Biskupin, bo tam podane jak na tacy jak budować domy. Wszystko jest na pergaminach! Pozdrawiam lemingowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 21.01.2020 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 ieeetam http://www.chefpaul.net/basement/S_piwnica05.jpg http://www.chefpaul.net/piwniczka.html pzdr Sorry, ale czy Ty tam trzymasz cebulę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2020 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Czy możesz wskazać czyjś wpis który twierdzi że można zbudować dom 120m2 za 50 tysięcy? Przeczytałeś uważnie co napisałem? Napisałem ,że nie uwierzyli (nie uwierzyli) ale w 40-60 m2 już jak najbardziej. Kurniki przedstawiłem. W czym problem? Adaś znowu puścił wodze fantazji i otumanił świat zewnętrzny. Ciekawe czy budował z alg ? Zapewne budował. Już się wycofał z domu za 50 000 zł pokrętnie i czaruje nadal. Tyle technik zna , a my szaraczki gó...o wiemy.To przerażające. Powiadam Wam ,że Adaś niczego nie wybuduje i nie wybudował z materiałów które tu zaprezentował tak ostentacyjnie. Jeździ po kraju buduje już na FM 15 lat. Niech pokaże namiastkę takich przedsięwzięć. Jak się wykpi przed odpowiedzią. Ja wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 21.01.2020 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Sorry, ale czy Ty tam trzymasz cebulę? Jak widać na załączonym zdjęciu ... była tam i cebula i ziemniaki i wiele innych produktów ... "była" ... gdyż obecnie mieszkam w miejscu gdzie budowa jakiejkolwiek piwnicy jest niemożliwa ze względu na wysoki poziom wód gruntowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2020 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Napisałem, ze wymyśliłem sobie sposób i znalazłem miejsce, gdzie poniżej 100 tysiecy zł dom luksusowy sobie zbuduję. Napisałem, ze wiem jak i moze nawet za niecałe 100. Sam dom to w granicach 50 tysięcy. Trzeba go też wyposażyć to nie uda się za 50 ale w 100 chyba tak. No i napisałem, że to mozliwe jak się wie JAK TO ZROBIĆ. Tyle. Adam M. Możesz dookreślić co to znaczy "dom luksusowy" za 50 tysięcy złotych + 50 tysięcy złotych na "wyposażenie" ? Czy "wyposażenie" z 50 tysięcy złotych to są meble i sprzęty czy instalacje wod-kan, elektryka itp ? Mnie ta wiedza nie jest potrzebna ale Forumowiczom jak najbardziej. WIESZ ale NIE POWIESZ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.01.2020 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Meble i sprzęty.Imstalacje nie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 21.01.2020 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 OK, da się wybudować taki "dom" za 50 tysięcy złotych.Ale nie będzie to dom o jakim myślą Forumowicze. PS 50 tysięcy na meble i wyposażenie to całkiem dużo. Nieproporcjonalnie dużo w stosunku do kosztu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 21.01.2020 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Jak widać na załączonym zdjęciu ... była tam i cebula i ziemniaki i wiele innych produktów ... "była" ... gdyż obecnie mieszkam w miejscu gdzie budowa jakiejkolwiek piwnicy jest niemożliwa ze względu na wysoki poziom wód gruntowych Piwniczka wyszła kozacka. Naprawdę bardzo ładna, piękne wrota ją dopełniają (i domykają). Eh, może kiedyś i u mnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.01.2020 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Co to ma wspólnego z tematem? Rozjechaliście temat całkowicie. Przecież autor zrezygnował z udzielania się w temacie po pierwszej stronie, nie doprecyzował pewnych w sumie kluczowych kwestii, więc temat teraz żyje własnym życiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.01.2020 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 Meble i sprzęty. Imstalacje nie. Adam M. Tylko chałupa 125 m2 jak pisałem wyżej. SSZ za 50 000 zł. Instalacje nie to to pikuś bardzo tanio ,a z winnej latorośli wymieszanej ze skałą pozostałe elementy domu. Adaś nie truj dupska bo jeszcze po tych finezyjnych 15 latach na FM ktoś Ci uwierzy i przyjedzie po rady jak mu swój zamek otworzysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LukaszP66 21.01.2020 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2020 A ksylolit sto razy lepszy na wylewkę do podłogówki jak wszystko inne. Adam M. Mógłbyś Adam coś więcej napisać , w sieci ciężko coś znaleźć , jestem zainteresowany tematem . Aktualnie stoję przed wyborem posadzki na ogrzewanie podłogowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts