redbox 23.01.2020 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Niektórych błędów inaczej nie usuniesz i musisz z tym żyć. Adam M. za to Adam usuwa wszystkie błędy i swoje i sąsiada jak jego elektrownia wodorowa jebnie, czego nie życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2020 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Takie zabawki są tylko dla kumatych. Dla plebsu, jak piszesz, koza jest dobra. O poziomie Twjej ignorancji świadczy fakt, że wyobrażasz sobie, że będę magazynował wodór. (Oczywiście, można, ale to nie łatwe i drogie jest). Podziwiam radę z nawilżaczem! Dobrze by też było wsadzić łapę po łokieć w tę watę w domu z nawolżaczem... Tak dla kontroli... Mina kontrolującego - bezcenna! Adam M. Ale śmy się czepiliśmy ciebie byś coś zaczął udowadniać. Jak na razie żadnego wrażenia na mnie nie wywarłeś tymi inwektywami.W takim razie , bo na wodorze ustalmy ,że poległeś co zaoferujesz w zamian? czy dla Ciebie wata -wełna jest jakąś tam instalacją? Spoko. Wybuduję chatę za wsią. Daleko od Ciebie. Chłopie Adamie nic nie wybudujesz bo nie masz mocy przerobowej i wystarczającej dokumentacji odbiorczej. Co Ty państwo w państwie uskuteczniasz? Twoje marzenie kończą się właśnie na takich dyskusjach które prowadzisz jednostronnie.Adaś Ty kolego nie masz żadnej dokumentacji pozwalającej na budowanie domu jednorodzinnego. Po prostu nie masz. W świetle prawa nie możesz nic budować bo nie zezwala ci na to prawo budowlane. Motasz się między jakimiś zapożyczonymi z sieci projektami ,tuningujesz je by pokazać jaki to jest as budowlany. Twoje marzenie i sposoby instalacyjnego horroru sprzedajesz uczciwym ludziom na FM. Krytykujesz ,że są idiotami nie dając żadnych potwierdzeń na swoje metody.Jak dla mnie z całym ci 15 letnim szacunkiem oszukujesz opinie publiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2020 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Mam Ci udowadniać, że nie jestem wielbłądem?Nie chce mi się.Ja wiem, że nie jestem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 23.01.2020 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 No był tu jeden taki podobny który na poważnie pytał jak przenieść lub wywiercić dziurkę w ścianie o 1 cm w bok bo twierdził i cytuję z pamięci , wywiercił mi koles dziurkę w ścianie o 1 cm za bardzo w bok i wywaliłem partacza , qurwa cuż za bohaterstwo że go wywalił , ale ciul sam nie potrafił tej dziurki wywiercić , sory że się wcinam ale samo mi sie wspomniało jak poczytałem że wszystko musi być z atestem ble ble projektem ble ble . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 23.01.2020 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 No był tu jeden taki podobny który na poważnie pytał jak przenieść lub wywiercić dziurkę w ścianie o 1 cm w bok bo twierdził i cytuję z pamięci , wywiercił mi koles dziurkę w ścianie o 1 cm za bardzo w bok i wywaliłem partacza , qurwa cuż za bohaterstwo że go wywalił , ale ciul sam nie potrafił tej dziurki wywiercić , sory że się wcinam ale samo mi sie wspomniało jak poczytałem że wszystko musi być z atestem ble ble projektem ble ble . W Wejherowie był przypadek wybuchu zamkniętej instalacji CO z kotłem na węgiel. Jak jebło, to rozsunęło ściany i cały budynek był do wyburzenia. Żaden projektant takiej bzdury by nie zrobił, ale jakiś domorosły hydraulik wiedział wszystko i wszystko przewidział. O takiej skali nieszczęścia mówimy, a nie o dziurce w ścianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2020 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Tytlko w Wejcherowie idioci instalacje budują?I tylko w Wejcherowie idioci inwestorzy za takie płacą?Odkąd jestem na tym forum to grzmię, że do palenisk stałopalnych tylko układ otwarty, NAWET WTEDY jak producent jakiegoś cud-kotła czy kominka dopuszcza układ zamknięty.I co?I dalej są idioci co wiedzą lepiej!Do mnie masz o to pretensje? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2020 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 (edytowane) https://www.google.pl/search?q=wybuch+kot%C5%82a+co&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiz4su7i5rnAhXkAxAIHRd9BswQ_AUoAnoECAwQBA&biw=944&bih=694 Wklejałem to i podobne wiele razy...A Ty mi tu o ... Wejcherowie. Adam M. Edytowane 23 Stycznia 2020 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 23.01.2020 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 https://www.google.pl/search?q=wybuch+kot%C5%82a+co&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiz4su7i5rnAhXkAxAIHRd9BswQ_AUoAnoECAwQBA&biw=944&bih=694 Wklejałem to i podobne wiele razy... A Ty mi tu o ... Wejcherowie. Adam M. Nic o Wejcherowie nie pisałem, co najwyżej o Wejherowie Być może inwestorzy liczą na to, że zawory bezpieczeństwa będą działać wiecznie i w każdej sytuacji, nie wiem. A na co Ty liczysz, Adam? Okiełznasz wodór? Elon Musk się poddał: https://thinkprogress.org/elon-musk-is-right-hydrogen-is-an-incredibly-dumb-car-fuel-d0f37a4c9bee/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2020 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Mam Ci udowadniać, że nie jestem wielbłądem? Nie chce mi się. Ja wiem, że nie jestem. Adam M. Coś bardziej konstruktywnego bo ten wielbłąd jest stary. No dla mnie masz wiedzę akcji.T/z. jak gadają o ścianach to ty człowiek akcja wplątujesz tu swoją słomę itd. nie będę się powtarzał. Nawet kryzys ku mojemu wielkiemu zdziwieni popadł w taką samą kałabanie. dziurkę na przykład wielkiej inwestycji jaką jest dom sobie zaproponował.No ręce mi opadły jak można tak podchodzić do budowy domu. Chce ,żebyś podał mi dowody ,że to co piszesz jest czymś poparte. Nie wolne pstre ,ideologiczne gadanie.Masz jakiś projekt bo tylko po próżnicy gadasz i gadasz to ukryj coś tam ale pokaż by nieszarpnięta reputacje reperować. jeśli ja napisze ,że zrobiłem coś i wykorzystałem ciepło z OE to jak myślisz co usłyszę od Ciebie? No powiedz. Ja wiem. Poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2020 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 (edytowane) Nic o Wejcherowie nie pisałem, co najwyżej o Wejherowie Być może inwestorzy liczą na to, że zawory bezpieczeństwa będą działać wiecznie i w każdej sytuacji, nie wiem. A na co Ty liczysz, Adam? Okiełznasz wodór? Elon Musk się poddał: https://thinkprogress.org/elon-musk-is-right-hydrogen-is-an-incredibly-dumb-car-fuel-d0f37a4c9bee/ Wodorem w różnej postaci i palnikiem wodorowym posługuję się ponad 20 lat. Co mam kiełznać? Mylisz wodór z gazem Browna. Tym gazem też zajmuję się około dekadę. Uzyskuję go w potrzebnej (dość dowolnej) ilości. Widziałes elektrolizer 6,5kW? GDZIE? A ja taki zrobiłem... Elon Musk ma rację! Wodór to trudny NOŚNIK energii. Ale bateryjka do samochodu to też nieporozumienie. No, taka bateryjka jakie są teraz. Lepszych potrzeba. Nie wiem na co liczy inwestor idiota-samobójca. Na to, ze ma w domu "miejsce święte" i tam prawa fizyki nie działają? W Wejherowie dawno nie byłem... Może dobrze, bo tam kotły CO wylatują w powietrze... Adam M. Edytowane 23 Stycznia 2020 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2020 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Coś bardziej konstruktywnego bo ten wielbłąd jest stary. No dla mnie masz wiedzę akcji.T/z. jak gadają o ścianach to ty człowiek akcja wplątujesz tu swoją słomę itd. nie będę się powtarzał. Nawet kryzys ku mojemu wielkiemu zdziwieni popadł w taką samą kałabanie. dziurkę na przykład wielkiej inwestycji jaką jest dom sobie zaproponował.No ręce mi opadły jak można tak podchodzić do budowy domu. Chce ,żebyś podał mi dowody ,że to co piszesz jest czymś poparte. Nie wolne pstre ,ideologiczne gadanie.Masz jakiś projekt bo tylko po próżnicy gadasz i gadasz to ukryj coś tam ale pokaż by nieszarpnięta reputacje reperować. jeśli ja napisze ,że zrobiłem coś i wykorzystałem ciepło z OE to jak myślisz co usłyszę od Ciebie? No powiedz. Ja wiem. Poczekam. Jest jakiś przepis prawny nakazujący abym się TOBIE tłumaczył? Zwłaszcza jak prostych kilku zdań nie zrozumiałeś? Trudne zrozumiesz? Pozbieraj te opadniete rece i rób swoje. I mozesz nie wierzyć, ze nie jestem wielbłądem. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 23.01.2020 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Jest jakiś przepis prawny nakazujący abym się TOBIE tłumaczył? Zwłaszcza jak prostych kilku zdań nie zrozumiałeś? Trudne zrozumiesz? Pozbieraj te opadniete rece i rób swoje. I mozesz nie wierzyć, ze nie jestem wielbłądem. Adam M. Przecież zadałem Ci pytanie z natury instalacji ,odzysku ciepła itd. Mącisz i miotasz z odpowiedzią. Jest zapis prawny o jawnym wprowadzaniu opinii publicznej w błąd. Ty dla mnie to czynisz.Czekam na odpowiedź która oznajmi wszystkim z kim mają do czynienia. jeśli ja napisze ,że zrobiłem coś i wykorzystałem ciepło z OE to jak myślisz co usłyszę od Ciebie? No powiedz. Ja wiem. Poczekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 23.01.2020 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Widziałes elektrolizer 6,5kW? GDZIE? A ja taki zrobiłem... Mocne 6,5 kW chcesz instalować w swoim domu? Dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2020 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Nie.20 kW pędzone TAKIM elektrolizerem.Taka mała lokalna elektrownia...3F Biedny niespecjalny nikt... miota sie...Przykro mi.Tak. Bedzie też odzysk ciepła.Na razie nie wiem z czego, ale cos dla Ciebie zrobię.Dla siebie myslałem o zyskach ciepła/energii.Solary, PV czy kogenerator na gaz Browna. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2020 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 WIEM!!! Zrobię odzysk ciepła Z KOMPOSTU!!! Niespecjalny nikt Moze być? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 23.01.2020 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Masz zapis prawny...Mam Ci napisać z kim mam do czynienia?!!!Wiesz...Mamusia prosiła abym sie TAK nie wyrażał....Nalegasz?Moderator sie wkórwi!Zwróć na to uwagę! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 23.01.2020 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2020 Wodorem w różnej postaci i palnikiem wodorowym posługuję się ponad 20 lat. Co mam kiełznać? Mylisz wodór z gazem Browna. Tym gazem też zajmuję się około dekadę. Uzyskuję go w potrzebnej (dość dowolnej) ilości. Widziałes elektrolizer 6,5kW? GDZIE? A ja taki zrobiłem... Elon Musk ma rację! Wodór to trudny NOŚNIK energii. Ale bateryjka do samochodu to też nieporozumienie. No, taka bateryjka jakie są teraz. Lepszych potrzeba. ... Adam M. Jest jakiś przepis prawny nakazujący abym się TOBIE tłumaczył? Zwłaszcza jak prostych kilku zdań nie zrozumiałeś? Trudne zrozumiesz? Pozbieraj te opadniete rece i rób swoje. I mozesz nie wierzyć, ze nie jestem wielbłądem. Adam M. Nie. 20 kW pędzone TAKIM elektrolizerem. Taka mała lokalna elektrownia...3F Biedny niespecjalny nikt... miota sie... Przykro mi. Tak. Bedzie też odzysk ciepła. Na razie nie wiem z czego, ale cos dla Ciebie zrobię. Dla siebie myslałem o zyskach ciepła/energii. Solary, PV czy kogenerator na gaz Browna. Adam M. WIEM!!! Zrobię odzysk ciepła Z KOMPOSTU!!! Niespecjalny nikt Moze być? Adam M. Masz zapis prawny... Mam Ci napisać z kim mam do czynienia?!!! Wiesz... Mamusia prosiła abym sie TAK nie wyrażał.... Nalegasz? Moderator sie wkórwi! Zwróć na to uwagę! Adam M. Co Ktoś może Coś Zrobić ?? Temat to "Budować się czy kupić mieszkanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 24.01.2020 01:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Adam, Ty to dopiero potrafisz rozbawić publiczność ... Twoje posty w tym temacie, uczyniły go jednym z najbardziej poczytnym na tym forum Właściciele "murator dom", zacierają łapki ze szczęścia ps - pisz dalej o tych Twoich wynalazkach "w szufladzie", a być może czekają Cię jakieś profity, pozwalające dołożyć trochę grosza na Twą "wyśnioną" budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 24.01.2020 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 Masz zapis prawny... Mam Ci napisać z kim mam do czynienia?!!! Wiesz... Mamusia prosiła abym sie TAK nie wyrażał.... Nalegasz? Moderator sie wkórwi! Zwróć na to uwagę! Adam M. Mamusia uczyła kłamać ? Co Ty tu insynuujesz. Odpowiedz na pytania ,które Ci postawiłem a potem idź w banana. Twoje złote myśli którymi karmisz opinie publiczną nie mają nic z budowaniem domu jednorodzinnego. By go wybudować po swojemu czyli wolnoamerykanka , spotkają się z niewydaniem znaczących pozwoleń. My mamy do czynienia z kłamczuszkiem ,który bez uwarunkowań prawnych stawia swój szałas. Myślę ,że nie odpowiadasz bo masz wiedzę szczątkowa czyli żadną. Ta wiedza nie pozwala niczego wykorzystać bo jest niekonkretna i fałszywa. Czytający je forumowicz - inwestor powinien omijać Twoje wywody głębokim łukiem ponieważ chwalenie ,że zrobiłeś , wynalazłeś w niczym mu tu na FM nie pomoże.Ot i wsio.. Masz dowody na powstanie chałupy za 50 000zł 125 m2 to to napisz i nie ściemniaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redbox 24.01.2020 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2020 No był tu jeden taki podobny który na poważnie pytał jak przenieść lub wywiercić dziurkę w ścianie o 1 cm w bok bo twierdził i cytuję z pamięci , wywiercił mi koles dziurkę w ścianie o 1 cm za bardzo w bok i wywaliłem partacza , qurwa cuż za bohaterstwo że go wywalił , ale ciul sam nie potrafił tej dziurki wywiercić , sory że się wcinam ale samo mi sie wspomniało jak poczytałem że wszystko musi być z atestem ble ble projektem ble ble . Widzę ze kazdy twierdzi ze atesty sresty nie potrzebne, że jezeli ktos sie zajmuje czyms 20 lat to on juz wszystko wie i moze robic co chce . Jestem za wolnoscia i niech sobie adam tworzy swoje wyrzutnie rakiet, ale obyrobił to zdala od ludzkosci i najlepiej jak juz wszystko wysadzi w powietrze niech leczy tez sie na wlasny koszt. Jeżeli Pan Janek Mechanik z zamiłowania z 15 letnim dościwadczniem w skłądania swojego starego opla do kupy zaproponuje żebyś nie był frajer i nie kupował nowego wahacza do samochodu tylko pospawamy stary i bedzie git, to jak urwie ci się zlepek Pana Janka i zabijaesz pare osób to mozę zrozumiecie że nie zawsze własny wynalazek nie ma wpływu na innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts