Zolaglggmail.com 02.02.2020 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Witam wszystkich. Czekamy z żoną na odbiór pozwolenia, a w maju planujemy rozpocząć budowe. Niedawno byliśmy u znajomych w nowym domu i po oględzinach i pomiarach stwierdziliśmy że nasz przyszły dom może być nieco wąski. Jak wygląda zmiana rozmiarów zewnętrznych domu? Czy jest wgl taka możliwość. Architekt niestety jest na urlopie dlatego prosimy tutaj o pomoc i z góry dziękujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 02.02.2020 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 zmiana projektu, przeliczenie konstrukcji budynku i złożenie papierów na nowe pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 02.02.2020 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Wszystko od nowa musisz robić. Nowy projekt nowe pozwolenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 02.02.2020 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Projekt Zamienny ( z nowym PnB ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boconek03 02.02.2020 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Odpuść sobie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.02.2020 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 skoro ma budować dopiero w maju, to spokojnie zdąży, jeśli architekt ma wolny termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.02.2020 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Ludzie! Co wy macie pod owłosieniem? Oczywiście na głowie.Złożyłeś dokumenty, uzyskałeś PnB, to na zmiany jest za późno. Porównania do domów znajomych, kolegów i kogo tam jeszcze należało robić na etapie projektowania.Qrna ! Dzidzi nie podoba się babka z piasku, bo foremka nie trafiona. Ja chcem inną!!!Stary jestem, ale słabią mię takie pomysły inwestorów. Podobnie jak roboty ziemne bez dokumentacji, bez projektów, bez jakiejkolwiek mapy. Zgrozzzzza!Małoletnie wnuki nauczyłem konsekwencji. Właściwie nauczyli rodzice a ja tylko utrwalałem. Mają tylko 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.02.2020 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Witam wszystkich. Czekamy z żoną na odbiór pozwolenia, a w maju planujemy rozpocząć budowe. Niedawno byliśmy u znajomych w nowym domu i po oględzinach i pomiarach stwierdziliśmy że nasz przyszły dom może być nieco wąski.y Ten Wasz "nieco wąski" to ile ma szerokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar2 02.02.2020 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Ludzie! Co wy macie pod owłosieniem? Oczywiście na głowie. Złożyłeś dokumenty, uzyskałeś PnB, to na zmiany jest za późno. Porównania do domów znajomych, kolegów i kogo tam jeszcze należało robić na etapie projektowania. Qrna ! Dzidzi nie podoba się babka z piasku, bo foremka nie trafiona. Ja chcem inną!!! Stary jestem, ale słabią mię takie pomysły inwestorów. Podobnie jak roboty ziemne bez dokumentacji, bez projektów, bez jakiejkolwiek mapy. Zgrozzzzza! Małoletnie wnuki nauczyłem konsekwencji. Właściwie nauczyli rodzice a ja tylko utrwalałem. Mają tylko 5 lat. na nic nie jest zapóźno. Domu się raczej nie buduje co 2 lata.... Fakt, trochę późno się zorientowali że jakieś wymiary są dla nich za małe, ale lepiej teraz niż po wylaniu fundamentów. Lepiej opóźnić budowę o kilka tygodni niż żałować czegoś przez całe życie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 02.02.2020 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Witam wszystkich. Czekamy z żoną na odbiór pozwolenia, a w maju planujemy rozpocząć budowe. Niedawno byliśmy u znajomych w nowym domu i po oględzinach i pomiarach stwierdziliśmy że nasz przyszły dom może być nieco wąski. Jak wygląda zmiana rozmiarów zewnętrznych domu? Czy jest wgl taka możliwość. Architekt niestety jest na urlopie dlatego prosimy tutaj o pomoc i z góry dziękujemy O ile chcesz go poszerzyc? Sprwadz co masz w warunkach lub w planie. W najgorszym wypadku możesz wystąpić o nowe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 02.02.2020 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Dzidzi nie podoba się babka z piasku, bo foremka nie trafiona. Ja chcem inną!!! No popatrz, a taki Konieczny zastopował koparki, bo mu się koncepcja zmieniła jego Arki. Z tego, że coś mi w nim nie pasuje, zdałem sobie sprawę, kiedy na plac budowy wjechała koparka W kilka dni, mimo że na placu budowy stały już koparki całkowicie zmienił koncepcję tej budowli.. Nie sądzę, żeby był dzidzi a efekt jak dla mnie rewelacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.02.2020 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 No popatrz, a taki Konieczny zastopował koparki, bo mu się koncepcja zmieniła jego Arki. Z tego, że coś mi w nim nie pasuje, zdałem sobie sprawę, kiedy na plac budowy wjechała koparka W kilka dni, mimo że na placu budowy stały już koparki całkowicie zmienił koncepcję tej budowli.. Nie sądzę, żeby był dzidzi a efekt jak dla mnie rewelacyjny. Oczywiście że to efektowny budynek. Konieczny wiedział co robi, zmiany przeliczył i papiery wyprowadził w porządku. A nie piłował przez miesiąc tematu czy słup się zawali czy nie, aby po miesiącu komuś zlecić przeliczenie zgodnie z regułami sztuki budowlanej, jak to widzieliśmy na sąsiednim wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 02.02.2020 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Ludzie! Co wy macie pod owłosieniem? Oczywiście na głowie. Złożyłeś dokumenty, uzyskałeś PnB, to na zmiany jest za późno. Porównania do domów znajomych, kolegów i kogo tam jeszcze należało robić na etapie projektowania. Qrna ! Dzidzi nie podoba się babka z piasku, bo foremka nie trafiona. Ja chcem inną!!! Stary jestem, ale słabią mię takie pomysły inwestorów. Podobnie jak roboty ziemne bez dokumentacji, bez projektów, bez jakiejkolwiek mapy. Zgrozzzzza! Małoletnie wnuki nauczyłem konsekwencji. Właściwie nauczyli rodzice a ja tylko utrwalałem. Mają tylko 5 lat. Co to za dziecinada? Ma czas na zmianę projektu to niech działa i zmienia. Domu nie robisz na rok tylko na całe życie albo znaczną jego część. Ostatnia rzecz na jakiej można oszczedzac to projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 02.02.2020 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Łopata nie została wbita. Wszystko da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 02.02.2020 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2020 Co to za dziecinada? Ma czas na zmianę projektu to niech działa i zmienia. Domu nie robisz na rok tylko na całe życie albo znaczną jego część. Ostatnia rzecz na jakiej można oszczedzac to projekt. Masz rację. Buduje się na lata i lepiej jest teraz zmienić projekt, wybudować później ale lepszy niż żyć z myślą "jednak jest za wąski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zolaglggmail.com 03.02.2020 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ludzie! Co wy macie pod owłosieniem? Oczywiście na głowie. Złożyłeś dokumenty, uzyskałeś PnB, to na zmiany jest za późno. Porównania do domów znajomych, kolegów i kogo tam jeszcze należało robić na etapie projektowania. Qrna ! Dzidzi nie podoba się babka z piasku, bo foremka nie trafiona. Ja chcem inną!!! Stary jestem, ale słabią mię takie pomysły inwestorów. Podobnie jak roboty ziemne bez dokumentacji, bez projektów, bez jakiejkolwiek mapy. Zgrozzzzza! Małoletnie wnuki nauczyłem konsekwencji. Właściwie nauczyli rodzice a ja tylko utrwalałem. Mają tylko 5 lat. Pytałem tylko o to co musze zrobić. PnB jeszcze nie mam jakbys umiala czytac ze zrozumieniem. O twoje durne uwagi nie pytalem wiec sobie daruj wypocin. Pisz sobie lepiej do przyjaciolki albo klubu starych pajacy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zolaglggmail.com 03.02.2020 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Ludzie! Co wy macie pod owłosieniem? Oczywiście na głowie. Złożyłeś dokumenty, uzyskałeś PnB, to na zmiany jest za późno. Porównania do domów znajomych, kolegów i kogo tam jeszcze należało robić na etapie projektowania. Qrna ! Dzidzi nie podoba się babka z piasku, bo foremka nie trafiona. Ja chcem inną!!! Stary jestem, ale słabią mię takie pomysły inwestorów. Podobnie jak roboty ziemne bez dokumentacji, bez projektów, bez jakiejkolwiek mapy. Zgrozzzzza! Małoletnie wnuki nauczyłem konsekwencji. Właściwie nauczyli rodzice a ja tylko utrwalałem. Mają tylko 5 lat. Ten Wasz "nieco wąski" to ile ma szerokości? 8 metrów na gotowo z elewacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zolaglggmail.com 03.02.2020 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Projekt Zamienny ( z nowym PnB ) Dziekuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 03.02.2020 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 8 metrów na gotowo z elewacją Wszystko zalezy od projektu jaki macie....mój dom ma 3 szczyty i kazdy z nich jest w granicach 6m...ma w sumie 127m2 i dla nas nie jest wąski. Wklej rzut domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 03.02.2020 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 8 metrów na gotowo z elewacją W takim razie pojęcie "wąski" jest względne. Ok. 7m w środku ? Jak napisała @cięzkiprzypadek - wklej rzuty domu i elewacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts