BetaS 19.02.2020 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 (edytowane) Witam, bardzo proszę o pomoc, 12 lat temu odziedziczyłam dom w stanie surowym z lat 90, w tym momencie zdecydowaliśmy się sprzedać dom, niestety zaginął dziennik budowy, dom jest usługowo-mieszkalny, jak możemy obecnie rozwiązać ten problem , do jakiej instytucji się udać, podobno od tego roku zmieniły się przepisy i są jakieś ułatwienia, proszę o pomoc Edytowane 19 Lutego 2020 przez BetaS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2020 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Budowa nie została zakończona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaS 19.02.2020 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 Stan surowy zamknięty, generalnie budowa zakończona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.02.2020 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 (edytowane) Stan surowy zamknięty, generalnie budowa zakończona. SSZ to daleko do zakończenia. Odszukaj kierbuda, bo trzeba DB odtworzyc i jeszcze udowodnić, że budowa nie została przerwana. A jak przerwana, to trzeba nowe PnB zgodne z aktualnymi WT i MPZP co może być na tym etapie kłopotem. Edytowane 19 Lutego 2020 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2020 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 (edytowane) Podejrzewam, że budowa już dawno została przerwana. konieczna jest aktualizacja projektu, nowe pozwolenie na budowę. Edytowane 19 Lutego 2020 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.02.2020 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2020 czy ktoś z twojej rodziny nie próbował już odkręcać tematu kilka lat temu i nie szukał pomocy:https://forum.budujemydom.pl/topic/23276-nie-odebrany-dom-i-brak-wpisów-w-dzienniku-budowy/ zaskakująco duża zbieżność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaS 21.02.2020 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Nie to nie jest mój post ani nikogo z rodziny, po odziedziczeniu domu odnalazłam dziennik budowy niestety nie był uzupełniony, oddałam kierownikowi budowy żeby uzupełnił a on go zgubił, sporządził jedynie inwentaryzację obiektu na okoliczność zgubienia dziennika budowy i niestety nie wiemy co dalej, z KB nie jesteśmy się w stanie dogadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.02.2020 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2020 Po prostu odtworzenie dziennika to są "koszty" i dlatego nie możecie się dogadać. "Za darmo nic" jak śpiewała Izabela Trojanowska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts