Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

NA razie ograniczasz się do papkowych dywagacji wiary w mądrość ludzi z papierami. Nic na temat moralności tych zdrajców łamiących przysięgę Hipokratesa.

I żadnych wniosków z tego kopiuj wklej? Przejawiasz tu zero własnych przemyśleń , czy efektów własnych poszukiwań prawdy

Pierwszy błąd w twoim rozumowaniu polega na tym, że jak już wcześniej pisałem - stawiasz tezę, a następnie szukasz pasujących elementów.

Dla przykład obrażasz lekarzy mocnymi epitetami, by następnie wrzucić wywód innego na poparcie swoich tez.

No sorry, ale nie widzisz braku konsekwencji w Twoim rozumowaniu?. Ten jest dobry, bo pasuję do tego co sobie wcześniej ułożyłeś w głowie, a drugi to już zdrajca łamiący moralność, taki ciąg logiczny przyjmujesz?.

Dlatego też pytam o wykształcenie(nie wiem skąd to oburzenie, proste pytanie), aby wiedzieć czy masz jakieś merytoryczną wiedze by ocenić, że teorie wygłaszane przez X, jest bardziej prawdziwa od Y.

Jakie masz ku temu kompetencje, dalej czekam i nie widzę w tym pytaniu nic niewłaściwego, zwyczajnie jak każde inne.

Nie pytam o sprawy intymne, wyznanie itd...

Póki co w tym wszystkim dużo emocjonalności i za grosz merytoryki, bo ja nie sile się na lekarza, speca od wirusologii, przyjmuje jednak że cały świat nie dał sie zwariować, lekarze nie są tylko i wyłącznie na usługach wielkich firm farmaceutycznych, a ten świat nie toczy zgnilizna.

Co do kolejnego.

Też mogę wrzucić mnóstwo materiałów z "Lanceta" czy innego pisma branżowych, ale czemu to będzie służyć?. Trochę kreatywności też by się przydało...parę słów w ramach komentarza, też by wypadało dodać.

Oj chyba masz jedynie podstawowe specjalne. Skoro ignorujesz tekst z powodu niezrozumienia treści.

Jaka szkoła ukończona, kierunek?" Ewidentnie jest ad personam

Chyba jakieś kompleksy, zwykłe pytanie, ale pisanie o podstawowym specjalnym to już obrażanie - za duzo emocji.

No i niestety wykształcenie ma wiele do rzeczy, bo ja mimo wszystko nie chciałbym być leczony przez kogoś po podstawówce lub niepełnym zawodowym...sprawy które tu poruszamy wymagają od nas jakiejś wiedzy, bo przeczytanie 2 artykułów na strefii44 nie czyni z nas speców od wirusologi.

Ogolnie z mojej strony eot, bo nie widzę sensu przepychać się z kimś, kto bezgranicznie wierzy w swoja nieomylność.

Edytowane przez Pitrekkk

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale światłość ludzi po studiach 3 letnich za pieniądze też widać , widać po efektach bo na widły pewnie już patenty z zagranicy trzeba kupować a studia kończy już co trzeci :)

Takimi wywodami można zdeprecjonować, wszystko i wszystkich.

W każdej branży są dobrzy specjaliści i konowały, co w tym odkrywczego?

Poza tym skoro nie mozna liczyć na tych młodych, zdolnych inzynierów po studiach, to gdzie jest ta cała resztą mądrych ludzi, ktorzy to przerastają ich o 2 poziomy intelektualne?.

Edytowane przez Pitrekkk

Pierwszy błąd w twoim rozumowaniu polega na tym, że jak już wcześniej pisałem - stawiasz tezę, a następnie szukasz pasujących elementów.

O!

amerykę odkryłeś w konserwach...

szkoda tylko, że nie zauważasz dokładnie tego samego mechanizmu w innych przypadkach. To stare dzieje...ale...duże badania populacyjne w wielu krajach, bodajże odnośnie szkodliwości cholesterolu - zostały wybrane do analizy tylko wyniki z tych krajów które pasowały pod z góry przyjętą tezę o szkodliwości cholesterolu...I mimo, że minęło wiele czasu, pojawiło się wiele innych badań, to grono opierających się wynikach tamtych badań dalej jest spore....

Może jakiś komentarz.

Kopiuj- wklej też potrafię zrobić.

No i najważniejsze jakie wykształcenie, bo od tego powinno się zacząć tutaj dyskusje?

Jaka szkoła ukończona, kierunek?

ctrl "c" i potem ctrl "v" to dostępna opcja wywołana przez klawiaturę .Zabierając głos domniemam ,że masz wykształcenie wyższe i to w konkretnym kierunku by upominać i pytać innych o ich wykształcenie .Zapominasz mój drogi forumowiczu ,że praktyczna strona, ta z życia wzięta w tej pandemii nie potrzebuje stopnia Doktora Honoris Causa. Nawet nie wiesz ile zalet maja ludzie z wąskim wyszkoleniem. Czyli teoretycznie zadając pytanie o wykształcenie nie rozmawiasz z nikim niżej wyższego.:eek:

Nawet nie wiesz ile zalet maja ludzie z wąskim wyszkoleniem. Czyli teoretycznie zadając pytanie o wykształcenie nie rozmawiasz z nikim niżej wyższego.:eek:

Zwyczajnie nie robię za guru w tematach, w których nie mam ani wykształcenia, ani wiedzy.

Za to tutaj jest coś na zasadzie: "nie znam się, wiec chętnie się wypowiem".

Chciałbyś mimo wszytko by leczył Cie "lekarz", po zarządzaniu lub turystyce?

Podsumowując.

To nie Ja jestem tu mądrym ponad miarę. Otwarcie przyznaje że na medycynie sie nie znam, by ocenić skale problemu na podstawie 2 wyrwanych artykułów - przeważnie ze stron zgodnych z nasza wizją świata - by mówić że pandemia to sciema, szczepionka zabija jakbym co najmniej w jakiś laboratorium pracował i miał 20 lat doświadczenia itd...

a tutaj na domiar złego takie kwiatki:

Stowarzyszenie StopNOP otrzymało zgłoszenie o 26. zgonach po szczepieniu przeciw COVID-19 z całej Polski. 7 z tych przypadków zostało oficjalnie zgłoszonych przez lekarzy do rządowej bazy danych. W przypadku kuracji COVID-19 przez dr. Bodnara nie ma od marca 2020 r. ani jednego śmiertelnego przypadku

Świetny argument.

Szkoda że nikt nie zadał sobie podstawowego trudu w tej argumentacji, by podać dane liczbowe ilości zaszczepionych i tych ktorzy przyjeli do leczenia ten środek.

W żadnym wypadku nie twierdze ze jest zły, nie wiem i nie boje sie tego napisać, ale to jest zwykła manipulacja liczbami i erystyczny zabieg.

Poza tym trzeba być mocno niepoważnym by uważać że na 1milion os. co przyjmie szczepionkę nie będzie żadnych powikłań, ktoś nie umrze - ryzyko wpisane w ten scenariusz.

Edytowane przez Pitrekkk

a tutaj na domiar złego takie kwiatki:

Stowarzyszenie StopNOP otrzymało zgłoszenie o 26. zgonach po szczepieniu przeciw COVID-19 z całej Polski. 7 z tych przypadków zostało oficjalnie zgłoszonych przez lekarzy do rządowej bazy danych. W przypadku kuracji COVID-19 przez dr. Bodnara nie ma od marca 2020 r. ani jednego śmiertelnego przypadku

Świetny argument.

Szkoda że nikt nie zadał sobie podstawowego trudu w tej argumentacji, by podać dane liczbowe ilości zaszczepionych i tych ktorzy przyjeli do leczenia ten środek.

W żadnym wypadku nie twierdze ze jest zły, nie wiem i nie boje sie tego napisać, ale to jest zwykła manipulacja liczbami i erystyczny zabieg.

Poza tym trzeba być mocno niepoważnym by uważać że na 1milion os. co przyjmie szczepionkę nie będzie żadnych powikłań, ktoś nie umrze - ryzyko wpisane w ten scenariusz.

Zadałem :)

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=8023656&viewfull=1#post8023656

Rozumiem,że jesteś po medycynie z dużym stażem i doświadczeniem, z tytułem doktora i profesora.

Gdzie można przeczytać Twoje publikacje naukowe ?

Żona pracuje na Onkologii, gdzie przeprowadza się tysiące jak nie setki tysięcy badań dot.nowotworow.

Gro z tych badań,na przestrzeni lat przyczyniło się do powstania nowatorskich tarapi czy leczen.

Znając twój tok myślenia plaskoziemco, to papka, która ma na celu nie ratowanie życia tylko bogacenie się koncernów farmaceutycznych czy Gatesa...

Ale są ludzie i są klamki, jak to się kiedyś mówiło :D

Dyskretnie sugerujesz że część nowotworów ma podłoże wirusowe? W necie można wyczytać że za oceanem kombinują ze szczepionką na niektóre rodzaje nowotworów

Rozumiem,że jesteś po medycynie z dużym stażem i doświadczeniem, z tytułem doktora i profesora.

Gdzie można przeczytać Twoje publikacje naukowe ?

Żona pracuje na Onkologii, gdzie przeprowadza się tysiące jak nie setki tysięcy badań dot.nowotworow.

Gro z tych badań,na przestrzeni lat przyczyniło się do powstania nowatorskich tarapi czy leczen.

Znając twój tok myślenia plaskoziemco, to papka, która ma na celu nie ratowanie życia tylko bogacenie się koncernów farmaceutycznych czy Gatesa...

Ale są ludzie i są klamki, jak to się kiedyś mówiło :D

No są i chwali się zę przedstawiasz się jako ich przykład. Taka otwartość i samokrytyka, nie każdy na to się zdobyłby.:cool:

Chcesz pozbawić tysiące lekarzy praw do wykonywania zawodu za olewanie wymuszanych niesprawdzonych procedur zatwierdzanych przez konsultantów. I jeszcze naiwnie oczekujesz że ujawnią bat na własną d... . Zapytaj ślubnej o układy w tym środowisku, zanim zaczniesz dywagować na mniemanologii

Dla przykład obrażasz lekarzy mocnymi epitetami, by następnie wrzucić wywód innego na poparcie swoich tez.

No sorry, ale nie widzisz braku konsekwencji w Twoim rozumowaniu?. Ten jest dobry, bo pasuję do tego co sobie wcześniej ułożyłeś w głowie, a drugi to już zdrajca łamiący moralność, taki ciąg logiczny przyjmujesz?.

Dlatego też pytam o wykształcenie(nie wiem skąd to oburzenie, proste pytanie), aby wiedzieć czy masz jakieś merytoryczną wiedze by ocenić, że teorie wygłaszane przez X, jest bardziej prawdziwa od Y.

Jakie masz ku temu kompetencje, dalej czekam i nie widzę w tym pytaniu nic niewłaściwego, zwyczajnie jak każde inne.

Nie pytam o sprawy intymne, wyznanie itd...

Póki co w tym wszystkim dużo emocjonalności i za grosz merytoryki, bo ja nie sile się na lekarza, speca od wirusologii, przyjmuje jednak że cały świat nie dał sie zwariować, lekarze nie są tylko i wyłącznie na usługach wielkich firm farmaceutycznych, a ten świat nie toczy zgnilizna.

Co do kolejnego.

Też mogę wrzucić mnóstwo materiałów z "Lanceta" czy innego pisma branżowych, ale czemu to będzie służyć?. Trochę kreatywności też by się przydało...parę słów w ramach komentarza, też by wypadało dodać.

Chyba jakieś kompleksy, zwykłe pytanie, ale pisanie o podstawowym specjalnym to już obrażanie - za duzo emocji.

No i niestety wykształcenie ma wiele do rzeczy, bo ja mimo wszystko nie chciałbym być leczony przez kogoś po podstawówce lub niepełnym zawodowym...sprawy które tu poruszamy wymagają od nas jakiejś wiedzy, bo przeczytanie 2 artykułów na strefii44 nie czyni z nas speców od wirusologi.

Ogolnie z mojej strony eot, bo nie widzę sensu przepychać się z kimś, kto bezgranicznie wierzy w swoja nieomylność.

"Pierwszy błąd w twoim rozumowaniu polega na tym, że jak już wcześniej pisałem - stawiasz tezę, a następnie szukasz pasujących elementów.

Dla przykład obrażasz lekarzy mocnymi epitetami, by następnie wrzucić wywód innego na poparcie swoich tez."

Obrazo logiki nie jestem dzieckiem aby oceniać ludzi danego zawodu w masie. Widzę różnice w postepowaniu i je obrazuję linkami.

Ile linków tu Piotrusiu umieściłęś? Objawiasz jedynie wiarę akolity podobnej pacjentkom jankeskiego doktora co pozwoliły sobie na wiarę w jego nieomylność usunąć narządy specyficzne dla kobiety. Po latach okazało się zdrowe.

I usiłujesz narzuć tą wiarę tym co tej twej głębokiej wiary nie podzielają. Bo dyskusją tego nie sposób nazwać.

A dla jej podważenia donosik o wyznaniach pewnego ex dyrektora: http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_technologia/byly_dyrektor_pfizera,p974832198

Jarzysz słowo bibliografia i linki to je sprawdź

A dla jej podważenia donosik o wyznaniach pewnego ex dyrektora: http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_technologia/byly_dyrektor_pfizera,p974832198

Ten ex-dyrektor stwierdził m.in.

„Gdyby nie dane z testów, które bez przerwy podaje telewizja, słusznie doszedłbyś do wniosku, że pandemia się skończyła, ponieważ nic się nie wydarzyło” stwierdził dalej dr Yeadon, zauważając, że prawdopodobnie w nadchodzących miesiącach więcej osób zostanie przyjętych do szpitali z typową grypą, ale nie należy ich mylić z przyjęciami w odniesieniu do koronawirusa w Wuhan (covid-19).

i ty mu uwierzyłeś.

Masz prawo wierzyć.

Inni nie muszą wierzyć w stwierdzenie ex-dyrektora.

Ciężki ma przebieg ta "typowa" grypa. Jak na "zwykłą" grypę to ma ma dużą śmiertelność i daje poważne powikłania.

Tytuł prsionplanet zobowiązuje :)

Ten ex-dyrektor stwierdził m.in.

i ty mu uwierzyłeś.

Masz prawo wierzyć.

Inni nie muszą wierzyć w stwierdzenie ex-dyrektora.

Ciężki ma przebieg ta "typowa" grypa. Jak na "zwykłą" grypę to ma ma dużą śmiertelność i daje poważne powikłania.

Tytuł prsionplanet zobowiązuje :)

Prawie trzysta stron minęło a wyznawcy zwani papkożercami nie potrafią pojąć wiara nie jest tożsama z wiedzą. A to usiłuję przedstawić /nauczyć wstawiając linki i swe nieliczne osądy.

"Ciężki ma przebieg ta "typowa" grypa. Jak na "zwykłą" grypę to ma ma dużą śmiertelność i daje poważne powikłania." wniknij samodzielnie w net i wygooglaj sobie grypę i jej "cykle"

Dla wzmocnienia tendencji do samodzielnej analizy rzeczywistości nastepny link : https://marucha.wordpress.com/2021/02/12/falszywe-akty-zgonu-tysiace-lekarzy-jedna-noga-w-wiezieniu/#more-90624

w jego treści możesz wyszukać interesujące cię korelacje

"

Widzę różnice w postepowaniu i je obrazuję linkami.

Takimi linkami to Ty wiesz co podważasz... daruje napisane tego z szacunku do własnej osoby.

https://www.thejournal.ie/debunked-pfizer-employee-quotes-mike-yeadon-covid-19-vaccine-5311935-Dec2020/

However, Politifact has previously explained that Yeadon has not worked for Pfizer in nine years, citing both the Associated Press and his LinkedIn profile to show that he was formerly the chief scientific officer of allergy and respiratory research.

Widzisz tylko to co chcesz widzieć... a obrazować linkami nie musisz dla zdrowia psychicznego innych os. tu wypowiadających się.

Umyślnie lub też nie manipulujesz, wrzucasz niesprawdzone informacje i półprawdy, a na domiar złego pycha w Twoim wykonaniu sięga Himalajów.

Taki jest efekt sączenia jadu i napuszczania na przedstawicieli środowiska medycznego. W czym o cenie tu "lepiejwiedzący" też mają swój udział:

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26786230,pogrozki-w-strone-prof-simona-pisza-ze-jestem-pis-owska.html#do_w=60&do_v=143&do_a=288&s=BoxNewsImg5

Najśmieszniejszy wątek na muratorze, że wczesniej tu nie wbiłem.

... :rotfl:

Jeden z kilku ...

W nadprodukcji postów "pana papki" (ilością usiłującego dogonić "pana tabelkę", który to jakoś dziwnie ucichł czas jakiś temu) najbardziej aktywnego wśród foliarzy, jest coraz weselej.

Nawiedzonych wypisujących swe fantazje na FM nie brakuje :)

Takimi linkami to Ty wiesz co podważasz... daruje napisane tego z szacunku do własnej osoby.

https://www.thejournal.ie/debunked-pfizer-employee-quotes-mike-yeadon-covid-19-vaccine-5311935-Dec2020/

However, Politifact has previously explained that Yeadon has not worked for Pfizer in nine years, citing both the Associated Press and his LinkedIn profile to show that he was formerly the chief scientific officer of allergy and respiratory research.

Widzisz tylko to co chcesz widzieć... a obrazować linkami nie musisz dla zdrowia psychicznego innych os. tu wypowiadających się.

Umyślnie lub też nie manipulujesz, wrzucasz niesprawdzone informacje i półprawdy, a na domiar złego pycha w Twoim wykonaniu sięga Himalajów.

Widzimy tu zwyczajne psychiczne przeniesienie Piotruś ekstrapoluje swoje domniemania myśli na moją skromną osobę.

I o to w dyskusji chodzi jako kontrę wstawiłeś swoje linki . Tylko czy fakt że skończył swoją pracę dla tego koncernu te kilka lat wcześniej uniemożliwia mu wypowiedź?

No i o szacunku dla swoich deklaracji i własnej osoby: "Ogolnie z mojej strony eot, bo nie widzę sensu przepychać się z kimś, kto bezgranicznie wierzy w swoja nieomylność."

Wypada dotrzymać:)

Ale widzę postęp zamiast wiary przedstawiasz linki, mało, a cieszy

Prawie trzysta stron minęło a wyznawcy zwani papkożercami nie potrafią pojąć wiara nie jest tożsama z wiedzą. A to usiłuję przedstawić /nauczyć wstawiając linki i swe nieliczne osądy.

"Ciężki ma przebieg ta "typowa" grypa. Jak na "zwykłą" grypę to ma ma dużą śmiertelność i daje poważne powikłania." wniknij samodzielnie w net i wygooglaj sobie grypę i jej "cykle"

Dla wzmocnienia tendencji do samodzielnej analizy rzeczywistości nastepny link : https://marucha.wordpress.com/2021/02/12/falszywe-akty-zgonu-tysiace-lekarzy-jedna-noga-w-wiezieniu/#more-90624

w jego treści możesz wyszukać interesujące cię korelacje

Przecież te bajki na temat covida pisze Marucha.

Tak jak ty dorabia swoje "fakty" do założonych tez.

Wróć do pierwszego tekstu ze strony Prison Planet:

Były dyrektor Pfizera mówi, że „pandemia COVID-19 się skończyła”

Ustal czy dyrektor naukowy firmy Pfizer, dr Mike Yeadon jest dyrektorem czy może jest byłym wiceprezesem giganta farmaceutycznego

(tak dwojako jest opisywany w linkowanym tekście) czy może miał inne stanowisko.

Dr Mike Yeadon pracował w Pfizer w latach 1995 do 2011.

Od 10 lat nie jest pracownikiem firmy Pfizer.

Powielana wypowiedź jest z października 2020 roku, została wyrwana z całego kontekstu.

https://www.linkedin.com/in/mike-yeadon-3818613/?originalSubdomain=uk

Papkożeraco - nie potrafisz "czytać" danych.

Cytujesz tylko innych bezrozumnych "papkotwórców".

Edytowane przez d7d

Emocje i wiara akolito coś ci przestawiły w absorbcji rzeczywistości

https://marucha.wordpress.com/2021/02/12/falszywe-akty-zgonu-tysiace-lekarzy-jedna-noga-w-wiezieniu/

Na końcu tekstu widać kto się podpisał pod nim:

Dane pochodzą z oficjalnych źródeł.

Wolfganga Jeschke

Źródło:

>https://laufpass.com/corona/gefaelschte-totenscheine-tausende-aerzte-mit-einem-bein-im-knast/

Odnośniki:

>https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm

>https://people.ucd.ie/dolores.cahill

>https://youtu.be/vca1uVerXGQ

>https://www.aerzteblatt.de/archiv/211795/Strafrecht-Risiken-beim-Ausfuellen-der-Todesbescheinigung

https://altershot.tv/

Znów jak zwykle u wyznawców frajerstwa majaczenia zamiast prawdy

I inni co dorabiają tezy zamiast karnie zad czy ramię podstawiać pod strzyknięcie podpisawszy cyrograf o dobrowolności tego testu medycznego warunkowo dopuszczonego do sprzedaży

https://wolnemedia.net/zgony-z-powodu-obostrzen-to-ofiary-covid-19/

Może czas na wasz własny eksperyment niechże któryś z was narobi do pudełka i obnosi obwieszczając że zawartość to wonny wytwór trzewi:)

Po was sądząc znajdziecie wielu co poczytają to za perfumę

Emocje i wiara akolito coś ci przestawiły w absorbcji rzeczywistości

https://marucha.wordpress.com/2021/02/12/falszywe-akty-zgonu-tysiace-lekarzy-jedna-noga-w-wiezieniu/

Na końcu tekstu widać kto się podpisał pod nim:

Dane pochodzą z oficjalnych źródeł.

Wolfganga Jeschke

Źródło:

>https://laufpass.com/corona/gefaelschte-totenscheine-tausende-aerzte-mit-einem-bein-im-knast/

Odnośniki:

>https://www.cdc.gov/nchs/nvss/vsrr/covid_weekly/index.htm

>https://people.ucd.ie/dolores.cahill

>https://youtu.be/vca1uVerXGQ

>https://www.aerzteblatt.de/archiv/211795/Strafrecht-Risiken-beim-Ausfuellen-der-Todesbescheinigung

https://altershot.tv/

Znów jak zwykle u wyznawców frajerstwa majaczenia zamiast prawdy

Kto to jest "Wolfganga Jeschke"

Które to źródła są oficjalnymi ? To z YT? A może to z altershot.tv ?

Gdzie masz prawdę?

Odkrywasz że ludzie umierają na covid często mają choroby współistniejące??

I z tego wyciągasz wniosek że na sam covid umiera 4 razy mniej ludzi niż na covid w połączeniu z chorobami współistniejącymi?