Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Raczej czarny PR innych producentów szczepionek, podobnie jak w przypadku amantadyny. Zresztą ona miała od początku ciężko, biorąch choćby pod uwagę to stopniowe obniżanie limitu wieku. Gadałem z bratem, powiedział że nie ma medycznych argumentów przeciwko AZ w porównaniu do innych producentów. Spytałem go wprost, że gdybym był w grupie ryzyka, czy uważa za bezpieczne żeby się nią zaszczepić, odpowiedział mi, że tak.

To decyzje polityczne, że AZ traktowana jest w ten sposób.

Ciekawe że, w świetle ataków na AZ, teraz zwraca się uwagę na finansowy aspekt walki o rynek szczepionek pomiędzy firmami farmaceutycznymi.

Zapewne tak jest, ale dlaczego nie za uważa się że sam fakt wymuszania szczepienia jest też związany z ogromnymi dochodami dla firm farmaceutycznych.

Dlaczego nie ma prac związanych z lekiem na COVID?

poprawnie zgodnie z planem wielu zabiera glos pisze to i owo tak ma byc!!!

ja przeszedlem tego koronaswirusa dwadziescia lat temu!!!! brak smaku wechu i pozostale obiawy!

zyje to tylko grypa!!! kolejna odmiana, p

proponuje obejzec otwarcie olimpiady londyn 2o12

film dedzone z2003roku,

a trupa do krwioobiegu nieeeeeeeeeeee!!!!

aczkolwiek w przypadku pandemi prawdziwej!! jest przepis o przymusowym szczepieniu!

to komorek wprowadzil w lipcu sejm we wrzesniu senat klepnol w grudniu komorek podpisal

a chyba lutym nabralo mocy prawnej

w eksperymenie medycznym trzeba na pismie wyrazic zgode

tak mowi deklaracja z norymbergi z 1947roku!

Normalni ludzie przed pandemią nie nosili maseczek w ogóle.

wiem, żaden lekarz czy dentystka nie są normalni. Także osoby pracujące w środowisku zapylonym. Lakiernicy. Pracownicy laboratoriów. I tysiące innych przedstawicieli rozmaitych zawodów :D

Edytowane przez Elfir

wiem, żaden lekarz czy dentystka nie są normalni. Także osoby pracujące w środowisku zapylonym. Lakiernicy. Pracownicy laboratoriów. I tysiące innych przedstawicieli rozmaitych zawodów :D

Oczywiście ci których wymieniłaś nosili te maseczki na ulicy w sklepach, kinach itd.

Rozumiem że to jest taka metoda sprowadzenia rozmowy ad absurdum aby uciec od tematu.

Oczywiście ci których wymieniłaś nosili te maseczki na ulicy w sklepach, kinach itd.

Rozumiem że to jest taka metoda sprowadzenia rozmowy ad absurdum aby uciec od tematu.

Akurat oni nosili maseczki dłużej już przed pandemią, niż olbrzymia większość teraz.

No chyba, że jesteś zagorzałym kinomanem i spędzasz tam codziennie 8h. Wtedy zwracam honor :lol:

Edytowane przez fotohobby

W 2020 r. pojawiło się ponad 86 tys. nadmiarowych zgonów względem średniej z lat 2010-2019r.

Zgodnie z informacja MZ w 2020r. było 6tys. ofiary COVID-19, które nie miały chorób współistniejących.

Mam nadzieję, że ludzie którzy obecnie podejmują decyzję blokujące dostęp do służby zdrowia zostaną w przyszłości odpowiednio osądzone, choć życia to już nikomu nie zwróci :|

sFzaRZW.png

Dnip39w.png

Znaczy powinni zaczekać aż kilku Szwedów zejdzie z powodu tej szczepionki.

W dawnych czasach, gdy tysiące Szwedów umierało z powodu przyjęcia szwedzkiego schematu "walki" z COVIDEM-19 to wielu piało z zachwytu nad ich zapobiegliwością.

A teraz ci sami piejący kiedyś z zachwytu, naglę zaczęli przejmować się losem kilku Szwedów (tych kilku którzy jeszcze nie umarli z powodu zaszczepienia AstraZeneca).

Edytowane przez d7d
edycja

Ale jej nie trzeba nosić cały dzień, weź ją chłopie ściągnij w domu, dotleń wreszcie mózg...

bo jest tutaj parę liczb z którymi warto się zapoznać:

Mam kupla ze studiów, który przeszedł COVID dość łagodnie - prawie żadnych dolegliwości ze strony płuc, lekki suchy kaszel, wysoka gorączka przez 4 dni.

Wrócił do pracy po 2, czy 3 tygodniach i do tej pory ni potrafi się ogarnąć - myli się, robi wszystko dłużej, musi sprawdzać 2x (albo ktoś za niego).

Jest projektantem (mniejsza czego), więc odpowiedzialność spora

I to trwa już miesiąc

Przejdzie mu tak jak przechodzi innym .Jest chory na pewno na coś jeszcze innego i mu się to teraz ujawniło .Podawałem tu kilka przykładów z którymi się nie zgadzałeś wręcz śmiałeś się z nich .Teraz sam podajesz z życia wzięty przykład i ludziska mają w to wierzyć .Podział na tych anty i nie anty trwa . Życie drogi Panie fotohobby .

Normalni ludzie przed pandemią nie nosili maseczek w ogóle.

Czyli w pandemii ich także nie noszą i dlatego śmiało można powiedzieć ,że są sfiksowani i nienormalni .Ciebie ta sytuacja którą widzisz nie przeraża i nie chodzi mi już o dane i wiadomości medialne ? .Traktujesz to na luzie i ze stoickim spokojem ?.Nic ,a nic nie obawiasz się o zdrowie swojej rodziny ?.Czy ty straciłeś aż tak dużo w tym choróbsku ,że świat ci się zawalił ?.Przed pandemią żyłeś w dostatku , a ta nienormalna sytuacja przewróciła twoje życie do góry nogami ?.:cool:

W 2020 r. pojawiło się ponad 86 tys. nadmiarowych zgonów względem średniej z lat 2010-2019r.

Zgodnie z informacja MZ w 2020r. było 6tys. ofiary COVID-19, które nie miały chorób współistniejących.

Mam nadzieję, że ludzie którzy obecnie podejmują decyzję blokujące dostęp do służby zdrowia zostaną w przyszłości odpowiednio osądzone, choć życia to już nikomu nie zwróci :|

sFzaRZW.png

Dnip39w.png

Definicja choroby współistniejącej?

Dlamnie jest to wadliwe. Można życ z cukrzyca, nadciśnieniem, POCHP...... wiele lat i te choroby nie zabiły zabił COVID.

Za współistniejące to można użyć żywego trupa który umże z powodu chorób w krótkim terminie . Końcówka nowotworu skrajnie wyniszczony jakiś organ ...

Przewlekłe choroby które w krótkim terminie nie zagrażają życiu nie mogą być traktowane jako przyczyna zgonu.

Można życ z cukrzyca, nadciśnieniem, POCHP...... wiele lat i te choroby nie zabiły zabił COVID.

Taa, szczególnie długo można żyć przy nieleczeniu chorób współistniejących, bo kazali siedzieć ludziom w domu albo diagnozują/leczą zdalnie przez telefon.

A obecnie, pomimo że teoretycznie wszyscy lekarze zaszczepieni to zabiegi/operacje przekładane, a sam Minister Zdrowia mówi że teleporada stała się standardem. Ci ludzi powinni być sądzeni za zbrodnie przeciw ludności!