_Grisza_ 20.03.2021 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Nigdy tak nie uważałem, wrecz przeciwnie,uważam za całkiem logiczną sytuację, że osoby zaszczepione nie muszą odbywać kwarantanny. Odpowiedz mi proszę, czy zaszczepieni mogą zarazić się, zachorować, i zarażać innych objawowo bądź też bezobjawowo, cokolwiek to oznacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 20.03.2021 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Powrót szpitali do normalności mam... gdzieś! Lepszy jest powrót społeczeństwa do normalności. Nawet jak większość to idioci... Adam M. dokładnie, bo normalność szpitali to kwestia niezwykle ciekawa i stronnicza. Moje kontakty ze szpitalami miały wiele patologii zanim pojawił się jedyny słuszny miłościwie nam panujący covid19. Obym tylko ja miał takiego pecha i obym go więcej już nie miał. a normalność w społeczeństwie - wiele ważnych osobistości groziło, że już nie będzie tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 20.03.2021 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 No, jak idioci się nie obudzą - to nie będzie tak jak było.Ich jest więcej...Najłatwiej jest ich obudzić kopiąc w... kieszeń!Ja już byłem milionerem!Nie chciałbym ZNOWU nim zostać...A banknot 1000 zł ładny jest.... TFU!!!!(Nie zbieram numizmatów i banknotów upadłych epok !) Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2021 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Powrót szpitali do normalności mam... gdzieś! Lepszy jest powrót społeczeństwa do normalności. Nawet jak większość to idioci... Adam M. Wszystko i wszystkich masz gdzieś to standard i nie dziwi mnie to .Zero szacunku (do czasu) .Otóż jesteś w WIELKIM błędzie .Za późno jest na powrót społeczeństwa do normalności .Sztuczna retoryka tak sztuczna takich z takimi poglądami jak ty doprowadza do tej chorej sytuacji. Zamknąłeś w skale w pustelni i zrzędzisz jak stara baba .To jest złe tamto złe ,szpitale złe , społeczeństwo złe ,pandemia nieprawdziwa ,szczepienie złe ,gospodarka zła. Człowieku więcej wiary w siebie . Myślę ,że w "Milczeniu owiec" jest jeden rekwizyt ,który przymusowo wypada nałożyć na ciebie byś okazał odrobine skruchy ,zrozumienia i szacunku. Powala na kolana ten twój obły język którym chcesz dążyć do doskonałości to prawda ale tylko twojej doskonałości. Nikt już się z tobą nie liczy ,a pogadać sobie zawsze możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.03.2021 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Faktycznie wstyd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2021 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Faktycznie wstyd Nie skomentuje tego choć ciśnie się na usta w tej pandemii ale się powstrzymam. Innowierca ma całe życie problem. Gdybyś nie mógł swojego problemu (bo stary jesteś ) wyrazić memem ,to co byś o antychrystach jak ty powiedział ?Nio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.03.2021 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Cóż za drastycznie błędna analiza. Przedstaw swoją. No i... niech ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.03.2021 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Innowierca ma całe życie problem. Problem to jest raczej z brakiem rozsądku naszego episkopatu i spolegliwości naszych władz względem KK. Lider sekty aresztowany. Odprawiał tajne nabożeństwa w czasie pandemii A u nas: Na mszy było 160 osób zamiast 30. "Donosicielstwo to grzech śmiertelny" - ogłosiła parafia po interwencji policji Kościoły powinny w pierwszej kolejności zostać zamknięte, a w ostatniej baseny i siłownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.03.2021 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Nie skomentuje tego choć ciśnie się na usta w tej pandemii ale się powstrzymam. Innowierca ma całe życie problem. Gdybyś nie mógł swojego problemu (bo stary jesteś ) wyrazić memem ,to co byś o antychrystach jak ty powiedział ?Nio ? Najkrócej? >> Jest fun, są koszty<< Tłumacząc na polski: każdy ma płacić za swoje zbytki. Wykładnia rozszerzona: W ustawie zasadniczej art.25, jest zapisany rozdział kościoła od państwa. Czyli wierzący powinni płacić za swoje zabawy z własnej kieszeni a niewierzący (czyli nie podzielający tych wymysłów) nie powinni być obciążani tymi kosztami. Więc likwidacja wszelakich dotacji, funduszu kościelnego, bonifikat przy zakupie nieruchomości (a bonifikaty sięgają ponad 90% wartości) oraz likwidacja prawa własności do nieruchomości NIE SŁUZĄCYCH celom kultu religijnego. W pragmatycznej Szwecji kościół może posiadać tyle gruntu, co pod budynkiem kultu religijnego. Po co kościół katolicki posiada w Polsce areały o powierzchni trzykrotnie przekraczającej powierzchnię Warszawy? Według danych z 2010 roku miał wówczas 1680 km^2 (100ha=1km^2; powierzchnia Warszawy = 570km^2) link https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1509032,1,przeswietlamy-majatek-kosciola.read https://www.domiporta.pl/poradnik/7,126866,25904047,chcielibyscie-darmowa-dzialke-kosciol-tylko-w-2019-roku-dostal.html i tu jeszcze słów kilka https://oko.press/76-tys-hektarow-o-wartosci-nawet-35-mld-zl-kosciol-wciaz-uwlaszcza-sie-na-panstwowych-gruntach-rolnych/ Przecież wszelkie dotacje czy fundusz kościelny pochodzą z budżetu państwa a pieniądze w budżecie biorą się z naszych podatków, o czym wiedza wśród ludu jest bardzo marna. Tego w szkole nie uczą przez 2 godziny cotygodniowo. Dyskretnie pomijam że KK na całym świecie posiada podobno ponad dwa razy tyle gruntów ile wynosi powierzchnia Polski = 312 tysięcy km^2 O księdzach na etatach szpitali wchodzacych bez pytania i pukania na oddziały ginekologiczne też mam napisać? Pierwszy link z brzegu https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/szpitale-placa-ksiezom-za-posluge-czesto-na-pelen-etat-warszawska-radna-to-bezprawne/vfde8jz O marnej wszechmocy Wszechmogącego też chcesz usłyszeć? Może zostawię na kiedy indziej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2021 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Cóż za drastycznie błędna analiza. Zgadzam się A moja teściowa długo była przeciw szczepieniom, bo jakiś ksiądz powiedział, że te szczepionki to z embrionów nienarodzonych dzieci. Oczywiście ona to Pis forever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.03.2021 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Odpowiedz mi proszę, czy zaszczepieni mogą zarazić się, zachorować, i zarażać innych objawowo bądź też bezobjawowo, cokolwiek to oznacza. Znowu na ten sam post odpowiadasz ? Przecież zrobiłeś to już 4h wcześniej... Tak trudno poszukać odpowiedzi samodzielnie ? https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/szczepienia-a-zarazanie-wirusem-nowe-badania/21wjygt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2021 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Dyskusja jest o koronawirusie, a nie o forumowiczach.Kolejne osobiste wycieczki wobec forumowiczów + polityka i adam dostanie urlop od forum.Niktspecjalny - nie wdawaj się w przepychanki personalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2021 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Jak założę namordnik to dzieciaki przestaną chorować??!!! Jak nie jesteś z PISu, skoro dzielisz ludzi na prawdziwych i nieprawdziwych polaków? Głosowałeś przez pomyłkę, co mnie nie dziwi... Czytałeś statut NSDAP ? Może warto poczytać? Tu masz... http://www.dws-xip.pl/Dane/programnsdap.html Adam M. Co mi facet wklejasz .Tak..... jak na gębę założysz namordnik to nie będziesz capił z niej zarazkami i nie będzie od takiego starszego dz -.....Pana nic prątkowało .Powtarzam nie zarzucaj mi głosowania ponieważ nie jesteś Polakiem i nie poszedłeś zagłosować. Tobie trzeba za każdym razem przypominać rekwizyty z "Milczenia owiec ". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2021 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Dyskusja jest o koronawirusie, a nie o forumowiczach. Kolejne osobiste wycieczki wobec forumowiczów + polityka i adam dostanie urlop od forum. Niktspecjalny - nie wdawaj się w przepychanki personalne. To podpowiedz jako moderator jak im to tłumaczyć ? Chciałem merytorycznie podać jakieś nowości z życia ale jak jeśli masz przed sobą ścianę snobizmu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 21.03.2021 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Najkrócej? >> Jest fun, są koszty<< Tłumacząc na polski: każdy ma płacić za swoje zbytki. Wykładnia rozszerzona: W ustawie zasadniczej art.25, jest zapisany rozdział kościoła od państwa. Czyli wierzący powinni płacić za swoje zabawy z własnej kieszeni a niewierzący (czyli nie podzielający tych wymysłów) nie powinni być obciążani tymi kosztami. Więc likwidacja wszelakich dotacji, funduszu kościelnego, bonifikat przy zakupie nieruchomości (a bonifikaty sięgają ponad 90% wartości) oraz likwidacja prawa własności do nieruchomości NIE SŁUZĄCYCH celom kultu religijnego. W pragmatycznej Szwecji kościół może posiadać tyle gruntu, co pod budynkiem kultu religijnego. Po co kościół katolicki posiada w Polsce areały o powierzchni trzykrotnie przekraczającej powierzchnię Warszawy? Według danych z 2010 roku miał wówczas 1680 km^2 (100ha=1km^2; powierzchnia Warszawy = 570km^2) link https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1509032,1,przeswietlamy-majatek-kosciola.read https://www.domiporta.pl/poradnik/7,126866,25904047,chcielibyscie-darmowa-dzialke-kosciol-tylko-w-2019-roku-dostal.html i tu jeszcze słów kilka https://oko.press/76-tys-hektarow-o-wartosci-nawet-35-mld-zl-kosciol-wciaz-uwlaszcza-sie-na-panstwowych-gruntach-rolnych/ Przecież wszelkie dotacje czy fundusz kościelny pochodzą z budżetu państwa a pieniądze w budżecie biorą się z naszych podatków, o czym wiedza wśród ludu jest bardzo marna. Tego w szkole nie uczą przez 2 godziny cotygodniowo. Dyskretnie pomijam że KK na całym świecie posiada podobno ponad dwa razy tyle gruntów ile wynosi powierzchnia Polski = 312 tysięcy km^2 O księdzach na etatach szpitali wchodzacych bez pytania i pukania na oddziały ginekologiczne też mam napisać? Pierwszy link z brzegu https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/szpitale-placa-ksiezom-za-posluge-czesto-na-pelen-etat-warszawska-radna-to-bezprawne/vfde8jz O marnej wszechmocy Wszechmogącego też chcesz usłyszeć? Może zostawię na kiedy indziej ? Chyba ci się coś w głowie pomieszało od tej pandemii, co ma wspólnego kościół z pandemią??!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.03.2021 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Takie coś znalazłem...."Cząsteczki wirusów są zazwyczaj bardzo małe – od około 20 nm do 250 nm średnicy. Koronawirus ma kształt kuli o średnicy około 130 nm. Najmniejsze jednostki mają około 60 nm, a największe około 140 nm. Cząstki o tak małych rozmiarach mogą przez długi czas pozostawać zawieszone w powietrzu. W tym wypadku zagrożone zakażeniem są zarówno osoby znajdujące się blisko źródła, jak i w większej odległości. Przykładowo, sferyczna cząstka o średnicy 4 μm zawieszona na wysokości 1 m osiada przez 33 minuty, z kolei osiadanie cząstki o średnicy 1 μm zajmuje około 8 godzin. Wszystkie cząsteczki zakaźne mniejsze niż 10 μm są groźne dla zdrowia człowieka, ponieważ wnikają głęboko w dolne drogi oddechowe. Z tego względu tak kluczowe znaczenie dla epidemiologii ma wielkość pojedynczych cząsteczek wirusa (wielkość koronawirusa)."Tu:https://apinstruments.pl/wielkosc-koronawirusa/ Wniosek?Namordniki tak pomagają na koronawirusa jak stringi dupie na mróz. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 21.03.2021 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Znowu na ten sam post odpowiadasz ? Przecież zrobiłeś to już 4h wcześniej... Tak trudno poszukać odpowiedzi samodzielnie ? https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/szczepienia-a-zarazanie-wirusem-nowe-badania/21wjygt Widzę, że z samodzielnością to Ty masz problem, ale przy odpowiedzi na temat i cytujesz kolejny onet-owski bełkot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 21.03.2021 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Przedstaw swoją. No i... niech ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością! Adam M. A co tu przedstawiać. Mój wpis jasno sugeruje sytuacje wprost odwrotną lub brak wspomnianej przez ciebie zależności. Rzeczywistość jest taka, że Covid vs poglądy polityczne nie maja żadnej korelacji, ewentualnie (jeśli już) to mają odwrotną niż przedstawiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.03.2021 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Chyba ci się coś w głowie pomieszało od tej pandemii, co ma wspólnego kościół z pandemią??!!! Źródło zakażeń!!! Rozumisz co to takiego? Oględnie mówiąc, gdyby patrzyli dalej od czubka własnego nosa, to na świątyni zawisłaby tablica o treści: "Powierzchnia użytkowa (dostępna dla wiernych) naszej świątyni wynosi przykładowo 666 m^2. W rozporządzeniu Min. Zdrowia podał wskaźnik 1osoba na 15m^2, czyli 666 : 15 = 44,4 w zaokrągleniu 44 to znaczy w świątyni może przebywać jednocześnie czterdziestu czterech wiernych." Amen. Tylko tyle i aż tyle. A tu miłość bliźniego w praktyce: Parafianin był rzeczowy i konsekwentny, proboszcz & biskup mają inszy punkt widzenia https://korso24.pl/podkarpacie/vendetta-wiernych-w-czudeckiej-parafii/mFjyJZ9iekfQ4w1cxsHs Kłania się powiedzenie ..w Polsce jak kto chce. W Melbourne w polskiej parafii podczas obostrzeń , do kościoła mogły wejść tylko osoby wcześniej zapisane telefonicznie. Zarządzenia rządu i kropka. Pomijam, że tam komunia rozdawana jest na rękę a nie do ust. Ale tam wszystko jest do góry nogami. Nawet fazy księżyca są odwrotne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Grisza_ 21.03.2021 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 W TVP co chwila mówią że jesteśmy liderem w Europie, patrząc na poniższe zestawienie trudno się z tym nie zgodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts