Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ech te czasy społeczeństw zbieracko-łowieckich, aż się łezka z tęsknoty w oku kręci.

Społeczność zdzieracko - garkowa zorientowała się po roku że populacja jajecznice może w domu zrobić i świat się wali jak najmniej ważna gałąź gospodarki się zarzynała.

Ucierpiała tylko gówno praca . Fabryki, hurtownie, czy stanęły? Czy stanęły ważne dziedziny gospodarki?

Odpowiedz mi na pytanie czy jeśli pościsz taki film normalnej części społeczeństwa to odzew będzie negatywny czy pozytywny?

Tak zdobędziecie sojuszników?

Przegraliście zanim zaczęliście .

Zresztą po ryjach i wypowiedziach w innych filmach widać kto protestuje

https://www.youtube.com/watch?v=Kg-9i74l0AE

podobał mi się tekst włącz myślenie :)

Przyjdzie kryzys, który zamieni ci pełną michę w burczącą kichę ta sam będziesz biegał po ulicy.

Edytowane przez _Grisza_

Przyszedłem z pracy i pije herbatkę a moja Margaret pyta czy widziałem film ,że urodziło się dziecko z przeciwciałami .

Na Florydzie urodziło się pierwsze w Stanach Zjednoczonych dziecko, u którego wykryto przeciwciała na Covid-19. Jego matka pracuje w służbie zdrowiajij6mxwvp5zmskuc2uaojna8fe822fem.jpgKobiety w ciąży są bardziej narażone na ciężki przebieg COVID-19

Kobieta otrzymała pierwszą szczepionkę Moderna przeciwko Covid-19, kiedy była w 36 tygodniu ciąży. Trzy tygodnie później, przed przyjęciem drugiej dawki, urodziła zdrową córeczkę, u której wynik testu na obecność przeciwciał Covid-19 był dodatni.

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2021-03-19/zostala-zaszczepiona-w-ciazy-dziecko-urodzilo-sie-z-przeciwcialami/

https://forsal.pl/lifestyle/zdrowie/artykuly/8123744,w-usa-urodzilo-sie-pierwsze-dziecko-z-przeciwcialami-na-koronawirusa.html

Może teraz maluchowi będzie odrobine lżej w tej pandemii .

Chciałbyś go siłą zapiąć ?

Nie, po prostu znam ludzi, którzy twierdzą, że pasy szkodzą i ograniczają wolność osobistą. Nawet z tego Forum.

Dziwnym trafem mają też inne oderwane od życia teorie, więc jakby psychologiczny tego gościa zaczyna rysować się jasno.

Gdyby ulegli wypadkowi i zaczęli dachować, to jego truchło zagrażałoby temu gościowi, któy z nim rozmawiał. Trochę jak w przypadku braku DDM

Edytowane przez fotohobby

Nie zrobiłeś automatycznego ?

Automatyczne nawadnianie, automatyczne koszenie i powrót z urlopu nie jest aż tak dobijający :)

Póki co mam tylko to drugie i żałuję, że za nawadnianie biorę się dopiero w tym sezonie.

Tak to poważny temat . Jeszcze bym przy tym ogarnął samego siebie .Kuź...a to temat o pandemii a nie o twoim nawadnianiu .:mad::mad::mad:

Czy ktoś się zastanawiał albo jakiś "znany wirusolog" wyjaśnił, dlaczego w szczepionkach na COVID-19 nie stosuje się osłabionego/zabitego wirusa Sars-Cov-2?

Przecież go już dawno wyizolowano.

Nikt nie chce wyprodukować klasycznej szczepionki, znanej/sprawdzonej od dziesięcioleci, tylko kombinują z jakimiś mRNA.

Może już to wyjaśniono tylko ja to przegapiłem.

Edit:

Gdyby ktoś tu nam chciał wmówić że szczepionki wektorowe są klasycznymi szczepionkami to znaczy że nie ma zielonego pojęcia co to znaczy szczepionka wektorowa.

Edytowane przez stos

Czy ktoś się zastanawiał albo jakiś "znany wirusolog" wyjaśnił, dlaczego w szczepionkach na COVID-19 nie stosuje się osłabionego/zabitego wirusa Sars-Cov-2?

Przecież go już dawno wyizolowano.

Nikt nie chce wyprodukować klasycznej szczepionki, znanej/sprawdzonej od dziesięcioleci, tylko kombinują z jakimiś mRNA.

Może już to wyjaśniono tylko ja to przegapiłem.

Przecież nie wszystkie dostępne szczepionki są mRNA...

A czytałeś co zawiera chińska szczepionka ?

A wektorowe ?

Jak wypada skuteczność mRNA w stosunku do wektorowych ?

(Już nawet nie piszę o chińskiej, bo tu żadnych badań udostępnionych nie ma)

Gdybyś to przemyślał nie musiałbyś pisać kolejnego posta i robić sobie dodatkowej roboty z jego kasowaniem za kilka miesięcy...

Edytowane przez fotohobby

Tak tak restrykcje ,bicze i cele w zk. Lubicie być upokarzani na każdym kroku. Wirus, bakteria bo w sumie do końca nikt nie wie co to jest i jak wygląda (oprócz obrazków z TV). Wiesz ile to jest 1 mikron? a wiesz,że to coś co niby lata lub jest w nas jest mniejsze od tego mikrona(może jakieś 0,3m)? ta szmata pomoże Ci tylko psychicznie...są jeszcze oczy i uszy i tam też śmiało wejdzie wirus.

Noszenie maseczki i trzymanie dystansu, po to aby ograniczyć roznoszenie wirusa i chronić innych ludzi przed skutkami choroby to upokorzenie? :confused:

Prezentujesz mocno rozchwiany system wartości.

Nie wiem co to mikron, ale tobie pewnie chodzi mikrometr. Maseczki FFP1, FFP2 i FFP3 nie przepuszczają odpowiednio: 80, 94 i 99 proc. cząstek o rozmiarze od 300 nanometrów. Cząsteczki aerozoli wydalanych podczas kaszlu, w których jest przenoszony wirus, mają średnio 450 mikrometrów. Jeśli to nadal przerasta twoje zdolności poznawcze, to uświadom sobie, że badania nad przenoszeniem wirusów i skutecznością filtrów, są prowadzone od dziesiątek lat, a ich wynikiem są właśnie te zalecenia, które od tak sobie negujesz, bez jakiejkolwiek wiedzy merytorycznej.

Co do skuteczności DDM, bo widzę, że jeden przykład UAE nie wystarczył, chociaż podejrzewam, że zrozumienie korelacji przerosło odbiorcę, to tu masz jeszcze kilka "upokorzonych" noszeniem maseczek i brakiem lockdownu społeczeństw:

Chiny: populacja 1439M; aktywne przypadki 158

Singapore: populacja 5,8M; aktywne przypadki 140

Korea Południowa: populacja 51M; aktywne przypadki 6,638

Japonia: populacja 126M; aktywne przypadki 13,672

Szwajcaria: populacja 8,7M; aktywne przypadki 36,342 (z nowości, zamykają się dla Polaków, łotry)

A teraz TUTURUUU!!!, ojczyzna wolnościowców Grażyn i Januszy wraz z Karinami i Brajankami, kwiatem świata nauki, specjalistami od skoków narciarskich, piłki nożnej, katastrof lotniczych i wirusologów pod przewodnictwem wybitnych antynamordników woanów, adamów_mk, griszy i innych stosów, zarządzana przez najlepszych z najlepszych, którzy po raz nasty pokonali wirusa zmuszając go do odwrotu i gdzie dwutygodniowy lockdown trwa kolejny miesiąc

Polska: populacja 37,8M aktywne przypadki 347,756

Brawa i owacja na stojąco. Ewidentnie DDM nie działa.

Szczepionki fajnie,ale mrożone do temperatury -70...co tam może w tych warunkach przeżyć ?

W szkole podstawowej w klasie 6 na biologii uczą czym są wirusy i czym są szczepionki, a tu mamy przedstawiciela homo sapiens, który z nieskrępowaną pewnością siebie oznajmia, że w szczepionkach antywirusowych powinno znajdować się "życie".

Społeczność zdzieracko - garkowa zorientowała się po roku że populacja jajecznice może w domu zrobić

Ty serio to sprowadzasz do faktu, ze można jedzenie zrobić w domu. Jasne, że można - to oczywistość i tak robiła znakomita większość przed pandemią także. Nie o to tu chodzi.

Ucierpiała tylko gówno praca

Fascynuje mnie ten poziom pogardy. Pisze serio to fascynacja. Nie znam nikogo w realu z takim poziomem pogardy. Ciekawy przypadek społeczny.

Nie znam nikogo w realu z takim poziomem pogardy. Ciekawy przypadek społeczny.

Może nie w realu ale masz mnie drugiego.

Gardzę osobami, którzy sprzedali swoją godność, swoją wolność za 500zl od łba.

Którzy zgodzili się na zamordyzm,nepotyzm i oligarchię jak za PRL-u,tylko dlatego żeby więcej im wpadło do kieszeni kasą zabrana od innych lub ze swojego własnego długu.

Na to dla mnie nie ma wytłumaczenia, oprócz głupoty takich ludzi...

Ale to koszt wyjazdu jednak znacznie rośnie.

Z Polski dzieci nie muszą robić testu, chyba do 6. roku życia. Dla dorosłych test jest w cenie, przynajmniej w biurze podróży na literę I.

Za test trzeba zapłacić tylko przy wylocie do Polski.

Nie wydaje mi się, że 30 EUR dodane do np. 3000 zł to dużo...

No i ceny za same pobyty są niskie, z malejącą tendencją w ciągu tygodnia (weekend >>> 2 dni przed wylotem).

Edytowane przez budowlany_laik