Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Ale to normalne, że jakość kosztuje więcej.

No ale nie na wszystkim można oszczędzać.

Poruszony został temat jakości mięsa możne masz racje jednak nie poruszono ilości.

STandarowa porcja gulaszu pomidorowego to np paczka 400g mielonego na żarcie 3 dniowe dla trzech osób.

Dochodzaca kiełbasa też nie wiem oco Tobie z tym chodzi jeśli coś ma 7-10 dni do terminu to znaczy że czas jeść.

Teraz opowiem o jajkach.

Po ile kupujesz?

Teraz jak zaczynałem zabawę z kurami próbowałem zabawę eko jednka czas pracy na śrutowanie oraz niska niesnośc powodowały brak opłacalności.

Takie jajko powinno kosztować w okolicy 2zł nikt tego nie kupi .

Przeszedłem na pasze ustalone ceny na chwię obecną

S-60gr

m-75gr

l-90gr

xl-1,1

Zbliża się podwyżka

Tylko jakims cudem w tych wytłaczankach nie pojawiają się wagi skrajne ida na uto konsumpcje i dla rodziny.

Jajka paszowe z dodatkiem pszenicy jako obniżenie kosztów ok 20-30% plus odpadki i latem zielsko.

Również ma klijentów poza "kregiem"

którzy mają wszystkie jaka w cenie 90gr nie protestują.

Nikt nie pyta czym karmie ważne ze na zewnątrz łażą

Myślisz że z mięsem nie jesteś rąbany

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ok, widzę fana mięsa w folii ;)

Po pierwsze, nie musisz prosić o cięcie na plastetki.

Po drugie - nie wiesz kto i jak maca Twoją szyneczke w zakładzie produkcyjnym, kiedy NIE WIDZISZ

Po trxecie - klient głosuje nogami (portfelem).

I nie przekonasz m ie, źe klient zrywa się w sobotę wczesnym rankiem, ustawia się kolejeczce i płaci więcej niż za podobny produkt niż z biedry, który jest tam dostępny przez 14h/dobę tylko dlatego, że uległ owczemu pędowi.

I jeszcze jedno - w tym sklepie nie ma czego myć i pucować, żeby za dwa dni wyglądało świeżo, bo wielu rzeźników wciąż na otwarte sklepy od godziny 7 do wyprzedania towaru.

I po 11 często pocałujesz klamkę.

Jedynie ją można wówczas umyć...

Nie bierzesz w tym jednego czynnika ludzie to idioci

Nie bierzesz w tym jednego czynnika ludzie to idioci

Jakiż to to szczególny przypadek, że dwaj miłośnicy tanizny mają dokładnie takie samo zdanie...

Bo jeśli ktoś postępuje inaczej, niż ty jest idiotą ?

Paradne :)

Dobra, czas kończyć rozmowę - jak sam przyznałeś lubisz dziadować i potrafisz dziadować.

Nie przeszkadzam zatem....

Edytowane przez fotohobby

Jakiż to to szczególny przypadek, że dwaj miłośnicy tanizny mają dokładnie takie samo zdanie...

Bo jeśli ktoś postępuje inaczej, niż ty jest idiotą ?

Paradne :)

Dobra, czas kończyć rozmowę - jak sam przyznałeś lubisz dziadować i potrafisz dziadować.

Nie przeszkadzam zatem....

Niemaz argumentów aby mnie przekonać i slepo wierzysz że kupujesz lepsze anie kniecznie tak musi być.

Napisałem jak to jest z jajkami

To kolejne zagranie aby naciągnąć ludzi na dodatkowe koszty. Przecież już każdy połaci opłatę za śmieci więc po co te bzdury o oddawaniu butelek do sklepu. Malo tego zostały wprowadzone opłaty za śmieci a dalej w lasach i po rowach wala się kupa śmieci.

Wg mnie to nie powinniśmy płacić za oddawanie śmieci tylko producenci powinni uiszczać taką opłatę. Kiedyś jak sprowadziłem auto z zagranicy musiałem zapłacić 500 zł opłaty recyklingowej a producenci aut nowych płacą taka opłatę od wyprodukowanego auta. Kiedyś dawno temu może mało kto pamięta był podatek drogowy który opłacało się w gminie, potem ten podatek wrzucili w paliwo. Więc na powyższych przykładach nie mogą producenci płacić płaty za śmieci od wyprodukowanego opakowania?

To kolejne zagranie aby naciągnąć ludzi na dodatkowe koszty. Przecież już każdy połaci opłatę za śmieci więc po co te bzdury o oddawaniu butelek do sklepu. Malo tego zostały wprowadzone opłaty za śmieci a dalej w lasach i po rowach wala się kupa śmieci.

Wg mnie to nie powinniśmy płacić za oddawanie śmieci tylko producenci powinni uiszczać taką opłatę. Kiedyś jak sprowadziłem auto z zagranicy musiałem zapłacić 500 zł opłaty recyklingowej a producenci aut nowych płacą taka opłatę od wyprodukowanego auta. Kiedyś dawno temu może mało kto pamięta był podatek drogowy który opłacało się w gminie, potem ten podatek wrzucili w paliwo. Więc na powyższych przykładach nie mogą producenci płacić płaty za śmieci od wyprodukowanego opakowania?

Nie słyszałeś o BDO? Opłatę za ten sam śmieć uiszcza producent opakowania,potem producent towaru, hurtownia, sklep, a na końcu konsument. :lol2:

https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-koronawirus-zero-zgonow-w-londynie,nId,5136718

Tymczasem 29 marca, po raz pierwszy od września, nie odnotowano żadnego zgonu na covid w ciągu doby.

Jeden ze szpitali - University College Hospital - podał, że na oddziałach intensywnej terapii w placówce przebywa siedmioro pacjentów i wszyscy oni powinni wygrać z chorobą. Szpital będzie teraz z powrotem wykonywał planowe zabiegi m.in. operacje biodra.

A my w czarnej ....

no w czarnej ale jak nie ma czym szczepić to nic nie poradzisz. Ale wygląda na to że w maju/czerwcu rozkręcimy sie podobnie do UK. Jestrsmy jakies dwa miechy za nimi.

Inna sprawa ja że nie znam już wiele osób które nie miały w rodzinie covida. 30-40% przechorowało.

Do końca roku będą tylko dwie kategorie ludzi w PL : zaszczepieni albo ozdrowiency.

Edytowane przez cactus

no w czarnej ale jak nie ma czym szczepić to nic nie poradzisz. Ale wygląda na to że w maju/czerwcu rozkręcimy sie podobnie do UK. Jestrsmy jakies dwa miechy za nimi.

Wygląda niemal identycznie.

V.JPG

edit.

Ale te dane jakieś dziwne. W UK zaszczepieni pełną dawką to 9,5 razy mniej niż dawek. Chyba, ze faktycznie "lecą" z pierwsza dawką po całym narodzie a na drugą mało kto się jeszcze załapał.

Edytowane przez giman

Inna sprawa ja że nie znam już wiele osób które nie miały w rodzinie covida. 30-40% przechorowało.

Do końca roku będą tylko dwie kategorie ludzi w PL : zaszczepieni albo ozdrowiency.

To że niema czym szczepić to jedno ale ludzie BHP mają w d to drugie