kulibob 29.03.2021 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Ale to normalne, że jakość kosztuje więcej. No ale nie na wszystkim można oszczędzać. Poruszony został temat jakości mięsa możne masz racje jednak nie poruszono ilości. STandarowa porcja gulaszu pomidorowego to np paczka 400g mielonego na żarcie 3 dniowe dla trzech osób. Dochodzaca kiełbasa też nie wiem oco Tobie z tym chodzi jeśli coś ma 7-10 dni do terminu to znaczy że czas jeść. Teraz opowiem o jajkach. Po ile kupujesz? Teraz jak zaczynałem zabawę z kurami próbowałem zabawę eko jednka czas pracy na śrutowanie oraz niska niesnośc powodowały brak opłacalności. Takie jajko powinno kosztować w okolicy 2zł nikt tego nie kupi . Przeszedłem na pasze ustalone ceny na chwię obecną S-60gr m-75gr l-90gr xl-1,1 Zbliża się podwyżka Tylko jakims cudem w tych wytłaczankach nie pojawiają się wagi skrajne ida na uto konsumpcje i dla rodziny. Jajka paszowe z dodatkiem pszenicy jako obniżenie kosztów ok 20-30% plus odpadki i latem zielsko. Również ma klijentów poza "kregiem" którzy mają wszystkie jaka w cenie 90gr nie protestują. Nikt nie pyta czym karmie ważne ze na zewnątrz łażą Myślisz że z mięsem nie jesteś rąbany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.03.2021 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Ok, widzę fana mięsa w folii Po pierwsze, nie musisz prosić o cięcie na plastetki. Po drugie - nie wiesz kto i jak maca Twoją szyneczke w zakładzie produkcyjnym, kiedy NIE WIDZISZ Po trxecie - klient głosuje nogami (portfelem). I nie przekonasz m ie, źe klient zrywa się w sobotę wczesnym rankiem, ustawia się kolejeczce i płaci więcej niż za podobny produkt niż z biedry, który jest tam dostępny przez 14h/dobę tylko dlatego, że uległ owczemu pędowi. I jeszcze jedno - w tym sklepie nie ma czego myć i pucować, żeby za dwa dni wyglądało świeżo, bo wielu rzeźników wciąż na otwarte sklepy od godziny 7 do wyprzedania towaru. I po 11 często pocałujesz klamkę. Jedynie ją można wówczas umyć... Nie bierzesz w tym jednego czynnika ludzie to idioci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.03.2021 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Ciekawa sprawa czy warto odkładać butelki w garażu?https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kaucja-od-plastikowych-i-szklanych-butelek-juz-wkrotce-Znamy-szczegoly-8083244.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 29.03.2021 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Ciekawa sprawa czy warto odkładać butelki w garażu? https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kaucja-od-plastikowych-i-szklanych-butelek-juz-wkrotce-Znamy-szczegoly-8083244.html Zacznij zbierać po śmietnikach to zostaniesz milionerem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2021 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) Nie bierzesz w tym jednego czynnika ludzie to idioci Jakiż to to szczególny przypadek, że dwaj miłośnicy tanizny mają dokładnie takie samo zdanie... Bo jeśli ktoś postępuje inaczej, niż ty jest idiotą ? Paradne Dobra, czas kończyć rozmowę - jak sam przyznałeś lubisz dziadować i potrafisz dziadować. Nie przeszkadzam zatem.... Edytowane 29 Marca 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 29.03.2021 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 A ja się zgubiłem co dla was jest tanie a co drogie.Może by każdy podał cenę (zł/kg) za ile ostatnio/typowo kupił. No właśnie co będzie takiego co prawie każdy kupi? schab? szynka? piersi kury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 29.03.2021 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 A co do świeżości to nie takie oczywiste i nie ma prostego przełożenia na typ miejsca.Każdy by się musiał dowiedzieć kiedy jego mięso było żywe (trudniejsze) oraz kiedy było półtuszą wiszącą w chłodni (łatwiejsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2021 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 To ty napisałeś Nie, kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.03.2021 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Jakiż to to szczególny przypadek, że dwaj miłośnicy tanizny mają dokładnie takie samo zdanie... Bo jeśli ktoś postępuje inaczej, niż ty jest idiotą ? Paradne Dobra, czas kończyć rozmowę - jak sam przyznałeś lubisz dziadować i potrafisz dziadować. Nie przeszkadzam zatem.... Niemaz argumentów aby mnie przekonać i slepo wierzysz że kupujesz lepsze anie kniecznie tak musi być. Napisałem jak to jest z jajkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.03.2021 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Zacznij zbierać po śmietnikach to zostaniesz milionerem Aczy wyrzuciłbyś 50gr do śmietnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.03.2021 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Ciekawa sprawa czy warto odkładać butelki w garażu? https://www.bankier.pl/wiadomosc/Kaucja-od-plastikowych-i-szklanych-butelek-juz-wkrotce-Znamy-szczegoly-8083244.html To kolejne zagranie aby naciągnąć ludzi na dodatkowe koszty. Przecież już każdy połaci opłatę za śmieci więc po co te bzdury o oddawaniu butelek do sklepu. Malo tego zostały wprowadzone opłaty za śmieci a dalej w lasach i po rowach wala się kupa śmieci. Wg mnie to nie powinniśmy płacić za oddawanie śmieci tylko producenci powinni uiszczać taką opłatę. Kiedyś jak sprowadziłem auto z zagranicy musiałem zapłacić 500 zł opłaty recyklingowej a producenci aut nowych płacą taka opłatę od wyprodukowanego auta. Kiedyś dawno temu może mało kto pamięta był podatek drogowy który opłacało się w gminie, potem ten podatek wrzucili w paliwo. Więc na powyższych przykładach nie mogą producenci płacić płaty za śmieci od wyprodukowanego opakowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2021 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 . Więc na powyższych przykładach nie mogą producenci płacić płaty za śmieci od wyprodukowanego opakowania? I jaka różnica? I tak przerzuciliby opłatę na klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irqul 29.03.2021 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 To kolejne zagranie aby naciągnąć ludzi na dodatkowe koszty. Przecież już każdy połaci opłatę za śmieci więc po co te bzdury o oddawaniu butelek do sklepu. Malo tego zostały wprowadzone opłaty za śmieci a dalej w lasach i po rowach wala się kupa śmieci. Wg mnie to nie powinniśmy płacić za oddawanie śmieci tylko producenci powinni uiszczać taką opłatę. Kiedyś jak sprowadziłem auto z zagranicy musiałem zapłacić 500 zł opłaty recyklingowej a producenci aut nowych płacą taka opłatę od wyprodukowanego auta. Kiedyś dawno temu może mało kto pamięta był podatek drogowy który opłacało się w gminie, potem ten podatek wrzucili w paliwo. Więc na powyższych przykładach nie mogą producenci płacić płaty za śmieci od wyprodukowanego opakowania? Nie słyszałeś o BDO? Opłatę za ten sam śmieć uiszcza producent opakowania,potem producent towaru, hurtownia, sklep, a na końcu konsument. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.03.2021 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 https://wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-koronawirus-chiny/aktualnosci/news-koronawirus-zero-zgonow-w-londynie,nId,5136718 Tymczasem 29 marca, po raz pierwszy od września, nie odnotowano żadnego zgonu na covid w ciągu doby. Jeden ze szpitali - University College Hospital - podał, że na oddziałach intensywnej terapii w placówce przebywa siedmioro pacjentów i wszyscy oni powinni wygrać z chorobą. Szpital będzie teraz z powrotem wykonywał planowe zabiegi m.in. operacje biodra. A my w czarnej .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cactus 29.03.2021 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) no w czarnej ale jak nie ma czym szczepić to nic nie poradzisz. Ale wygląda na to że w maju/czerwcu rozkręcimy sie podobnie do UK. Jestrsmy jakies dwa miechy za nimi.Inna sprawa ja że nie znam już wiele osób które nie miały w rodzinie covida. 30-40% przechorowało.Do końca roku będą tylko dwie kategorie ludzi w PL : zaszczepieni albo ozdrowiency. Edytowane 29 Marca 2021 przez cactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 29.03.2021 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) no w czarnej ale jak nie ma czym szczepić to nic nie poradzisz. Ale wygląda na to że w maju/czerwcu rozkręcimy sie podobnie do UK. Jestrsmy jakies dwa miechy za nimi. Wygląda niemal identycznie. edit. Ale te dane jakieś dziwne. W UK zaszczepieni pełną dawką to 9,5 razy mniej niż dawek. Chyba, ze faktycznie "lecą" z pierwsza dawką po całym narodzie a na drugą mało kto się jeszcze załapał. Edytowane 29 Marca 2021 przez giman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 29.03.2021 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 no w czarnej ale jak nie ma czym szczepić to nic nie poradzisz. Ale wygląda na to że w maju/czerwcu rozkręcimy sie podobnie do UK. Jestrsmy jakies dwa miechy za nimi. Inna sprawa ja że nie znam już wiele osób które nie miały w rodzinie covida. 30-40% przechorowało. Do końca roku będą tylko dwie kategorie ludzi w PL : zaszczepieni albo ozdrowiency. To że niema czym szczepić to jedno ale ludzie BHP mają w d to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.03.2021 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 I jaka różnica? I tak przerzuciliby opłatę na klienta. Ale już nie płaciłbyś opłaty za śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 29.03.2021 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Nie słyszałeś o BDO? Opłatę za ten sam śmieć uiszcza producent opakowania,potem producent towaru, hurtownia, sklep, a na końcu konsument. Nie słyszałem. skoro tak jest to jest to nic innego jak złodziejstwo w biały dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 29.03.2021 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2021 Dla odmiany trochę na temat i dlaczego to nie jest "taka tam grypa" Zajęte respiratory 29 marca 2021 2985 Z badania opublikowanego w "Journal of American Medical Association" (JAMA), które obejmowało 5700 pacjentów {...}, dowiadujemy się, że 88 proc. chorych, którzy potrzebowali wspomagania oddychania przez respirator, zmarło To mamy 2627 czekających na akt zgonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts