Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znam siłę sugestii.

Placebo też się na niej opiera.

Sugestia też potrafi powodować NOPy.

Nie wiem co w tych fiolkach jest naprawdę.

Wiem, że tanie nie jest i że jest ktoś kto kosi potężną kasę.

Zrobi wszystko aby to trwało, trwało, trwało...

Adam M.

Adaś Ty za młodu przyjąłeś jakąś wadliwą szczepionkę ?

No nie, bo w tym liście z MZ ich nie zaliczono do zgonów COVID-owych.

To tylko media tak manipulują odbiorcami tych "newsów" porannych.

Manipulują ?

Dwóch moich znajomych zmarło na COVID, jeden 60+, cukrzyk od lat na insulinie, pilnujący diety, drugi 40+, astmatyk od lat na sterydach wziewnych.

Jeden i drugi, mimo COVID, byli w trakcie leczenia, cukrzyk monitorował poziom cukru, przyjmował insulinę. 2 tygodnie po pozytywnym wyniku zgon.

Manipulacja ?

Adaś Ty za młodu przyjąłeś jakąś wadliwą szczepionkę ?

Nie.

Byłem "dzieckiem nauczycielskim" przez co miałem "zero tolerancji" w czasach szkolnych.

Wiem, że nie zrozumiesz...

No, ja UCZYĆ SIĘ naprawdę musiałem!

Ale to akurat lubiłem i lubię.

Tobie pewnie taką dali...

Wnioskuję z tego co czytam...

Adam M.

Nie.

Byłem "dzieckiem nauczycielskim" przez co miałem "zero tolerancji" w czasach szkolnych.

Wiem, że nie zrozumiesz...

No, ja UCZYĆ SIĘ naprawdę musiałem!

Ale to akurat lubiłem i lubię.

Tobie pewnie taką dali...

Wnioskuję z tego co czytam...

Adam M.

Rozumiem deska była za twarda i dupę z głowa pomylili

Jesteś strasznie ograniczony w swoim myśleniu o COVID.

Ja nie twierdzę że go nie ma.

Ty twierdzisz że nie ma innych chorób.

Tym się różnimy.

Twierdzę że sa ale przyczyną zgonu jest COVID ponieważ on doprowadził do zgonu. Bez virusa ci ludzie mogli żyć długie lata. Wiec pisanie o chorobach współistniejących jest grubo nie na miejscu.

Jedyne przypadki gdzie nie zabił COVID to np rak tuż przed śmiercią itp. Wtedy winna jest inna choroba.

Załóżmy mam cukrzycę, nadciśnienie, hemoroidy i łupierz chwytam COVid po dwóch tygodniach się dusze na co umarłem?

Leczony?

- Na to za co lepiej płacą...

Nie leczony?

- Na byle co, byle "przeszło po taniości".

Gdzie Ty żyjesz?

Adam M.

Skąd ta pewność?

Zobacz jak ładnie depopuluje osoby w wieku poprodukcyjnym a nie rusza tych w wieku płacenia składek i podatków!

Ratuje dupę wielu systemom emerytalnym na całym świecie, a to naprawdę niemała kasa.

A co do kuracji genowej - zobaczymy za jakie naście lub więcej latek - co powoduje.

Kolejny krok na drodze depopulacji?

Np. potężne problemy prokreacyjne...

Takie obawy były artykułowane!

Adam M.

Ty już nic zobaczyć nie zdążysz :) zostaniesz zdepopulowany :)

O czym wy tu ćwierkacie po próżnicy? Dopadnie jednego z drugim, optymistycznie zakładam że karetka przyjedzie na czas i miejsce wolne znajdzie się w promieniu 30 km - w domyśle że szybko traficie na własciwe miejsce. Zanim stracicie przytomność lub gdy ją już odzyskacie, między chwilami de javu leżąc na obolałych plecach to jeszcze napatrzycie się rzężenia sąsiadów, świszczących oddechów a między pikającymi pacjentami umęczony personel odliczający czy przy tylu pacjentach starczy tlenu do rana czy trzeba będzie improwizować. Jak improwizować to się domyślcie. Gdy już wyjdziecie wypisani " letcy jak skurwonki na wiosnę" i dotrzecie do domu, to nagle się okaże że zwykłe umycie zębów to jak wycieczka na Kalatówki w kopnym śniegu, a niewinny spacerek na jedyneczkę do toalety to jak wyprawa na Kasprowy z plecakiem 20 kg. O tym plecaku już słyszałem od paru osób mieszkających w parterówkach. Więc lepiej nie bijcie piany po próżnicy bo tylko nieliczni przejdą bezobjawowo jak panie na poczcie. Wczoraj się dowiedziałem o śmierci kolejnego czterdziestolatka. Młody, wysportowany, ratownik, jeździł na nartach, JDG, fakt że dobry obywatel. Zwiną się w kilka dni. Przecież z czegoś te liczby umarlaków się składają.

A teraz hejtujcie że piszę ckliwe 3,14erdoły.

To zobaczyłem teraz

https://www.onet.pl/informacje/onetslask/koronawirus-slask-wolontariusz-opowiada-o-szpitalu-tymczasowym/p264b5x,79cfc278

Edytowane przez Bertha
To zobaczyłem...

Twierdzę że sa ale przyczyną zgonu jest COVID ponieważ on doprowadził do zgonu. Bez virusa ci ludzie mogli żyć długie lata. Wiec pisanie o chorobach współistniejących jest grubo nie na miejscu.

Jedyne przypadki gdzie nie zabił COVID to np rak tuż przed śmiercią itp. Wtedy winna jest inna choroba.

Ty masz jakąś obsesję na temat tego COVID-a.

Nawet GUS się z tobą nie zgadza.

Z prawie 90 tysięcy dodatkowych zgonów w 2020 roku "tylko" kilka tysięcy zaliczono do spowodowanych COVID-em.

Reszta to skutek nieleczenia innych chorób.