Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

i tu jest problem takie wyjazdy jak widać nic nie pomagają. :(

Dlaczego tak gardzisz zakupami z Biedronki i tymi którzy w niej kupują ?

Nie gardzę bo sam co nieraz też robię zakupy w Biedronie ale na powyższe to ostatnio Kulibob pisał że jajka (bo swoje, swojskie sprzedał innym) i białą kiełbasę kupił w Biedronie to sorrki ale ja takim dusigroszem nie jestem.

A jeżdżąc na wczasy wybieram onkliziw, jadę po to aby rozkoszować się wolnym anie być niewolnikiem szykowania żarcia i latania po sklepach.

Wyjazdy z własnym żarciem i szukaniem spania nie pomagają ale są uwielbiane przez naszego kolegę.

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie chcę cię urazić i odniosę to do ogółu.

Pracujesz?

Spłacasz dom?

To dla mnie przegrałeś życie jesteś niewolnikiem

jesteś niewolnikiem to najwyższa prawda

Wolę być niewolnikiem oszczędzania i celów które sobie wyznaczyłem niż głupich decyzji

Serio ?

A może jednak lepiej pracować, realizować się w pracy, hobby, jeździć po PL i innych krajach (odkładając sobie cos na przyszłosćć), niż siedzieć na chacie w polu, macać kury, i robić obciach dzieciom z tym pilnowaniem szczania w szkole ?

Dla mnie właśnie to jest niewolnictwo własnych obostrzeń i ograniczeń. I to jeszcze nałożonych dobrowolnie...

Serio ?

A może jednak lepiej pracować, realizować się w pracy, hobby, jeździć po PL i innych krajach (odkładając sobie cos na przyszłosćć), niż siedzieć na chacie w polu, macać kury, i robić obciach dzieciom z tym pilnowaniem szczania w szkole ?

Dla mnie właśnie to jest niewolnictwo własnych obostrzeń i ograniczeń. I to jeszcze nałożonych dobrowolnie...

Ponadto, jakim trzeba być finansowym idiotą by nie korzystać z kredytów konsumenckich ze stopą oprocentowania niższą niż inflacja (wielokrotnie 0%) lub kredytów hipotecznych o oprocentowaniu niższym niż wzrost cen nieruchomości.

Serio ?

To w pracy służebnej można się realizować?

Nie sadzę.

Żeby chcieć pracować wtedy kiedy ci każą i nie jest twoim wyborem czy porobisz godzinę czy dwie to jest takie fajne??

I pojawia się takie zasadnicze dla mnie pytanie ile przetrwasz jeśli stracisz wszystkie źródła dochodu zależne od twojej pracy

Jak można sobie dobrowolnie pracę na łeb nałożyć

Edytowane przez kulibob

Ponadto, jakim trzeba być finansowym idiotą by nie korzystać z kredytów konsumenckich ze stopą oprocentowania niższą niż inflacja (wielokrotnie 0%) lub kredytów hipotecznych o oprocentowaniu niższym niż wzrost cen nieruchomości.

A kto powiedziłą że nie kożystam.

Tylko kredyt to niewola

Jak kolwiek redyt który nie przyniesie zysku większego niż RRSO lub nie jest 0%to głupota

Edytowane przez kulibob

To w pracy służebnej można się realizować?

Nie sadzę.

NIe sądzisz.

No tak, znając Twoje doświadczenia z tych kilku (nastu) lat pracy zawodowej absolutnie mnie to nie dziwi :)

Ty się najbardziej realizowałeś, jak ci się udało coś materialnego z zakładu pracy wynieść :)

NIe sądzisz.

No tak, znając Twoje doświadczenia z tych kilku (nastu) lat pracy zawodowej absolutnie mnie to nie dziwi :)

Ty się najbardziej realizowałeś, jak ci się udało coś materialnego z zakładu pracy wynieść :)

Widzę że się zbulwersowałeś i to mocno prawda w oczy kole niewolnik z urodzenia.

Oczywiście że brałem z zakładu co się dało nie jestem idiota

Widzę że się zbulwersowałeś i to mocno prawda w oczy kole niewolnik z urodzenia.

Nie nie bulwersuje mnie raczej złodziejstwo, którym się chwalisz.

Po trybie źycie, jaki prowadzimy postronna osoba mogłaby powiedzieć, że to Ty jesteś niewolnikiem, przywiązanym do swoich czworaków,:)

Znam takiego jednego wolnego człowieka co cały czas twierdził że nie będzie na kogoś pracował i kiedy ktoś sobie zażyczy i całe życie siedział i chyba jeszcze siedzi na emeryturze mamuśki. Zapewne takim wolnym człowiekiem jesteś Ty, wolny od pracy i wolny od pieniędzy :lol2:

Acha, zapomniałem dodać że kto go nie znał a słyszał jaki on jest finansista (bo bajer miał niezły), wypisz wymaluj sobowtór Kuliboba, tylko z tym że ja go znalem osobiście i wiedziałem że groszem nie śmierdzi.

Niektórzy swego czasu, głównie na wątku węglarzy śmieli się z mojego kredytu na dom i to wziętego na 100% inwestycji ;)

Tylko kredyt to niewola

Jak kolwiek redyt który nie przyniesie zysku większego niż RRSO lub nie jest 0%to głupota

Te "ekonomista",mądry kredyt to nie niewola a czysty zysk ;)

Nie sprzedałem 10 lat temu M4 za 150tys.zl by wziąć niższy kredyt, sprzedałem je za 250tys.zl w zeszłym roku bo chciałem zarobić na kredycie ;)

Ba,przez 8 lat od czasu przeprowadzki te M4 dawało mi 1tys.zl miesięcznie ;)

A kredyt na działkę i dom to 370tys.zl ;)

Edytowane przez Arturo1972

Niektórzy swego czasu, głównie na wątku węglarzy śmieli się z mojego kredytu na dom i to wziętego na 100% inwestycji ;)

Te "ekonomista",mądry kredyt to nie niewola a czysty zysk ;)

Nie sprzedałem 10 lat temu M4 za 150tys.zl by wziąć niższy kredyt, sprzedałem je za 250tys.zl w zeszłym roku bo chciałem zarobić na kredycie ;)

Ba,przez 8 lat od czasu przeprowadzki te M4 dawało mi 1tys.zl miesięcznie ;)

A kredyt na działkę i dom to 370tys.zl ;)

Masz i nie masz zarazem racji najem ma jedną ogromną wade . Drugiego człowieka

Znam takiego jednego wolnego człowieka co cały czas twierdził że nie będzie na kogoś pracował i kiedy ktoś sobie zażyczy i całe życie siedział i chyba jeszcze siedzi na emeryturze mamuśki. Zapewne takim wolnym człowiekiem jesteś Ty, wolny od pracy i wolny od pieniędzy :lol2:

Acha, zapomniałem dodać że kto go nie znał a słyszał jaki on jest finansista (bo bajer miał niezły), wypisz wymaluj sobowtór Kuliboba, tylko z tym że ja go znalem osobiście i wiedziałem że groszem nie śmierdzi.

Jakos dom postawiłem i jakoś żyje wiec chyba nie ma problemów.

To za pół darmo wynajmowałeś. Co najmniej około 2 tys za miesiąc.

A co do kredytu, tez już tu pisałem że kredyt jest dla mądrych ludzi i kredyt bierze się wtedy gdy jest potrzeba.

Wynajmowałem za 1700zl miesięcznie, 1000zl to już po odjęciu czynszu i opłat :)

Masz i nie masz zarazem racji najem ma jedną ogromną wade . Drugiego człowieka

Przez te 8 lat miałem tylko 3 najemców przy czym pierwszy po roku zrezygnował.

Edytowane przez Arturo1972