henrykow 05.04.2021 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 i tu jest problem takie wyjazdy jak widać nic nie pomagają. Dlaczego tak gardzisz zakupami z Biedronki i tymi którzy w niej kupują ? Nie gardzę bo sam co nieraz też robię zakupy w Biedronie ale na powyższe to ostatnio Kulibob pisał że jajka (bo swoje, swojskie sprzedał innym) i białą kiełbasę kupił w Biedronie to sorrki ale ja takim dusigroszem nie jestem. A jeżdżąc na wczasy wybieram onkliziw, jadę po to aby rozkoszować się wolnym anie być niewolnikiem szykowania żarcia i latania po sklepach. Wyjazdy z własnym żarciem i szukaniem spania nie pomagają ale są uwielbiane przez naszego kolegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.04.2021 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Nie chcę cię urazić i odniosę to do ogółu. Pracujesz? Spłacasz dom? To dla mnie przegrałeś życie jesteś niewolnikiem jesteś niewolnikiem to najwyższa prawda Wolę być niewolnikiem oszczędzania i celów które sobie wyznaczyłem niż głupich decyzji Serio ? A może jednak lepiej pracować, realizować się w pracy, hobby, jeździć po PL i innych krajach (odkładając sobie cos na przyszłosćć), niż siedzieć na chacie w polu, macać kury, i robić obciach dzieciom z tym pilnowaniem szczania w szkole ? Dla mnie właśnie to jest niewolnictwo własnych obostrzeń i ograniczeń. I to jeszcze nałożonych dobrowolnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.04.2021 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Serio ? A może jednak lepiej pracować, realizować się w pracy, hobby, jeździć po PL i innych krajach (odkładając sobie cos na przyszłosćć), niż siedzieć na chacie w polu, macać kury, i robić obciach dzieciom z tym pilnowaniem szczania w szkole ? Dla mnie właśnie to jest niewolnictwo własnych obostrzeń i ograniczeń. I to jeszcze nałożonych dobrowolnie...Ponadto, jakim trzeba być finansowym idiotą by nie korzystać z kredytów konsumenckich ze stopą oprocentowania niższą niż inflacja (wielokrotnie 0%) lub kredytów hipotecznych o oprocentowaniu niższym niż wzrost cen nieruchomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.04.2021 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Serio ? A może jednak lepiej pracować, realizować się w pracy, hobby, jeździć po PL i innych krajach (odkładając sobie cos na przyszłosćć), niż siedzieć na chacie w polu, macać kury, i robić obciach dzieciom z tym pilnowaniem szczania w szkole ? Dla mnie właśnie to jest niewolnictwo własnych obostrzeń i ograniczeń. I to jeszcze nałożonych dobrowolnie... To w pracy służebnej można się realizować? Nie sadzę. Żeby chcieć pracować wtedy kiedy ci każą i nie jest twoim wyborem czy porobisz godzinę czy dwie to jest takie fajne?? I pojawia się takie zasadnicze dla mnie pytanie ile przetrwasz jeśli stracisz wszystkie źródła dochodu zależne od twojej pracy Jak można sobie dobrowolnie pracę na łeb nałożyć Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.04.2021 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Ponadto, jakim trzeba być finansowym idiotą by nie korzystać z kredytów konsumenckich ze stopą oprocentowania niższą niż inflacja (wielokrotnie 0%) lub kredytów hipotecznych o oprocentowaniu niższym niż wzrost cen nieruchomości. A kto powiedziłą że nie kożystam. Tylko kredyt to niewola Jak kolwiek redyt który nie przyniesie zysku większego niż RRSO lub nie jest 0%to głupota Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.04.2021 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 To w pracy służebnej można się realizować? Nie sadzę. NIe sądzisz. No tak, znając Twoje doświadczenia z tych kilku (nastu) lat pracy zawodowej absolutnie mnie to nie dziwi Ty się najbardziej realizowałeś, jak ci się udało coś materialnego z zakładu pracy wynieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.04.2021 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 NIe sądzisz. No tak, znając Twoje doświadczenia z tych kilku (nastu) lat pracy zawodowej absolutnie mnie to nie dziwi Ty się najbardziej realizowałeś, jak ci się udało coś materialnego z zakładu pracy wynieść Widzę że się zbulwersowałeś i to mocno prawda w oczy kole niewolnik z urodzenia. Oczywiście że brałem z zakładu co się dało nie jestem idiota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.04.2021 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Widzę że się zbulwersowałeś i to mocno prawda w oczy kole niewolnik z urodzenia. Oczywiście że brałem z zakładu co się dało nie jestem idiota Nie nie bulwersuje mnie raczej złodziejstwo, którym się chwalisz. Po trybie źycie, jaki prowadzimy postronna osoba mogłaby powiedzieć, że to Ty jesteś niewolnikiem, przywiązanym do swoich czworaków, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.04.2021 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Nie nie bulwersuje mnie raczej złodziejstwo, którym się chwalisz. Po trybie źycie, jaki prowadzimy postronna osoba mogłaby powiedzieć, że to Ty jesteś niewolnikiem, przywiązanym do swoich czworaków, Miłej pracy jutro życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 05.04.2021 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Widzę że się zbulwersowałeś i to mocno prawda w oczy kole niewolnik z urodzenia. Oczywiście że brałem z zakładu co się dało nie jestem idiota Znam takiego jednego wolnego człowieka co cały czas twierdził że nie będzie na kogoś pracował i kiedy ktoś sobie zażyczy i całe życie siedział i chyba jeszcze siedzi na emeryturze mamuśki. Zapewne takim wolnym człowiekiem jesteś Ty, wolny od pracy i wolny od pieniędzy Acha, zapomniałem dodać że kto go nie znał a słyszał jaki on jest finansista (bo bajer miał niezły), wypisz wymaluj sobowtór Kuliboba, tylko z tym że ja go znalem osobiście i wiedziałem że groszem nie śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 05.04.2021 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 A kto powiedziłą że nie kożystam. Tylko kredyt to niewola Jak kolwiek redyt który nie przyniesie zysku większego niż RRSO lub nie jest 0%to głupota Tylko kto Ci udzieli kredytu z przyzwoitym oprocentowaniem przy Twoich dochodach z jajek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 05.04.2021 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) Ponadto, jakim trzeba być finansowym idiotą by nie korzystać z kredytów konsumenckich ze stopą oprocentowania niższą niż inflacja (wielokrotnie 0%) lub kredytów hipotecznych o oprocentowaniu niższym niż wzrost cen nieruchomości. Niektórzy swego czasu, głównie na wątku węglarzy śmieli się z mojego kredytu na dom i to wziętego na 100% inwestycji Tylko kredyt to niewola Jak kolwiek redyt który nie przyniesie zysku większego niż RRSO lub nie jest 0%to głupota Te "ekonomista",mądry kredyt to nie niewola a czysty zysk Nie sprzedałem 10 lat temu M4 za 150tys.zl by wziąć niższy kredyt, sprzedałem je za 250tys.zl w zeszłym roku bo chciałem zarobić na kredycie Ba,przez 8 lat od czasu przeprowadzki te M4 dawało mi 1tys.zl miesięcznie A kredyt na działkę i dom to 370tys.zl Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 05.04.2021 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Miłej pracy jutro życzę Mam szkolenie na Teamsach, dwa dni. Gdyby nie COVID byłbym w Wieliczce, ale co się odwlecze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 05.04.2021 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Ba,przez 8 lat od czasu przeprowadzki te M4 dawało mi 1tys.zl miesięcznie To za pół darmo wynajmowałeś. Co najmniej około 2 tys za miesiąc. A co do kredytu, tez już tu pisałem że kredyt jest dla mądrych ludzi i kredyt bierze się wtedy gdy jest potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.04.2021 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Niektórzy swego czasu, głównie na wątku węglarzy śmieli się z mojego kredytu na dom i to wziętego na 100% inwestycji Te "ekonomista",mądry kredyt to nie niewola a czysty zysk Nie sprzedałem 10 lat temu M4 za 150tys.zl by wziąć niższy kredyt, sprzedałem je za 250tys.zl w zeszłym roku bo chciałem zarobić na kredycie Ba,przez 8 lat od czasu przeprowadzki te M4 dawało mi 1tys.zl miesięcznie A kredyt na działkę i dom to 370tys.zl Masz i nie masz zarazem racji najem ma jedną ogromną wade . Drugiego człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 05.04.2021 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Znam takiego jednego wolnego człowieka co cały czas twierdził że nie będzie na kogoś pracował i kiedy ktoś sobie zażyczy i całe życie siedział i chyba jeszcze siedzi na emeryturze mamuśki. Zapewne takim wolnym człowiekiem jesteś Ty, wolny od pracy i wolny od pieniędzy Acha, zapomniałem dodać że kto go nie znał a słyszał jaki on jest finansista (bo bajer miał niezły), wypisz wymaluj sobowtór Kuliboba, tylko z tym że ja go znalem osobiście i wiedziałem że groszem nie śmierdzi. Jakos dom postawiłem i jakoś żyje wiec chyba nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 05.04.2021 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 (edytowane) To za pół darmo wynajmowałeś. Co najmniej około 2 tys za miesiąc. A co do kredytu, tez już tu pisałem że kredyt jest dla mądrych ludzi i kredyt bierze się wtedy gdy jest potrzeba. Wynajmowałem za 1700zl miesięcznie, 1000zl to już po odjęciu czynszu i opłat Masz i nie masz zarazem racji najem ma jedną ogromną wade . Drugiego człowieka Przez te 8 lat miałem tylko 3 najemców przy czym pierwszy po roku zrezygnował. Edytowane 5 Kwietnia 2021 przez Arturo1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 05.04.2021 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Jak długo taka sytuacja potrwa? rok 2 5? Jaka sytuacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 05.04.2021 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Wynajmowałem za 1700zl miesięcznie, 1000zl to już po odjęciu czynszu i opłat . W mojej okolicy wołali średnio 2 tys + liczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 05.04.2021 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 W mojej okolicy wołali średnio 2 tys + liczniki. Obecnie u mnie tyle samo wołają, sprzedałem w maju zeszłego roku i wtedy były takie stawki. Gliwice centrum. Oczywiście liczniki gazu i prądu to najemcy sami płacili, ja jedynie czynsz do SM,w 2020r 620zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts