Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

kulibob, jarasz się ta szczepionką jakby to był cud XXI wieku. Nie życzę Ci tego ale żebyż nie skończył jak mój niedaleki sąsiad który w zeszłym roku w październiku przeszedł covida a w tym roku na wiosnę się zaszczepił i na drugi dzień wylądował w szpitalu pod respirator. .

z jaką diagnozą ?

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to co wniosłeś do tematu ?

Bo nie wiadomo, czy to byĺ NOP, czy był wcześniej zarażony koronawirusem, czy miał kompletnie inną dolegliwość.

To wniosłem gdybyś nie zauważył ochłodzenie emocji kulibota który jara się ta szczepionka jak male dziecko nowa zabawką. Ten znajomy tez był podjarany i siedział jak na szpilkach bo nie mógł doczekać się szczepienia, po szczepieniu jego entuzjazm spadł bo nawet nie chce rozmawiać o tym zdarzeniu.

kulibob, jarasz się ta szczepionką jakby to był cud XXI wieku. Nie życzę Ci tego ale żebyż nie skończył jak mój niedaleki sąsiad który w zeszłym roku w październiku przeszedł covida a w tym roku na wiosnę się zaszczepił i na drugi dzień wylądował w szpitalu pod respirator. On tez miał takie poglądy jak Ty a może nawet był bardziej wystraszony a raczej miał wodę z mózgu zrobioną przez media niż Ty.

Ciesze się wysokiego prawdopodebieństwa nie zachorowania lub skąpo objawowego przechorowania. W moim wieku i po szczepieniu doznać zgonu to jak wygrać w totka nie grając.

Gdyby miał takie poglądy jak ja to mało prawdopodobne aby zachorował.

Nie pamietam kiedy sprawdzałbym statystyki zachorowań czy obejrzał jakieś wiadomości więc niema co robić mi wody z mózgu. Czytam i oglądam głównie tematykę finansową i o samo rozwoju

Wątpię, żebyś ochłodził emocje kuliboba opowieścią o sąsiedzie :)

Wiesz, nie wiem czy to jakieś kuriozum ale w pracy koleżanka była tak uczulona na tego wirusa że z maseczką się nie rozstawała, ba mało tego n nawet gdy nie było obostrzeń aby nosić rękawiczki to ona nosiła, w torebce obowiązkowo spryskiwacz z płynem dezynfekującym i ciągła jej obawa o zarażenie i co? zachorowała i to dwa razy, a inni którzy podchodzili mniej emocjonalnie przeszli bezobjawowo a co niektórzy wcale, więc coś w tym jest. Jak to przysłowie "nie wywołuj wilka z lasu".

tak, %.....nie wiem dlaczego, ale od razu mi się przypomina przykład testowania testem który ma 99% skuteczności

całość https://pl.wikipedia.org/wiki/Twierdzenie_Bayesa

A co to ma do rzeczy?

To jest czarne lub białe masz syfa lub nie.

Niema tu zmiennych

Jest choroba

jest szpital

jest zgon

Clałem wiele lat chodziłem na chuchu przez wiele lat czasami się skułem. Byłem alkoholikiem jeśli przestałem sam pić? Masz tu wiele odcieńiów szarości.

Do wszystkich antyszczepionkowców itp.

Ile znacie osób zmarłych z powodu covid lub na współistniejące?

A i le zmarłych po szczepionce?

I porównajcie to z liczbami zaszczepionych i zakażonych.

Wiesz, nie wiem czy to jakieś kuriozum ale w pracy koleżanka była tak uczulona na tego wirusa że z maseczką się nie rozstawała, ba mało tego n nawet gdy nie było obostrzeń aby nosić rękawiczki to ona nosiła, w torebce obowiązkowo spryskiwacz z płynem dezynfekującym i ciągła jej obawa o zarażenie i co? zachorowała i to dwa razy, a inni którzy podchodzili mniej emocjonalnie przeszli bezobjawowo a co niektórzy wcale, więc coś w tym jest. Jak to przysłowie "nie wywołuj wilka z lasu".

Jaki jest sens noszenia rękawiczek?

Jaki standard maski nosiła i czy nosiła poprawnie. Bład można zawsze popełnić jednak ludzie którzy twierdzą że się chronią i robią co trzeba tego nie robią tylko im się tak wydaje.

Płyn w torebce błąd zanim użyjesz usyfisz cąłą torbę .Maska chirurgiczna nie za bardzo nadje się do kontaktów z ludźmi co najwyżej na spacer . Zakupy optymalizuje się w godzinach jak jak najmniejszego zatłoczenia z listą i szybko. I najważniejsze nie chodzić do roboty :)

Głupio robisz głupio masz i to idealnie pasuje do obecnych czasów

1. To nie wina choroby ani chorych tylko sytemu lekarz est na wojnie a w takiej sytuacji jak mu karza będzie robiła za darmo a nie premiowć za robotę

2. A nakim mają testować lepiej tam jak tu

3. Trzeba testować to są i ofiary

Problemem jest punkt 1. Powinni mec normalne stawki i tyle kto odejdzie od stołu dożywocie jest wojna niema zmiłuj pisałeś się na to

Te twoje linki ne robią żadnego wrażenia niech padnie miliard a niech kulibob jest bezpieczny

Więcej niż Ty informacją, że ortopedzi w Rybniku przyjmują.

Z resztą większość Twojej twórczości tutaj to typowy trolling.

Informacja była o tyle istotna, że jak ktoś z miasta leżącego nieopodal potrzebował porady ortopedycznej mógł ją sobie zrealizować w moim mieście.

O trollingu, jako autor newsa o "milionowych demonstracjach co kilka dni w DE" czy jako autor tezy, że tu na Forum "nienawidzimy" Szwecji, bo nie noszą tam maseczek raczej bym nie wspominał...

:lol: :lol:

Edytowane przez fotohobby

Przed wiosną 2020 środowisko medyczne stało na stanowisku, że maski w przestrzeni publicznej z punktu widzenia epidemiologicznego są bezużyteczne.

Wtedy jeszcze nie wiedzieli, że będą pełnić zupełnie inną funkcję społeczną.

A jeśli chodzi o wpływ masek na zdrowie wnioski są jednoznaczne.

"Istniejące dowody naukowe podważają bezpieczeństwo i skuteczność noszenia maski na twarz jako interwencji zapobiegawczej w przypadku COVID-19. Dane sugerują, że zarówno medyczne, jak i niemedyczne maski na twarz są nieskuteczne w blokowaniu przenoszenia chorób wirusowych i zakaźnych z człowieka na człowieka, takich jak SARS-CoV-2 i COVID-19, co przemawia przeciwko stosowaniu masek na twarz. Wykazano, że noszenie masek na twarz ma znaczące niekorzystne skutki fizjologiczne i psychologiczne. Należą do nich niedotlenienie, hiperkapnia, duszność, zwiększona kwasowość i toksyczność, aktywacja lęku i reakcji na stres, wzrost hormonów stresu, immunosupresja, zmęczenie, bóle głowy, pogorszenie zdolności poznawczych, predyspozycja do chorób wirusowych i zakaźnych, przewlekły stres, lęk i depresja. Długotrwałe konsekwencje noszenia maski mogą spowodować pogorszenie stanu zdrowia, rozwój i postęp chorób przewlekłych i przedwczesnej śmierci. Rządy, decydenci i organizacje zdrowotne powinny stosować prosperujące i oparte na naukowych dowodach podejście w odniesieniu do noszenia masek na twarz, gdy ta ostatnia jest uważana za interwencję zapobiegawczą dla zdrowia publicznego."

https://lotna.neon24.pl/post/161360,badanie-uniwersytetu-stanford-maski-sa-bezuzyteczne

Edytowane przez _Grisza_

O trollingu, jako autor newsa o "milionowych demonstracjach co kilka dni w DE" czy jako autor tezy, że tu na Forum "nienawidzimy" Szwecji, bo nie noszą tam maseczek raczej bym nie wspominał...

:lol: :lol:

Oczywiście wyjaśniłem skąd się wzięło to stwierdzenie, wydawało mi się że przyjąłeś to do wiadomości, jednak głęboko zakorzeniona pokusa trollingu jest silniejsza i zmusza Cię to powielenia tego w nieskończoność.

Co wyjaśniłeś ? "Wielomilionowe demonstracje" ?

Wyciągnąłeś może cytaty dowodzące tej "nienawiści"

Ja przyjąłem do wiadomości Twoje urojenia i przerzuciłem Ciebie trzy szufladki niżej.

To tyle

Nie dość że troll to jeszcze ze sklerozą, Twój trolling to już ciężko gdziekolwiek zaszufladkować, bo do kosza jedynie się nadaje.

Sklerozę, to masz Ty, bo ze dwa, trzy razy odpowiadałeś na moje posty dwukrotnie :)

Uroiłeś sobie. że coś wyjaśniłeś, ja nie mam zamiaru Ciebie krzywdzić i wyprowadzać z błędu.

Zresztą, dziś jedyną nudniejsza czynnością od rozmowy z Tobą (ale jesteś blisko), była ekstrakcja kilkudziesięciu źdźbeł poa annua z trawnika.

Więc wybacz - nie będę marnował weekendu na dalszą konwersację na poziomie, który zaproponowałeś, może kiedyś przeskoczysz na wyższy.