Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sklerozę, to masz Ty, bo ze dwa, trzy razy odpowiadałeś na moje posty dwukrotnie :)

Uroiłeś sobie. że coś wyjaśniłeś, ja nie mam zamiaru Ciebie krzywdzić i wyprowadzać z błędu.

Zresztą, dziś jedyną nudniejsza czynnością od rozmowy z Tobą (ale jesteś blisko), była ekstrakcja kilkudziesięciu źdźbeł poa annua z trawnika.

Więc wybacz - nie będę marnował weekendu na dalszą konwersację na poziomie, który zaproponowałeś, może kiedyś przeskoczysz na wyższy.

O widzisz, z pielenia trawnika przynajmniej jakieś korzyści są, a z ekstrakcji Twoich fantasmagorii na forum publicznym nie bardzo.

Wróć do pielenia, poziom bliski ziemi, ale i tak wyżej niż to co tutaj prezentujesz.

Teraz gdy w szczepionkach można przebierać jak w ulęgałkach to którą wybraliście?

Moderna ponieważ termin kilka dni i wysoka skuteczność. W tym samym czasie miałem do wyboru modernę i astrę to wybór był prosty chociaż 20km w jedną stronę muszę się przejechać.

Chociaż brałem pod uwagę astre/jonek jeśli na pfaizera lub modernę musiałbym czekać dłużnej niż dwa tygodnie . To brałabym gorsze. Priorytet to przyjąć pierwszą dawkę przed otwarciem szkól bo to uważam za największe zagrożenie.

Jak otworzą szkoły to kobieta dostanie drugą dawkę astry a ja będę 12 dni po modernie więc jakoś będzie.

Najlepiej po dwóch dawkach moderny poprawiłbym jedną astrą dla pewności inny typ szczepionki

Takie porównanie

Edytowane przez kulibob

Hentyś przetrwają przygotowani a nie osrane dupy w krzakach

Osrany po same pachy to jak na razie Ty jesteś. Przygotowani powiadasz? zgadza się, ale nie nawiedzeni i ulegli propagandzie a po analizie Twoich wypowiedzi do takiego wniosku doszedłem, zresztą nie tylko ja, że jesteś bardzo łatwym osobnikiem do zmanipulowania poprzez media.

Osrany po same pachy to jak na razie Ty jesteś. Przygotowani powiadasz? zgadza się, ale nie nawiedzeni i ulegli propagandzie a po analizie Twoich wypowiedzi do takiego wniosku doszedłem, zresztą nie tylko ja, że jesteś bardzo łatwym osobnikiem do zmanipulowania poprzez media.

Osrany może tak ale dzięki temu mam to co mam i uzyskiwałem przewagi nad większością jednak przez to nigdy nie mogłem być w czołówce.

Do przodu i z minimalnym ryzykiem.

Zmanipulowany raczej nie odnośnie COVID widzę co się dzieje i wiem ile osób zmarło z otoczenia mojego i moich znajomych.

Gdybym był łatwy do zmanipulowania to wierzyłbym że jest pięknie i nie dywersyfikowałbym zasobów.

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/covidowy-guru-simon-w-komercyjnej-reklamie-maseczek-czyli-etyka-w-koszu

Maseczki są takie super, dlaczego w nich też nie będziemy spać? To jest najbardziej realny powód dlaczego musimy nosić maseczki na zewnątrz w każdej sytuacji i miejscu. - biznes. Inaczej za słabo by schodziły.

AZ ma jedną ogromną wadę w stosunku do reszty szczepionek. Bardzo długo czeka sie na drugą dawkę.

Co do powyższych dywagacji to znałem 3 osoby ktore zmarły na covid a nie miały innych cieższych chorob. Znam też kolejne kilka osob ktore były w cieżkim stanie w szpitalu, w tym jedną z pracy, która mimo saturacji poniżej 85 nie została przyjęta w szpitalu z powodu braku miejsc. Wróciła tam po dwóch dniach.

Znam jedną osobą (pielegniąrkę) która złapała covida po szczepieniu - dwa dni po drugiej dawce. Oczywiście przeszła to na poziomie zwykłego przeziebienia.

https://www.bloomberg.com/graphics/covid-resilience-ranking/

Nowhere has this played out more worryingly than in Poland and Brazil, which dropped to the bottom two spots among the 53 economies ranked.

Yeeesssss. Mamy to. Nie jesteśmy najgorsi.

A tutaj jak poradził sobie pierwszy w rankingu Singapur.

Edytowane przez Kaizen