Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

(100-1,3-80)+54,3

Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że właśnie wymyśliłeś, jak wyeliminować ryzyko zachorowania po przyjęciu pierwszej dawki? Trzeba zamiast pierwszej dawki przyjąć od razu drugą! Genialne w swojej prostocie. Szkoda, że do wykonnia tylko w płaskoziemskim świecie...

A na poważnie - wyjawisz, jak to zrobić, żeby być po pierwszej dawce, ale nie dać się "dziabnąć"?

Powtórzę pytanie: Jaki maksymalnie mógł być procent hospitalizowanych, którzy się nie dźgnęli wcale?

Wszystkim zaś polecam trwającą właśnie transmisję posiedzenia społecznej komisji śledczej, gdzie dr Witczak, jak w "Szkle kontaktowym", odsłania medialną manipulację danymi https://www.youtube.com/watch?v=3HDXZhOJpaQ

A na poważnie - wyjawisz, jak to zrobić, żeby być po pierwszej dawce, ale nie dać się "dziabnąć"?

Powtórzę pytanie: Jaki maksymalnie mógł być procent hospitalizowanych, którzy się nie dźgnęli wcale?

Odpowiedź niezmienna - maksymalnie wszyscy, którzy trafili do szpitala w ciągu dwóch tygodni od pierwszej dawki (54,3% wszystkich hospitalizowanych) mogło zostać zarażonych przed pierwszą dawką. + 18,7 p.p. którzy nie mieli żadnej dawki w momencie hospitalizacji.

Pozwól więc, że ja napiszę

W tym badaniu aż 81.3% hospitalizowanych z powodu COVID-19 stanowiły osoby, które poddały się zabiegowi szczepienia

Ktoś chce podważać powyższe zdanie i obliczenia wykonane na podstawie danych, których dostarczył Arturo?

Podasz źródło tych 81,3%?

Co do reszty:

https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=8084470&viewfull=1#post8084470

W tym badaniu aż 81.3% hospitalizowanych z powodu COVID-19 stanowiły osoby, które poddały się zabiegowi szczepienia

Ktoś chce podważać powyższe zdanie i obliczenia wykonane na podstawie danych, których dostarczył Arturo?

To co "napisałeś" to z jakiego artykułu (bo nie z tego który omawiamy) ?

Kto dokonał tych "obliczeń" ?

To co "napisałeś" to z jakiego artykułu (bo nie z tego który omawiamy) ?

Kto dokonał tych "obliczeń" ?

Z tego, który omawiamy. Przeczytaj go wolniej.

Kaizen wyliczył nam 18.7% pacjęntów "którzy nie mieli żadnej dawki w momencie hospitalizacj". Nie wiem, jak na płaskiej ziemi, ale normalnie w takich przypadkach procenty składają się do 100, wię to logiczne, że tych "dziabniętych" było tam 100-18.7=81.3%

Nadal pozostaje otwarte moje zadawane tu kilkukrotnie pytanie. Jak spróbujesz poprawnie odpowiedzieć, to nieco Ci się wyjaśni.

Z tego, który omawiamy. Przeczytaj go wolniej.

Kaizen wyliczył nam 18.7% pacjęntów "którzy nie mieli żadnej dawki w momencie hospitalizacj". Nie wiem, jak na płaskiej ziemi, ale normalnie w takich przypadkach procenty składają się do 100, wię to logiczne, że tych "dziabniętych" było tam 100-18.7=81.3%

Nadal pozostaje otwarte moje zadawane tu kilkukrotnie pytanie. Jak spróbujesz poprawnie odpowiedzieć, to nieco Ci się wyjaśni.

:rotfl:

Na resztę Twoich potentialnych pytań oraz nurtujących Cię wątpliwości, poproś o satysfakcjonujące Cię odpowiedzi takie wyżyny intelektu jak Bercik, stos I gnago, być może uchyli nawet wargę w temacie "fizyk akademicki" :)

ps - nie czytaj tekstów których nie rozumiesz i nie dokonuj na tej podstawie żadnych "obliczeń" :D

To jest istotniejsze:

Od początku rozpoczęcia szczepienia drugą dawką na skutek zakażenia koronawirusem zmarły 39 782 osoby, z czego 759 osób było w pełni zaszczepionych.

Muszę Cię zmartwić "presume.pl"

[h=1]404 PODANA STRONA NIE ISTNIEJE[/h]ps - porównywanie Financial Time z bełkotem płaskoziemców lub nawiedzonym "maruchą" (skąd on czerpie tą swoją "wiedzę") :D jest żałosne

Ta pamiętam wpisy tego, poważnego medium światowego, z czasów derywatów i klapy jankeskich funduszy emerytalnych przed 2008. Taka chwalba i nagonka frajerów do inwestycji . Prawdę zaczęli pisać kiedy oszwabiać się już nie dało

A co do istnienia stronki . Zwyczajnie nestorze weź zrób update swojej przeglądarce z której korzystasz. Sprawdziłem w chwili pisania czynny portalik . Nie potrafisz, to przemów kompowi do słuchu wspomnij o złomowaniu.:yes: Może pomoże ? Ps. wstaw link w google i otwórz na nowej stronie

Edytowane przez gnago

[QUOTE=fotohobby;8084416]Oczywiście, za tematy śmieszne i miałkie, jak np "kłaczki w pępku"

Cała Twoja twórczośc jest tu na takim poziomie....

Choć sorry, cofam ten komplement - to nie Twoja twórczość, Ty tylko bezrefleksyjnie linkujesz...

Znaczy nie prościej napisać: nie wiem, nie rozumiem, przerasta moje pojęcie, albo zignorować bo w tefałenie tego nie pokazali zatem nie istnieje.:D

Tu zaciśnij poślady ( celem wzmożonego ukrwienia mózgu ) zrozum:no: autor badań negujący dobroć kłucia, zwyczajnie, nie ma możliwości publikacji w branżowych, dostępnych publicznie . Co innego w tych dostępnych dla specjalistów i tylko w prenumeracie. Dlatego publikuje w mediach i portalach społecznych dla poinformowaniu ludzkiej populacji.

Mam to to głęboko gdzieś, gdzie publikuje, po prostu jestem zmuszony prostować twoje kłamstwa (najprawdopodomniej wynikające z braku wiedzy)

I dwie rady:

1. popraw cytowanie

2. jak wstawiasz linka, to emotikona na końcu oddzielaj spacją, bo później wychodzi taki dziwoląg, który się nie otwiera https://presume.pl/rasy-kosmitow:lol2:, bo Chrome dokleja lol2 do adresu

To jest istotniejsze:

Od początku rozpoczęcia szczepienia drugą dawką na skutek zakażenia koronawirusem zmarły 39 782 osoby, z czego 759 osób było w pełni zaszczepionych.

No dobrze, potraktujmy te dane jako istotne !? Przyznaję, że kiedyś wydawały mi się one tak absurdalne, że aż godne popełnienia postu. Porównajmy, czy i jak sytuacja zmieniła sie od artykułu wg kuliboba (07.2021).

https://www.prawo.pl/zdrowie/ilu-zaszczepionych-zachorowalo-lub-zmarlo-na-covid-19,509343.html

Magia liczb z przywołanego artykułu:

1. stwierdzono 1 617 025 wszystkich zakażeń

2. wykryto 11 778 przypadków Covid-19 u osób w pełni zaszczepionych

3. Całkowita liczba zgonów dla okresu od początku Narodowego Programu Szczepień, tj. od 27 grudnia do 5 czerwca bieżącego roku wynosi 47 033

4. zmarło 730 osób zaszczepionych dwoma dawkami szczepionki

Policzmy:

730/11778- zmarło 6% osób w pełni zaszczepionych, u których wykryto covid

przy średniej umieralności:

47033/1617025- około 3% (...)

Wg artykułu Arturo1972 (10.2021)

https://portal.abczdrowie.pl/koronawirus-infekcje-wsrod-zaszczepionych-mz-zaledwie-u-0-1-proc-potwierdzono-sars-cov-2

1. stwierdzono 1 429 507 zakażeń koronawirusem (Od rozpoczęcia szczepienia drugą dawką )

2. wykryto 19 688 przypadków Covid-19 u osób w pełni zaszczepionych

3. Całkowita liczba zgonów 39 782 (Od rozpoczęcia szczepienia drugą dawką )

4. zmarło 759 osób zaszczepionych dwoma dawkami szczepionki

Policzmy:

759/19688- zmarło 3,85% osób w pełni zaszczepionych, u których wykryto covid

przy średniej umieralności:

39782/1429507- 2,78%

Wniosek: jest powód do optymizmu, widać światełko w tunelu. Po kolejnej dawce, pacjenci w pełni zaszczepieni będą umierać na Covid równie rzadko jak nieszczepieni :stirthepot:

No tak, magia prostych działań matematycznych.

Wezmę dwie liczby podzielę, porównam z inną i z dumą lecę do "Pani" po piątkę

Życie jest jednak trochę bardziej skomplikowane.

W jakim wieku były osoby szczepione i nieszczepione (szczepione są raczej "trochę" starsze)

Jaki był ogólny stan zdrowia osób szczepionych i nieszczepionych przed zachorowaniem (a jest przecież pochodną wieku) ?

Ile średnio w momencie zakażenia zdiagnozowano chorób współistniejących u zaszczepionych i niezaszczepionych ?

I tyle mówi nam średnia.

Natomiast liczby bezwzględne mówią nam coś innego. I wziąwszy pod uwagę fakt, że obecnie większość Polaków jest już po 2. dawce to wg wyliczonej powyżej średniej, aktualnie większość zgonów powinno dotyczyć osób zaszczepionych.

Czy tak jest ?

Edytowane przez fotohobby

Mam to to głęboko gdzieś, gdzie publikuje, po prostu jestem zmuszony prostować twoje kłamstwa (najprawdopodomniej wynikające z braku wiedzy)

I dwie rady:

1. popraw cytowanie

2. jak wstawiasz linka, to emotikona na końcu oddzielaj spacją, bo później wychodzi taki dziwoląg, który się nie otwiera https://presume.pl/rasy-kosmitow:lol2:, bo Chrome dokleja lol2 do adresu

Cóż Ludzka przypadłość czy gadzia perfidia dla sprawdzenia przeglądarki drogi kosmito?:cool:

Ta pamiętam wpisy tego, poważnego medium światowego, z czasów derywatów i klapy jankeskich funduszy emerytalnych przed 2008. Taka chwalba i nagonka frajerów do inwestycji . Prawdę zaczęli pisać kiedy oszwabiać się już nie dało

A co do istnienia stronki . Zwyczajnie nestorze weź zrób update swojej przeglądarce z której korzystasz. Sprawdziłem w chwili pisania czynny portalik . Nie potrafisz, to przemów kompowi do słuchu wspomnij o złomowaniu.:yes: Może pomoże ? Ps. wstaw link w google i otwórz na nowej stronie

Mam zrobić "update" swojej przeglądarce dlatego, że nie potrafisz prawidłowo wstawić linka ? :D

Sądzisz, że po tej operacji zacznie odczytywać i poprawiać Twoje błędy ? :)

No tak, magia prostych działań matematycznych.

Wezmę dwie liczby podzielę, porównam z inną i z dumą lecę do "Pani" po piątkę

Życie jest jednak trochę bardziej skomplikowane.

W jakim wieku były osoby szczepione i nieszczepione (szczepione są raczej "trochę" starsze)

Jaki był ogólny stan zdrowia osób szczepionych i nieszczepionych przed zachorowaniem (a jest przecież pochodną wieku) ?

Ile średnio w momencie zakażenia zdiagnozowano chorób współistniejących u zaszczepionych i niezaszczepionych ?

I tyle mówi nam średnia.

Natomiast liczby bezwzględne mówią nam coś innego. I wziąwszy pod uwagę fakt, że obecnie większość Polaków jest już po 2. dawce to wg wyliczonej powyżej średniej, aktualnie większość zgonów powinno dotyczyć osób zaszczepionych.

Czy tak jest ?

Dobrze, że piszesz w pierwszej osobie. Pozwala mi to zgodzić się z Twoimi refleksjami.

Ciekawi mnie, czy ktoś z naszych forumowych kolegów będzie bronił cnoty pań podpisanych pod artykułami?!

No i co, według Ciebie, wynika z tych danych, po uwzględnieniu złożoności życia i prostoty arytmetyki. Czy dane są do dupy i trzeba zorganizować stosownie inne, czy są trudno strawne, ale prawdziwe? :cool: