Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Totalny brak zrozumienia do czego służy respirator, po co się pod niego podłącza i kiedy. Respirator for dummies w dużym skrócie: respirator to towar deficytowy. Nikt dla jaj nikogo nie podpina pod to, to jest zbyt poważna procedura, żeby zdrową osobę w to mieszać. To jest ostatnia deska ratunku dla pacjenta, który nie może już samodzielnie żyć (oddychać). Już tylko z tego powodu wynika, że część pacjentów pod respiratorem nie przeżywa.

Dodatkowo, pisanie że szpital zabija (taka jest powszechna opinia) świadczy o braku zrozumienia ciągu przyczynowo skutkowego. Skoro ktoś trafia do szpitala, z założenia wynika, że z jego zdrowiem jest coś nie tak. Siłą rzeczy, w szpitalu jest procentowo największe zgromadzenie ludzi, których zdrowie szwankuje. No i teraz już jest prosta matematyka.

To tak, jakby z nowotworem nie chcieć iść do szpitala onkologicznego, bo mówią, że tam ludzie na raka umierają. Seriously?

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Już @henrykow pisał o zdrowych chłopach którzy zeszli z tego świata pod drugiej szczepionce AstraZeneca...

Doktorze nauk medycznych możesz sobie odpuścić te durne powtarzające się od ponad dwóch miesięcy ataki personalne?

Zmień stację tv bo tvn24 już sporo narobił spustoszenia w twoim mózgu.

Czasem zastanawiam się skąd i dlaczego u covidoszurów biorą się urojenia i skrzywiony obraz świata. A wystarczy zerknąć na to co nasi forumowi koledzy czytają, oglądają i linkują :cool:

Taaak, krzywdę robię szczególnie Tobie bo się głowisz i troisz od ponad dwóch miesięcy nad tym problemem.

Nie głowię się nad "problemem" który ty wymyśliłeś aby jeszcze bardziej zagmatwać temat COVID-19.

Palnąłeś idiotyzm i teraz go nawet nie bronisz tylko uznajesz za "niebyły" - że niby nie było sprawy.

KŁAMAŁEŚ i nadal kłamiesz !!

Przez takie wpisy jak twojej dzieła produkcji ludzie boją się szczepień.

Masz zero wiedzy na temat covid-19, wirusa i szczepień a powielasz bzdurne wersja albo je sam tworzysz.

Nie głowię się nad "problemem" który ty wymyśliłeś aby jeszcze bardziej zagmatwać temat COVID-19.

Palnąłeś idiotyzm i teraz go nawet nie bronisz tylko uznajesz za "niebyły" - że niby nie było sprawy.

KŁAMAŁEŚ i nadal kłamiesz !!

Przez takie wpisy jak twojej dzieła produkcji ludzie boją się szczepień.

Masz zero wiedzy na temat covid-19, wirusa i szczepień a powielasz bzdurne wersja albo je sam tworzysz.

Próbowałem wytłumaczyć ale nie moja wina że nic do Ciebie nie dociera, wy wierzycie tylko w linki i to jeszcze w te które Wam pasują, te które jeszcze bardziej nawiedzeni szczepionkowcy napiszą.

Tak samo jak bzdura jest to że covid w ciągu kilku dni "zżarł" płuca doszczętnie, toszto bujda na resorach. nawet rak tak szybko nie robi spustoszenia w organizmie.

Wg waszych bzdurnych teorii zwykla grypa to dzisiaj jest covid:p

Co do mojej wiedzy na temat covida to rozumiem że ty jesteś po medycynie z tytułem co najmniej doktora nauk medycznych:wave: szkoda tylko że ta wiedzę zdobyłeś czytają linki i oglądając TVN24.

Edytowane przez henrykow

Totalny brak zrozumienia do czego służy respirator, po co się pod niego podłącza i kiedy. Respirator for dummies w dużym skrócie: respirator to towar deficytowy. Nikt dla jaj nikogo nie podpina pod to, to jest zbyt poważna procedura, żeby zdrową osobę w to mieszać. To jest ostatnia deska ratunku dla pacjenta, który nie może już samodzielnie żyć (oddychać). Już tylko z tego powodu wynika, że część pacjentów pod respiratorem nie przeżywa.

Dodatkowo, pisanie że szpital zabija (taka jest powszechna opinia) świadczy o braku zrozumienia ciągu przyczynowo skutkowego. Skoro ktoś trafia do szpitala, z założenia wynika, że z jego zdrowiem jest coś nie tak. Siłą rzeczy, w szpitalu jest procentowo największe zgromadzenie ludzi, których zdrowie szwankuje. No i teraz już jest prosta matematyka.

To tak, jakby z nowotworem nie chcieć iść do szpitala onkologicznego, bo mówią, że tam ludzie na raka umierają. Seriously?

OK. a lekarze nigdy się nie mylą. Tylko pacjenci o tym nie wiedzą i umierają na coś innego. Sami zawodowcy tam pracują i wiedzą do czego służy respirator.

Pogadamy, jak jeszcze kogoś wyślesz do szpitala i poleży tam sobie.

Ja już niestety widziałem przykłady ich profesjonalizmu. Mam nadzieję, że to ja mam takie przykre doświadczenia.

Poza tym ciekawe skąd się powszechna opinia bierze.

Sporo przed covidem słyszałem jak pacjenci krzyczeli "pić, wody, proszę" a pielęgniarki w swoim pokoju hihy i hahy. Wody nie przyniosły. To odwiedzający przynieśli im wody bo jak długo można czekać.

A lekarze? Taa materace przeciwodleżynowe prosiłem kilka dni. Chciałem im kupić, ale mówili że nie, bo mają.... W ogóle skąd się wzięły odleżyny. Tacy to profesjonaliści. Lekarze jak i pielęgniarki. Oni nie zauważyli.

Ale nie, brak zrozumienia... teraz jest covid i leczą profesjonalnie. Wiedzą nawet co to respirator. W końcu rząd im kupił na ich prośbę. Ale chyba nie taki jak trzeba. A kto doradzał, lekarz jakiś.

Żenada, Mitch.

Czasem zastanawiam się skąd i dlaczego u covidoszurów biorą się urojenia i skrzywiony obraz świata. A wystarczy zerknąć na to co nasi forumowi koledzy czytają, oglądają i linkują :cool:

Obydwa artykuły (i strony, na jakich wiszą) mają dość sceptyczne, racjonalme podejście do "szuroteorii" które non stop serwują nam tutejsi "wiedzący lepiej"

Akurat strona, którą linkowałem przytacza sporo odklejonych teorii

https://vibez.pl/wydarzenia/gabby-petito-nie-istnieje-ta-teoria-spiskowa-roztapia-mozg-na-marmolade-6686636961950272a

https://vibez.pl/wydarzenia/dlaczego-tiktokerzy-pala-snieg-bo-stworzyl-go-bill-gates-6611270265822048a

Edytowane przez fotohobby

Próbowałem wytłumaczyć ale nie moja wina że nic do Ciebie nie dociera, wy wierzycie tylko w linki i to jeszcze w te które Wam pasują, te które jeszcze bardziej nawiedzeni szczepionkowcy napiszą.

Tak samo jak bzdura jest to że covid w ciągu kilku dni "zżarł" płuca doszczętnie, toszto bujda na resorach. nawet rak tak szybko nie robi spustoszenia w organizmie.

Wg waszych bzdurnych teorii zwykla grypa to dzisiaj jest covid:p

Co do mojej wiedzy na temat covida to rozumiem że ty jesteś po medycynie z tytułem co najmniej doktora nauk medycznych:wave: szkoda tylko że ta wiedzę zdobyłeś czytają linki i oglądając TVN24.

W ciągu ilu dni od drugiej dawki szczepionki AstraZeneca powstała śmiertelna zakrzepica??

Rak nie zżera, covid też nie a szczepionka "zżera".

Nie ma co tłumaczyć tylko podaj wiarygodne źródło potwierdzające te twoje tragiczne przypadki.