Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zgadnij do kogo pasują określenia?

Tępy,

Zawzięty,

Monotonny,

i do tego narcyz.

Tępy nie uważam wskazują na to decyzje które w zyciu podejmowałem n

Zawzięty to akurat pozytywna cecha ułatwia osiąganie celów

Monotonny być może ale raczej tego nie stwierdzisz po forum a tutaj jest się za lub przeciw

Narcyz częściowo na pewno tak ale każdy posiada częściowo ta cechę. Ona też pomaga w osiąganiu celów

Pytanie było skierowane do Henrykowa miał wskazać błędy w mojej wypowiedzi i nie jest wstanie tego zrobić ponieważ nie rozumie tego co napisałem a jeśli rozumie to jego doświadczenia i wiedza nie pozwalają zakwestionować lub potwierdzić mojej wypowiedzi

Na ciebie to już nic i nikt nie wpłynie, nop się uaktywnia coraz bardziej. Już trzeci miesiąc jak ciągniesz jeden i ten sam watek pomimo że już było dość sporo na ten temat pisane i wyjaśnione i większość to zrozumiała tylko tobie ciężko to przetrawić.

Sporo to ty pisałeś jakie to były przypadki....

Zadnego dowodu nie dostarczyłeś.

Literatura światowa tych przypadków nie potwierdzają.

Żadne źródła internetowe, nawet te pro-antysczepionkowe i anty-covidowe, nawet nie brzdąknęły na ten temat.

Temat można ciągnąć do końca covida lub do końca świata bo, jak na razie, ty były tylko twoje bardzo szkodliwe i antyspołeczne insynuacje.

Przypadek?? Nie sądzę!

Temat się zakończy jak pojawią się wiarygodne informacje na ten temat.

Przez trzy miesiące miałeś i szanse i okazje... i nic. Nadal cisza.

Przyznaj się do zmyślenia całej historii i będzie koniec tematu.

Może to historia to "kleptomania" :)

Żaden z tu obecnych antyszczepionkowców i anty covidowców nie potwierdza twoich przypadków.

Sporo to ty pisałeś jakie to były przypadki....

Zadnego dowodu nie dostarczyłeś.

Literatura światowa tych przypadków nie potwierdzają.

Żadne źródła internetowe, nawet te pro-antysczepionkowe i anty-covidowe, nawet nie brzdąknęły na ten temat.

Temat można ciągnąć do końca covida lub do końca świata bo, jak na razie, ty były tylko twoje bardzo szkodliwe i antyspołeczne insynuacje.

Przypadek?? Nie sądzę!

Temat się zakończy jak pojawią się wiarygodne informacje na ten temat.

Przez trzy miesiące miałeś i szanse i okazje... i nic. Nadal cisza.

Przyznaj się do zmyślenia całej historii i będzie koniec tematu.

Może to historia to "kleptomania" :)

Żaden z tu obecnych antyszczepionkowców i anty covidowców nie potwierdza twoich przypadków.

Wykluczone :mad: Nie udzielam Ci zgody na zakończenie tematu! Możesz o tym myśleć po świętach i przynajmniej 100 nowych wpisach. Bez spełnienia tych warunków nie mowy o żadnym kończeniu, wybij to sobie z głowy :mad:

Jak widać Polska B,przoduje i umiera sobie...

Ale tam wierzą w chipy i sztuczne chmury i że ktoś im z nieba kasę "daje" : D

Nowa elita wszak...

501de63d0390b74cmed.jpg

Nie mam dla Ciebie Arturo zbyt dobrych wieści... korzystając z danych w "Rejestrze Stanu Cywilnego" dot. zgonów w poszczególnych województwach, ich liczba we wrzęsniu 2021r. w przeliczeniu na 1mln mieszkańców przedstawiała się następująco:

death-rate-sept-21.jpg

Mieścisz się Arturo na pudle, jeśeli chodzi o "umieranie sobie". Twoja mapka nawet nieźle pokrywa się z powyższym wykresem, tylko nie bardzo w sposób, jaki sobie założyłeś. Po prostu musisz się pogodzić, że posiadając status zaszczepionego "odejdziesz" na chorobę współistniejącą. Modny kowid zarezerwowany jest dla cov-igłowych sceptyków.

Przykro mi, że wybudziłem Cie z Twojego mokrego snu.

źródła:

https://dane.gov.pl/pl/dataset/1953,liczba-zgonow-w-rejestrze-stanu-cywilnego-dane-miesieczne/resource/33728/table?page=1&per_page=20&q=&sort=

http://www.gminy.pl/Rank/W/Rank_W_L.html

Nie mam dla Ciebie Arturo zbyt dobrych wieści... korzystając z danych w "Rejestrze Stanu Cywilnego" dot. zgonów w poszczególnych województwach, ich liczba we wrzęsniu 2021r. w przeliczeniu na 1mln mieszkańców przedstawiała się następująco:

I wszyscy umarli na covid?

Czy może ktoś ze starości? Na raka? W wypadku przy pracy? Może ktoś popełnił samobójstwo?

Może w wypadkach drogowych ktoś zginął?

20200422,03,Skutki-wypadkow-drogowych-w-wojewodztwach-Polski,2019.jpg

I wszyscy umarli na covid?

Czy może ktoś ze starości? Na raka? W wypadku przy pracy? Może ktoś popełnił samobójstwo?

Może w wypadkach drogowych ktoś zginął?

20200422,03,Skutki-wypadkow-drogowych-w-wojewodztwach-Polski,2019.jpg

a może..., a może..., przedstawiłem dane, którymi na razie się nie manipuluje - zgony w województwach. Widać dość silną dodatnią korelację z poziomem wyszczepienia. Masz jakieś zastrzeżenia do tych danych? Poza tym moja odpowiedź była w kontekście "umierania sobie", o której napisał Arturo. Masz jakieś zastrzeżenia co do osadzenia mojej odpowiedzi w kontekście?

Przypomnę Ci może, dr. Piotra Rzymskiego, który policzył że: "wśród wszystkich hospitalizacji pacjenci zaszczepieni stanowili zaledwie 1,2 proc", podczas kiedy rzeczywistość przedstawiała się następująco "W tym badaniu aż 81.3% hospitalizowanych z powodu COVID-19 stanowiły osoby szczepione", co sam przypominam Ci, wyliczyłeś z danych z linka Arturo https://portal.abczdrowie.pl/jaka-byla-skutecznosc-szczepionek-w-zapobieganiu-zgonom-spowodowanym-przez-covid

W powyższych "mapkach" od Arturo też "palce maczał" dr Rzymski... to się samo komentuje

To pasuje do d7d i twoich popisów, klepiecie jedno i to samo a to oznacza jedno NOP psychiczno-maniakalny z odrobiną mani prześladowczej.

Pochwal się lepiej ile to kasy zarobiłeś aby podnieś sobie trochę status społeczny szkoda tylko że tylko w necie.

Nie ujawniam swoich zarobków . Jednak wartość netto jest siedmio cyfrowa a to żaden wyczyn dodatkowo ci powiem nie posadma praktycznie gotówki ale tego też nie zrozumiesz.

Problem jest z tobą taki że jak pojawia się trudny temat to za bardzo nie umiesz onim rozmawiać.

Jedne co potrafiłeś powiedzieć to IKE, IKZE i PPK zabiorą. A PPK przy natychmiastowej wypłacie to jeśli dobrze pametam to zysk ok 30% darmowy obiad a ty nawet tego nie widzisz

To samo dotyczyło szczepień . Szczepionka niesie znacząco mniejsze ryzyko niż przechorowanie

Edytowane przez kulibob

a może..., a może..., przedstawiłem dane, którymi na razie się nie manipuluje

Sam manipulujesz. Niewiele ponad 300 osób zmarło w całej Polsce we wrześniu na Covid gdy wszystkich zgonów jest prawie 34 000 - czyli zgonów na Covid jest raptem 0,9% wszystkich zgonów. Wpływ na liczbę wszystkich zgonów Covida jest we wrześniu znikomy - niewidoczny na wykresach.

"W tym badaniu aż 81.3% hospitalizowanych z powodu COVID-19 stanowiły osoby szczepione", co sam przypominam Ci, wyliczyłeś z danych z linka Arturo https://portal.abczdrowie.pl/jaka-byla-skutecznosc-szczepionek-w-zapobieganiu-zgonom-spowodowanym-przez-covid

Zaliczanie do zaszczepionych tych, którzy nie przyjęli drugiej dawki albo przyjęli ją mniej niż dwa tygodnie przed zarażeniem jest też manipulacją.

1. Jsteś zwykłym ignorantem finansowaym nie rozumiesz że każdy niewydany grosz pracuje dla cebie i do końca twoich dni

2. Szczepionka chroni życie a zabić może wszystko, paracetamol, marchewka i komar

Liczba zgonów po szczepieniu jest marginalna liczba zgonów i ryzyko smiecii od covida jest nie akceptowalna

1. Jsteś zwykłym ignorantem finansowaym nie rozumiesz że każdy niewydany grosz pracuje dla cebie i do końca twoich dni

2. Szczepionka chroni życie a zabić może wszystko, paracetamol, marchewka i komar

Liczba zgonów po szczepieniu jest marginalna liczba zgonów i ryzyko smiecii od covida jest nie akceptowalna

Gdybyś podejmował swoje decyzje finansowe na podstawie takiej samej wartości informacji jakie mamy o śmiertelności po szczepionce, to byś był dzisiaj biedny jak mysz kościelna.

Co do tych zaoszczędzonych groszy to się zgadzam, ale ty nie tylko oszczędzasz ale także kradniesz te "grosze".

Gdybyś podejmował swoje decyzje finansowe na podstawie takiej samej wartości informacji jakie mamy o śmiertelności po szczepionce, to byś był dzisiaj biedny jak mysz kościelna.

Co do tych zaoszczędzonych groszy to się zgadzam, ale ty nie tylko oszczędzasz ale także kradniesz te "grosze".

1. Jedno niema związku z drugim a odnośnie szczepień to najbardziej kożystna decyzja jaką można podjąć. Mam nadzieję że będzie 3 dawka dla 30+

2.Nazywaj to jak chcesz Dawno już nic nie pozyskałem

Wspomnienia się odezwały jak byłem małym dzieciakiem zawsze pełno papieru toaletowego przywoziłem z koloni :)

Edit: kradnę dużo literatury na docer.pl ale to zgodne z prawem

Edytowane przez kulibob

"U sześciu osób z zakrzepicą lub innymi problemami z krzepliwością krwi nastąpił zgon"

a żaden z nich nie jest przypadkiem podanym przez @henrykow !!

Te "najnowsze dane" są opublikowane 06.05.2021, 11:24

Aktualne są publikowane na oficjalnej stronie

https://www.gov.pl/web/szczepimysie/niepozadane-odczyny-poszczepienne

Bieżący raport dotyczący NOP

Dane na dzień: 15.10.2021 r.

Od pierwszego dnia szczepienia (27.12.2020 r.) do Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgłoszono 15 821 niepożądanych odczynów poszczepiennych, z czego 13 306 miały charakter łagodny - czyli zaczerwienienie oraz krótkotrwała bolesność w miejscu wkłucia.

a szczegółowe raporty

https://www.gov.pl/attachment/f07c6f14-7c8d-4c81-b2ad-47aacc1666b7

https://www.gov.pl/attachment/698a369b-0d0b-4aad-bbf2-47f564dd95af

a może..., a może..., przedstawiłem dane, którymi na razie się nie manipuluje - zgony w województwach. Widać dość silną dodatnią korelację z poziomem wyszczepienia.

To sprawdź sobie może dane z wrzesnia 2020 i okaże się, że tabela się nie zmienia :)

Przecież łódzkie i śląskie od dawna należę do tej niechlubnej czołówki...

Sam manipulujesz. Niewiele ponad 300 osób zmarło w całej Polsce we wrześniu na Covid gdy wszystkich zgonów jest prawie 34 000 - czyli zgonów na Covid jest raptem 0,9% wszystkich zgonów. Wpływ na liczbę wszystkich zgonów Covida jest we wrześniu znikomy - niewidoczny na wykresach.

Brzmi zupełnie, jakbyś kwestionował pandemię... ciekawe...

Zaliczanie do zaszczepionych tych, którzy nie przyjęli drugiej dawki albo przyjęli ją mniej niż dwa tygodnie przed zarażeniem jest też manipulacją.

Manipulacją to jest nie zaliczanie do liczby hospitalizacji ludzi, którzy najwyraźniej zarazili się "w kolejce po szczepionkę" i trafili do szpitala. Pominę już zaliczanie ich do grona niezaszczepionych.

Zauważ też Kaizen, że na mapce "wyszczepienia" daną jest "odsetek osób zaszczepionych co najmniej jedną dawką". Wyjaśnisz więc, czemu Ty wykluczasz te osoby z grona zaszczepionych?