Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

No cóż od czegoś trzeba zacząć. Samokrytyka to krok w dobrą stronę. Tak trzymaj dalej:p:yes:

Chcesz być zabawny! udało się bo publikujesz "informacje" ze źródeł o nazwie

duck duck go

Im więcej czytasz i oglądasz tego typu publikacji tym bardziej twój umysł przekonuje się do tych informacji.

Magiczna wiara w liczne bezpodstawne, nieudokumentowane i fałszywe informacje rozpowszechniane przez to samo grono ludzi bez rzetelnej wiedzy i bez badań naukowych.

"Co tam nauka, w nauce panie to same spiski."

Uwaga cytat z myśli przykładowego robotnika budowlanego:

"My wiemy lepiej niż jakieś tam profesory i doktory i inne naukowce..."

(koniec myśli przykładowego robotnika budowlanego)

• Odpowiedzi 17,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wojskowi też nie umierają, skoro wg Ciebie mówi o tym ktoś, kto nie istnieje. Wyciągnij z tego "dalej idący wniosek".

A co do "cywilnych" - umierają... na covid... chociaż "Vistara and AirAsia India have given at least one dose of vaccine to around 99 per cent and 96 per cent of their eligible employees, respectively"

https://www-telegraphindia-com.translate.goog/india/covid-claims-17-pilots-in-may/cid/1817677?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=ajax

Nie pisałem, że Pani Theresa nie istnieje.

Z tego artykułu wynika. że piloci linii lotniczych zmarli w wyniku powikłań po szczepieniu na COVID-19??

Może jeszcze po drugiej dawce AZ tak jak u @henrykow ??

wiesz jaka jest różnica pomiędzy pilotem wojskowym, a cywilnym? Obrazkowo Ci może wytłumaczę - ten drugi to może tak wygląda, jak się za dużo gorzkiej czekolady nażre

pilot-9g.jpg

Wiem jak jest różnica, wiem też, że jeszcze żaden zaszczepiony pilot od tego nie umarł w locie, mimo iż wówczas jego układ krwionośny jest wówczas wybitnie narażony na takie sensacje.

Wiesz, w Polsce żyje (i przynajmniej to nie podlega wątpliwości) Pani dr, która wysłała do Ziobry informację o możliwości popełnienia przestępstwa - podejrzanym ma być premier Morawieckiego, który "klepnął" rozwój sieci 5G

Wg Pani dr koronawirus staje się bardziej morderczy w zasięgu 5G...

Jej przewaga nad jej koleżanką z USA jest taka, że rzeczywiście istnieje i jej prace (choć na nieco inny temat) trzymają się kupy ....

Amerykańska odpowiedniczka, która twierdzi, że szczepionka modyfikuje genom jest dość mało wiarygodna.

Edytowane przez fotohobby

2 600 000 / 38 000 000 = 6,8% czyli < 10% przechorowało

statystyka jest tak "wiarygodna" jak mocna jest potrzeba, by coś udowodnić.

Jeżeli uważasz, że zachorowali tylko ci, co poszli zrobić test i wyszedł im pozytywny to całe późniejsze wywody można spuścić w toalecie.

Oficjalnie mówi się, że chorują bezobjawowo ludzie w wymiarze 50-70% tych których covid dotknął - oni nie pójdą zrobić testu bo myślą, że są zdrowi.

Dodaj do tego, że nie każdy kto ma katar i ból gardla poleci i zrobi test. Test robią ludzie, którzy mają charaterystyczne objawy ( utrata węchu/smaku) oraz wymagający/ciężki stan zdrowia.

Dodaj do tego częsty losowy wynik testu, gdzie znowu ucieka pula osób potencjalnie chorych, a niezdiagnozowanych.

To samo ze śmiertelnością.

Czy to, że człowiek miał raka w stanie terminalnym i dodatkowo zachorował na Covid będzie zakwalifikowane jako zgon na Covid czy zgon na raka? Co by było gdyby w tym stanie zachorował nie na covid a na grypę i też zszedł?

Dodatkowo, skoro nawet 90% ludzi po covid nie jest ujetych w statystyce bazy do wyliczenia smierci ( jak mowilem wiekszosc choruje bezobjawowo + nie kazdy leci zrobic test) to jaką mamy realnie śmiertelność?

Na koniec powiem, iż nie neguję obecności wirusa, ale drażni mnie manipulacja danymi i brak wyobraźni osób, które je przytaczają..

Edytowane przez Dzeus86

Wiem jak jest różnica, wiem też, że jeszcze żaden zaszczepiony pilot od tego nie umarł w locie, mimo iż wówczas jego układ krwionośny jest wówczas wybitnie narażony na takie sensacje.

Wiesz, w Polsce żyje (i przynajmniej to nie podlega wątpliwości) Pani dr, która wysłała do Ziobry informację o możliwości popełnienia przestępstwa - podejrzanym ma być premier Morawieckiego, który "klepnął" rozwój sieci 5G

Wg Pani dr koronawirus staje się bardziej morderczy w zasięgu 5G...

Jej przewaga nad jej koleżanką z USA jest taka, że rzeczywiście istnieje i jej prace (choć na nieco inny temat) trzymają się kupy ....

Amerykańska odpowiedniczka, która twierdzi, że szczepionka modyfikuje genom jest dość mało wiarygodna.

Tak pięknie łączysz rozłączne wątki, że aż Ci pozazdrościłem i Twoim sposobem napiszę - może ten nie jest pilotem, ale gdyby był, to by się sam uziemił https://pantarhei24.com/gwiazda-tenisa-zawiesza-kariere-przez-powiklania-zaluje-ze-przyjalem-szczepionke/

Jeremy Chardy faktycznie zgłosił problemy zdrowotne.

Czy w związku z przyjętą szczepionką czy "tylko" zbieżność czasowa to nie wiadomo.

Sam Jeremy Chardy twierdzi (przypuszcza) że to ma związek ze szczepionką. Może mieć rację.

Nie wiem czy poinformował jaką szczepionkę otrzymał i czy to była pierwsza czy druga dawka.

2 600 000 / 38 000 000 = 6,8% czyli < 10% przechorowało

statystyka jest tak "wiarygodna" jak mocna jest potrzeba, by coś udowodnić.

Jeżeli uważasz, że zachorowali tylko ci, co poszli zrobić test i wyszedł im pozytywny to całe późniejsze wywody można spuścić w toalecie.

Oficjalnie mówi się, że chorują bezobjawowo ludzie w wymiarze 50-70% tych których covid dotknął - oni nie pójdą zrobić testu bo myślą, że są zdrowi.

Dodaj do tego, że nie każdy kto ma katar i ból gardla poleci i zrobi test. Test robią ludzie, którzy mają charaterystyczne objawy ( utrata węchu/smaku) oraz wymagający/ciężki stan zdrowia.

Dodaj do tego częsty losowy wynik testu, gdzie znowu ucieka pula osób potencjalnie chorych, a niezdiagnozowanych.

To samo ze śmiertelnością.

Czy to, że człowiek miał raka w stanie terminalnym i dodatkowo zachorował na Covid będzie zakwalifikowane jako zgon na Covid czy zgon na raka? Co by było gdyby w tym stanie zachorował nie na covid a na grypę i też zszedł?

Dodatkowo, skoro nawet 90% ludzi po covid nie jest ujetych w statystyce bazy do wyliczenia smierci ( jak mowilem wiekszosc choruje bezobjawowo + nie kazdy leci zrobic test) to jaką mamy realnie śmiertelność?

Na koniec powiem, iż nie neguję obecności wirusa, ale drażni mnie manipulacja danymi i brak wyobraźni osób, które je przytaczają..

No nareszcie ktoś to zauważył.

Też lubię magię cyfr i manipulację nimi.

Jeremy Chardy faktycznie zgłosił problemy zdrowotne.

Czy w związku z przyjętą szczepionką czy "tylko" zbieżność czasowa to nie wiadomo.

Sam Jeremy Chardy twierdzi (przypuszcza) że to ma związek ze szczepionką. Może mieć rację.

Nie wiem czy poinformował jaką szczepionkę otrzymał i czy to była pierwsza czy druga dawka.

"koincydencja czasowa, w żadnym wypadku przyczynowa" - dogmaty religii kowidiańskiej są mi znane, ale dzięki z przypomnienie

Tak pięknie łączysz rozłączne wątki, że aż Ci pozazdrościłem i Twoim sposobem napiszę - może ten nie jest pilotem, ale gdyby był, to by się sam uziemił https://pantarhei24.com/gwiazda-tenisa-zawiesza-kariere-przez-powiklania-zaluje-ze-przyjalem-szczepionke/

No i to mi się podoba, robisz postępy - od zgonów do (przejściowych mam nadzieję) problemów zdrowotnych.

Schodzisz ze ścieżki, która podąża @henrykow ;)

Bywają takie przypadki, nawet w ostrzejszym przebiegu. Christian Eriksen może o tym coś powiedzieć.

Choć nieszczepiony.

Francuza szkoda, choć biorąc pod uwagę liczbę zaszczepionych sportowców to... no cóż ten akurat miał wyjątkowego pecha.

Edytowane przez fotohobby

"koincydencja czasowa, w żadnym wypadku przyczynowa" - dogmaty religii kowidiańskiej są mi znane, ale dzięki z przypomnienie

Ta cytowana

"koincydencja czasowa, w żadnym wypadku przyczynowa"

to twoje stanowisko w temacie?

Teraz, niektórzy widzą swoje problemy zdrowotne jako efekt otrzymanego szczepienia.

Zapominają, że wcześniej też mieli problemy zdrowotne.

Widocznie czytają fake newsy antyszczepionkowców....

@Joanna_Czarna 30 wrz

Wróciła stara, poczciwa grypa.

Mamy 15 tysięcy przypadków dziennie.

Śmiem twierdzić, że to głównie ci, którzy przyjęli szczepionkę.

Ciekawe, gdzie była rok temu.

Pewnie na kwarantannie.

Nareszcie powrót do normalności.

Szczepionkę na grypę przyjąłem w poniedziałek, to miesiąc a nawet dwa wcześniej niż w poprzednich latach. I jeszcze żyję, ot problem.

E tam, to musisz już być małpa :D

Szczepionki na grypę zacząłem stosować od momentu jak firma,w której pracowałem zaczęła płacić za to czyli był to rok jakiś 2012.

Przez to zamienilem się w małpę i chodzę po palmach :)

Przygłupów nie sieją, sami się rodzą.

Co pokazuje jawnie ten wątek..

No i to mi się podoba, robisz postępy - od zgonów do (przejściowych mam nadzieję) problemów zdrowotnych.

Schodzisz ze ścieżki, która podąża @henrykow ;)

Bywają takie przypadki, nawet w ostrzejszym przebiegu. Christian Eriksen może o tym coś powiedzieć.

Choć nieszczepiony.

Francuza szkoda, choć biorąc pod uwagę liczbę zaszczepionych sportowców to... no cóż ten akurat miał wyjątkowego pecha.

Przyzwyczajaj się, tyle Ci pozostało - przytakiwać siląc się na płytką ironię z domieszką fałszywie brzmiącego współczucia - w nadziei, że w ten sposób wychodzisz z twarzą.

Co do @henrykow , to on tylko pokazuje, że jesteście z d7d najgorsze łajzy podwórkowe, co to lecą kopać człowieka, jak sam się potknie, Żebyście mieli chociaż zasługę w podstawieniu mu nogi, to jeszcze byłoby jakoś zrozumiałe, a tak to "żenua" panowie. Też Wam napiszę, że w mojej robocie połowie zaszczepionych lasek rozregulowały się okresy, a jednej dodatkowo powiekszyły się cycki. Może to byłoby i śmieszne, gdyby nie było prawdziwe. Dowodów Wam nie przedstawię, więc możecie odpuścić $henrykow i zacząć spazmować się na mnie.

A żebyś nie myślał, że zszedłem ze ścieżki, to przykład sportowca zmarłego na koincydencję https://www.fakt.pl/kobieta/plotki/jacek-kramek-nie-zyje-gdzie-i-kiedy-zmarl-ukochany-trener-gwiazd/c7svnnn

Dziś o 12 w Warszawie kolejny nudny protest przeciwko segregacji. Nikogo to nie obchodzi, nikomu to nie przeszkadza. Bez sensu robić takie happeningi w sobotę. Żeby zwrócić na siebie uwagę, trzeba to robić w dni powszednie, najlepiej w piątek ok. 14:30. Wtedy przynajmniej dużo ludzi by się zainteresowało, jak do domu nie mogliby wrócić/jechać (to dla słoików ;) ). A takie tam towarzyskie spotkania w sobotę o 12? Bez sensu.