Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Co za domysły ty snujesz?

To ty kolejny raz snujesz jakieś bezpodstawne insynuacje o powiązaniu dwóch forumowiczów.

W ślad za twoimi insynuacjami podążają @henrykow i teraz @firmer.

Ja to jednak akurat uważam, że jesteśnie jaźnią rozdwojoną, bo Ty masz jednak dużo bardziej liberalny stosunek do kowida, na tyle nawet, że sygnujesz się drwinami z kowidowej zasady utrzymywania dystansu. Foto jest jednak dużo bardziej radykalny.

Albo odwrotnie ... :rotfl:

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Taka "ciekawostka" - przez dwa dni "rozrzedzamy" statystykę, żeby potem dwa dni ją "zagęścić" i ogłosić niewolnikom, iż nastąpiła "Swoista eksplozja pandemii"...

To normalne, że w niedzielę i poniedziałek mniej się diagnozuje. Dlatego porównywać należy poniedziałek do poprzedniego poniedziałku itd. Kto idzie do lekarza i robi test w sobotę czy w niedzielę? Nieliczni. Ci, których stan do tego zmusza.

To normalne, że w niedzielę i poniedziałek mniej się diagnozuje. Dlatego porównywać należy poniedziałek do poprzedniego poniedziałku itd. Kto idzie do lekarza i robi test w sobotę czy w niedzielę? Nieliczni. Ci, których stan do tego zmusza.

Co się mamy ograniczać tydzień do tygodnia? Może znajdziesz równie błyskotliwe wyjaśnienie tego, co na poniższym obrazku - mniej celebrycki koronawirus grypy rok do roku?

Ilu, tych co poszli z grypą wylosowało kowida za pomocą PCR?

flu-20-21.jpg

Co się mamy ograniczać tydzień do tygodnia? Może znajdziesz równie błyskotliwe wyjaśnienie tego, co na poniższym obrazku - mniej celebrycki koronawirus grypy rok do roku?

Ilu, tych co poszli z grypą wylosowało kowida za pomocą PCR?

flu-20-21.jpg

Zapadalność na co? Bo zapomniałeś napisać i podać źródło.

Uściślij żądanie i napisz, jak precyzyjnego linka potrzebujesz?

Skorzystam z koła ratunkowego:

Badano to pewnie już opracowano jego genom i go opublikowano gdzieś? To link prosze do tego genomu.

+ link do źródła wykresów z wyjaśnieniem przypisów.

Edytowane przez Kaizen

Odniosłem się. A później (jak zwykle) sprawdziłem inne wpisy, żeby sprawdzić rzetelność linkowanej strony i zaczynam poważnie obawiać sięo spójność twojego czerepu oranego takimi treściami.

A skąd kretyńskie założenie że tam zaglądam.Rozumiem nop resetu mózgu i pamięci nie ogarnia ogromu informacji. Nie mam wpływu na algorytmy googla

Edytowane przez gnago

W przeciwieństwie do was ja i henrykow jesteśmy na forum często jednocześnie.

Nie, nie, @henrykow, to nie kolejne wcielenie @stos, raczej twój klakier.

A ty nadal sadzisz, że ja mam cokolwiek wspólnego z@d7d ?

Patrząc na różnicę w stylu wypowiedzi, na jego irtyjące taśmowe pytania, na nasze polemiki (np w zakresie 5- letniej rękojmi na PV) trzeba być mocno zdesperowanym, by w to wierzyć ;)

Ale ok rozumiem- nie w takie bzdury wierzysz:lol:

A skąd kretyńskie założenie że tam zaglądam.Rozumiem nop resetu mózgu i pamięci nie ogarnia ogromu informacji. Nie mam wpływu na algorytmy googla

To jeszcze gorzej- wklejasz informacje ze stron, których wiarygodności nie weryfikujesz.

Wartość twoich linków, która od dawna miała poziom śmieciowy właśnie spadła jeszcze e bardziej...

Te epitety typu typu "nop reset mózgu" maja zresztą poziom podobny...

Edytowane przez fotohobby

Pisałem o tym już dawno że ten covid to sposób na kasę ale taki bidny kulibob który twierdzi że zarobek na szczepionkach to grosze łyka takie brednie jak [pelikan i wziął by nawet z 10 porcji szczepionki gdyby tak powiedzieli, zresztą już cieszy jak dziecko zabawka ze dostanie trzecią dawką. A trzeba dodać że takich nawiedzonych fanatyków szczepień jest trochę na świecie i w Polsce a taki Pan Janicki tylko zaciera łapki że ma tak tępych zaganiaczy którzy łykają wszystko jak pelikan i naganiają jemu kasę.

Dlaczego nie cieszyć się z korzyści? Tym bardziej że choroba szkodzi a szczepionka to niemal 0% ryzyka

Spójrz na kapitalizację giełdy w USA pamiętaj że u nich biliony i miliardy to inne nazewnictwo.

Oszacuj albo sprawdź ile kosztuje jedna dawka i policz