Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

d7d

Recommended Posts

Podejrzewam jednak że oni wiedzą (w końcu to fachowcy) jak nie zachorować, tylko tą wiedzą się nie dzielą ze "stadem" na którym zarabiają.

Aż się prosi, by zapytać jak postępują badania nad leczeniem osoczem ozdrowieńców prowadzone mi. w szpitalu MSWiA w Warszawie?

Czym leczysz poparzenie...?

Na oparzenia mi. stosuje się maści zawierające hiperforyny i hiperycyny, czy alantoinę, a te substancje pozyskuje się z np. dziurawca, żywokostu, czy żyworódki(to takie zioła).

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzisiejsze dane:

427 z 570 dobowych zgonów, o których informowano w środę, to były osoby niezaszczepione - przekazał rzecznik Ministerstwa Zdrowia Wojciech Andrusiewicz. Jak podkreślił, spośród ponad 100 zaszczepionych, którzy zmarli na covid, zdecydowana większość to były osoby z co najmniej dwiema chorobami współistniejącymi. Średnia ich wieku to ponad 77 lat.

Czy są podawane informacje o średniej wieku i chorobach współistniejących dla osób nieszczepionych?

Czy są podawane informacje o średniej wieku i chorobach współistniejących dla osób nieszczepionych?

Tu masz bez podziału:

https://basiw.mz.gov.pl/index.html#/visualization?id=3653.

Ale średnia ma znacznie tylko do ustalenia, jaki % osób w danej grupie wiekowej jest zaszczepiona. Bo procent zgonów osób zaszczepionych wśród wszystkich zgonów mówi w grupie zaszczepionej w 40% a co innego ten sam procent w grupie zaszczepionej w 82%.

Na oparzenia mi. stosuje się maści zawierające hiperforyny i hiperycyny, czy alantoinę, a te substancje pozyskuje się z np. dziurawca, żywokostu, czy żyworódki(to takie zioła).

A jakieś badania medyczne na temat wpływu tych maści na zdrowie człowieka posiadasz ?

Skąd masz pewność, że to nie był spisek firm farmaceutycznych a oparzenia to wymysł Solorza a maści to nie biznes Gatesa ?

Może zawierają one jakieś czipy podskórne czy związki boru lub meluzyny ?

No właśnie, ty to piszesz.

"głupi cham", nie wiedziałem że tak mam cie nazywać.

[h=1]z pod i spod[/h]

[h=1][/h] 26.09.2001

sjp-przyslowia.svg Szanowni Państwo,

Która z niżej wymienionych form jest poprawna: spod czy z pod? Np. „Samochód ruszył spod (z pod?) budynku ministerstwa”.

Z góry dziękuję za odpowiedź.

Etymologicznie poprawne jest z pod i taka pisownia obowiązywała do roku 1936. Zgodnie z nowszą (choć, jak widać, nie tak znów bardzo nową) ortografią piszemy spod – podobnie jak sprzed (dawniej z przed), spoza, sponad, spomiędzy.

W ktorym roku żyjemy ?

Używamy języka współczesnego, czy archaizmów ?

Wg aktualnych zasad ortografii "z pod" jest błędem.

Wypierasz się, ze linkowałes newsy, jakoby zaszczepieni zarażają niezaszczepionych "białkiem S" powodując bezpłodność u dziewczynek ?

Edytowane przez fotohobby

@fotohobby, przypominam, że nie odróżniasz NOP od zgonu spowodowanego szczepieniem, w rezultacie wiec wyciągane przez Ciebie wnioski z tym związane są nic nie warte

Spokojnie, odróżniam.

Widzę za to, że Ty nie bardzo wiesz, co oznaczaja liczby, jakie wklejasz :) .

Spokojnie, odróżniam.

Widzę za to, że Ty nie bardzo wiesz, co oznaczaja liczby, jakie wklejasz :) .

Fakty mówią co innego:

Nie wiem, jak chcesz szacować liczbę NOP, nie wiedząc nawet, czy ktoś czasem nie zmarł na nowotwór, atak astmy, pochp, czy zawał serca, bo z uwagi na pandemie odłożono mu operację... Już pomijam samobójstwa, wypadki komunikacyjne i tp itd

chociaż w definicji NOP nie ma nic, o przyczynach NOP.

Więc jedynie wydaje Ci się, że odróżniasz i wiesz, o czym mówisz. Nie wiesz. Nadal jedynie bredzisz.

W ktorym roku żyjemy ?

Używamy języka współczesnego, czy archaizmów ?

Wg aktualnych zasad ortografii "z pod" jest błędem.

Wypierasz się, ze linkowałes newsy, jakoby zaszczepieni zarażają niezaszczepionych "białkiem S" powodując bezpłodność u dziewczynek ?

Znowu coś spod palucha wyciągasz.

Zwrócę ci tylko uwagę żebyś czytał moje wypowiedzi ze zrozumieniem.

Po tym co tu wypisujesz mam duże wątpliwości że rozumiesz co do ciebie piszę.

Przeczytaj co zacytowałem z twojej wypowiedzi i odnieś się do tego a nie pisz spod palucha.

Edytowane przez stos

Niby jaka jest Twoja logika tego wpływu? Że ktoś bez szczepionki nie dostaje pomocy i dlatego umiera? Czy zaszczepiony, czy nie zaszczepiony przed przyjęciem do szpitala covidowego ma robiony test (BTW. ok. 80% dopiero w karetce).

Zakładam, że zrozumiałeś, jaką bzdurę palnąłeś z tym "Ciechocinkiem" w kontekście zapisu:

"§ 17. Osobie zaszczepionej przeciwko COVID-19 będącej świadczeniobiorcą w rozumieniu art. 2 ust. 1 ustawy z dnia 27 sierpnia 2004 r. o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych udziela się świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych innych niż określone w § 11, § 15 i § 16, bez konieczności wykonania testu diagnostycznego w kierunku SARS-CoV-2." ?

Wytłumaczę Ci to więc jeszcze raz na Twoim przykładzie "komunikacyjnym" z cukrzykiem:

wariant 1 - zaszczepiony , chory na covid'a cukrzyk wpada pod samochód

- przyjeżdza eRka,

- czynności reanimacyjne, sprawdzenie tożsamości, statusu zaszczepienia - zaszczepiony

- zgodnie z &17 nie ma konieczności wykonania testu diagnostycznego w kierunku SARS-CoV-2, więc nie robią

- bezzwłocznie wiozą na chirurgię do "normalnego" szpitala, tam następuje dalszy ciąg udzielania "świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych"

- niestety pacjent umiera z wpisem w akcie zgonu np. obrażenia narządów wewnętrznych

- koniec

wariant 2 - niezaszczepiony, chory na covid'a cukrzyk wpada pod samochód

- przyjeżdza eRka,

- czynności reanimacyjne, sprawdzenie tożsamości, statusu zaszczepienia - niezaszczepiony

- nie podlega pod &17, robią test.

- pacjent rozsądny i nieco niecierpliwy, nie czekając na wynik, umiera. Przypadkowa zbieranina lekarzy i pielęgniarek i tak go wykończy w zorganizowanym na prędce szpitalu covid'owym, więc po co ma przedłużać agonię.

- test wychodzi covido-dodatni

- hooj, że przejechał go samochód, hooj, że cukrzyca - z zaszczytem rozpoznania COVID trafia do stsatystyk zgonów jako antyszczepionkowiec

- koniec

Teraz rozumiesz wplyw &17 na statystyki? Czy szczepionkowe ograniczenie możliwości percepcji i propaganda pandemiczna tak Cię ukierunkowała, że zakładasz, że każdy z założenia trafia do szpitala covidowego, więc jest testowany?

A to tylko kawałek prawdy o administracyjnym "pomaganiu statystykom"...

Niby jaka jest Twoja logika tego wpływu? Że ktoś bez szczepionki nie dostaje pomocy i dlatego umiera? Czy zaszczepiony, czy nie zaszczepiony przed przyjęciem do szpitala covidowego ma robiony test (BTW. ok. 80% dopiero w karetce).

Dzisiejsze dane:

427 z 570 dobowych zgonów, o których informowano w środę, to były osoby niezaszczepione - przekazał rzecznik Ministerstwa Zdrowia Wojciech Andrusiewicz. Jak podkreślił, spośród ponad 100 zaszczepionych, którzy zmarli na covid, zdecydowana większość to były osoby z co najmniej dwiema chorobami współistniejącymi. Średnia ich wieku to ponad 77 lat.

FFeqi9nXEAI9rbJ?format=jpg&name=small

Liczby się trochę różnią, bo w pierwszej wersji liczba zgonów to było właśnie 526.

Edytowane przez JTKirk

Fakty mówią co innego:

chociaż w definicji NOP nie ma nic, o przyczynach NOP.

Ja już Ci wyjaśniałem jak można oszacowac liczbę "definitywnych NOP" o które pytałeś.

Ty zaś pokazujesz wykastrowaną z niewygodnych dla Ciebie danych tabelkę z podkreślonymi na czerwono liczbami, które nic nie mówią ;)

Ale walcz dalej, plik ma sporo zakładek

Znowu coś spod palucha wyciągasz.

Zwrócę ci tylko uwagę żebyś czytał moje wypowiedzi ze zrozumieniem.

Po tym co tu wypisujesz mam duże wątpliwości że rozumiesz co do ciebie piszę.

Przeczytaj co zacytowałem z twojej wypowiedzi i odnieś się do tego a nie pisz spod palucha.

Czyżby post zniknął ? :)

Ale jest postęp i paluch przestał być brudny :)

I jest spod, a nie "z pod", brawo !

Mam znowu poszukać tych postów, o córce kuliboba o potencjalnej niepłodności na skutek zarażenia szczepionką (czy jak poźniej doprecyzowałeś białkiem ze szczepionki) przez osobę zaszczepioną ?

Teraz rozumiesz wplyw &17 na statystyki?

Byłeś w tym roku u lekarza? Ja wiele razy byłem z niezaszczepionymi dziećmi i kilka razy sam. Nigdy ani dzieci, ani ja przed zaszczepieniem nie miałem badania na covid przed udzieleniem usługi. Skąd Ty bierzesz takie bzdurne interpretacje? Nie ma testowania każdego pacjenta przed wejściem do ortopedy, okulisty, ginekologa czy pediatry.

Jak, Twoim zdaniem różni się sformułowanie:

udziela się świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych innych

od

udziela się innych świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych

?

Obrażenia wewnętrzne nie są "chorobą współistniejącą" - więc śmierć z tego powodu nie będzie zakwalifikowana jako zgon na covid niezależnie od zaszczepienia.

Byłeś w tym roku u lekarza? Ja wiele razy byłem z niezaszczepionymi dziećmi i kilka razy sam. Nigdy ani dzieci, ani ja przed zaszczepieniem nie miałem badania na covid przed udzieleniem usługi. Skąd Ty bierzesz takie bzdurne interpretacje? Nie ma testowania każdego pacjenta przed wejściem do ortopedy, okulisty, ginekologa czy pediatry.

Jak, Twoim zdaniem różni się sformułowanie:

udziela się świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych innych

od

udziela się innych świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych

?

Dostań się cwaniaku na odwiedziny do szpitala do chorego dziecka żony rodziców !

Wszędzie testy za swoją kasę na jakiś pseudo virus gdzie na bank więcej ludzi zmarło z braku podstawowej opieki niż na sam covid

Ja już Ci wyjaśniałem jak można oszacowac liczbę "definitywnych NOP" o które pytałeś.

Ty zaś pokazujesz wykastrowaną z niewygodnych dla Ciebie danych tabelkę z podkreślonymi na czerwono liczbami, które nic nie mówią ;)

Ale walcz dalej, plik ma sporo zakładek

Wykastrowana to jest kowidiańska umiejętność analizy i syntezy danych - niestety jak jesteś po preparacie, to tego nie zaobserwujesz, bo masz wykastrowane zdolności poznawcze. Takie błędne koło poszczepienne...

Z uwagi na powyższe tabelkę zamieściłem tylko z istotnymi danymi, żebyś miał łatwiej, nawet podkolorowałem pola na czerwono, ale i tak się pogubiłeś, bo nie wiesz, co to NOP. A dane są przejrzyste i klarowne i bardzo niewygodne dla plemienia kowidiańskiego. Może kiedyś zrozumiesz...

A póki co, mam dla Ciebie takie proste zadanko: w dniu "zero" 100 ochotników zostaje zaszczepionych nowym preparatem na C19. W przeciągu 14 dni po "zero" wszyscy umierają, Ile wynosi liczba NOP'ów? Dasz radę odpowiedzieć?

Wynosi 100, tylko nie mowi nic ilu zmarlo w wyniku podania i dzialania szczepionki.

Tak jak i Twoja wykastrowana tabelka

Nawet lista brytyjskich "definitywnych NOP" nie pokrywa sie tą tabelką.

Dlaczego mnie to nie dziwi ?

Wygląda na to, że umiejetnosci analizy danych to Ty nigdy nie posiadłeś...