kemot_p 21.11.2021 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 U nas to nie przejedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.11.2021 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Serio chcecie na siłę szczepić obostrzenia lockdowny ? Przecież władza wie że u nas będzie gorsze zamieszki niż we Francji ... Dojdzie do wojny domowej na własne życzenie ... https://wiadomosci.wp.pl/protesty-w-karaibskim-raju-francja-wysyla-sily-specjalne-6707254767266560a Osobiście na chwile obecną mam to w d mam prawie pół roku po dwóch dawkach teraz kończę lajtowe przechorowanie a za 3 mc planuję boostera. Finasowo przydałby się lockdown przyhamowanie inflacji i okazje do zakupów Jednak myśląc zdrowo rozsądkowo przymusowe szczepienia i lock down natychmiast . Czyjeś ograniczenia intelektualne zasłaniane wolnością nie mogą być powodem sprowadzenia niebezpieczeństwa dla kraju i gospodarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.11.2021 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 U nas to nie przejedzie. Poparcie dla foli coraz niższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.11.2021 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) Poparcie dla foli coraz niższe Okaże się czy rząd zdecyduje się na ograniczenia. Już się 4 fala wypłaszcza więc po co lockdown i ograniczenia? Szczególnie że średnia wieku ofiar nie obniża się znacząco wbrew prognozom specjalistów w porównaniu po wcześniejszych fal. Od początku pandemii jestem przeciwnikiem ograniczeń które najbardziej uderzają w tych, którym wirus nie zagraża, a szczególnie teraz gdy większość która miała możliwość to się zaszczepiła. Edytowane 21 Listopada 2021 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 21.11.2021 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Osobiście na chwile obecną mam to w d mam prawie pół roku po dwóch dawkach teraz kończę lajtowe przechorowanie a za 3 mc planuję boostera. Finasowo przydałby się lockdown przyhamowanie inflacji i okazje do zakupów Jednak myśląc zdrowo rozsądkowo przymusowe szczepienia i lock down natychmiast . Czyjeś ograniczenia intelektualne zasłaniane wolnością nie mogą być powodem sprowadzenia niebezpieczeństwa dla kraju i gospodarki Raczej czyjaś wolność... Która od zawsze była blokowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 21.11.2021 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Pozatym są większe problemy niż jakiś pseudocovid za niedługo Rosja zaatakuje Ukrainę a nas będzie męczyć za pomocą imigrantów i Białorusi a później i za and się wezmą !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.11.2021 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Kaizen, nie ośmieszaj się... brytyjski GUS jest dla Ciebie foliarskim źródłem danych? Brawo Ty... Nie ma tam tego wykresu. Ta tabela z kolumnami "All deaths" wygląda następująco: Brawo. Udowodniłeś dwie oczywiste rzeczy. 1. Że generalnie, z wszelkich przyczyn (w tym ze starości) umierają ludzie starzy. 2. Że największy % zaszczepionych jest wśród ludzi starszych. Wiesz, ze tych wskaźników nie można dodawać? Bo to tak, jakbyś dodał średni wiek w momencie śmierci - pewnie by wyszło, że średni ci, co dostali chociaż jedną dawkę mieli 240 lat w momencie śmierci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.11.2021 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Pozatym są większe problemy niż jakiś pseudocovid za niedługo Rosja zaatakuje Ukrainę a nas będzie męczyć za pomocą imigrantów i Białorusi a później i za and się wezmą !! Jeśli wezmą się za Ukrainę dojdzie u nas do spadków będzie można zarobić. A co dalej ? Sądzeze celem Rosji nie jest całkowitą aneksja Ukrainy tylko częściowa + ustanowienie rządu marionetkowego w pozostałej części tu chodzi o strefę buforową. Co dalej ? zależy od dwóch czynników Chiny i jedności NATO.Jeśli nie wyplenimy lewicy z Europy mamy przesrane. Chociaz Kaczyńskiego trzeba pchwalić za probe modernizacji armii niewłaściwa modernizację wg mnie ale .. f35 nie potrzebne potrzebna silna obrona przeciwlotniczej Czołgi ok ale czemu abrams ? Leopard byłby lepszy tym bardziej że już trocę mamy. Dochodź brak odpowiedniego nasycenia nowoczesnym PPK. Dodatkowo kupa innych problemów . Przywróciłbym pobór (szklenie 3mc w szkole średniej) aby mieć mięso armatnie do uzupełnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 21.11.2021 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Jeśli wezmą się za Ukrainę dojdzie u nas do spadków będzie można zarobić. A co dalej ? Sądzeze celem Rosji nie jest całkowitą aneksja Ukrainy tylko częściowa + ustanowienie rządu marionetkowego w pozostałej części tu chodzi o strefę buforową. Co dalej ? zależy od dwóch czynników Chiny i jedności NATO.Jeśli nie wyplenimy lewicy z Europy mamy przesrane. Chociaz Kaczyńskiego trzeba pchwalić za probe modernizacji armii niewłaściwa modernizację wg mnie ale .. f35 nie potrzebne potrzebna silna obrona przeciwlotniczej Czołgi ok ale czemu abrams ? Leopard byłby lepszy tym bardziej że już trocę mamy. Dochodź brak odpowiedniego nasycenia nowoczesnym PPK. Dodatkowo kupa innych problemów . Przywróciłbym pobór (szklenie 3mc w szkole średniej) aby mieć mięso armatnie do uzupełnień. Pierwszy będę uciekał jak będzie wojna XD nie będę ginął za politykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 21.11.2021 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Pierwszy będę uciekał jak będzie wojna XD nie będę ginął za politykę A myślisz że ja będę walczył ? Ale chcesz pokoju gotuj się do wojny. Dlatego potrzebujemy silnej obronnej armi a nie ofensywnej oraz szczęścia: -słabych Chin - i jedności nato bez lewactwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firmer 21.11.2021 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Nie ma tam tego wykresu. No smuteczek... ale wyobraź sobie Kaizen, że dane liczbowe daje się przedstawić w formie wykresu, co nniejszym jeszcze raz dla Ciebie czynię. Podpowiem Ci tylko, że ten wykres to na podstawie tabeli nr 4 danych brytyjskiego GUS'u, który pierwotnie nazwałeś "foliarskim źródłem", : Grupa wiekowa 10-59 to dla Ciebie "starzy"? Wykres jasno wskazuje, że śmiertelność szczepionych jest dwukrotnie większa, niż nietkniętych igłą. Możesz jedynie przyjąć to do wiadomości i .. może skorygować swoje przyszłe decyzje... Brawo. Udowodniłeś dwie oczywiste rzeczy. 1. Że generalnie, z wszelkich przyczyn (w tym ze starości) umierają ludzie starzy. 2. Że największy % zaszczepionych jest wśród ludzi starszych. Wiesz, ze tych wskaźników nie można dodawać? Bo to tak, jakbyś dodał średni wiek w momencie śmierci - pewnie by wyszło, że średni ci, co dostali chociaż jedną dawkę mieli 240 lat w momencie śmierci. Masz jakąś obsesję i wszędzie widzisz "starych"? Nie chce mi się odność do tego bełkotu, który tu napisałeś, bo dane są unormowane, ale żeby uzmysłowić innym, jak nieudolnie się wijesz, to napiszę tylko, że chwilę temu z tych samych wierszy tabeli, tylko z kolumny "Deaths involving COVID-19" wyciągnąłeś "genialny wniosek", iż "śmiertelność zaszczepionych jest 32,43 razy mniejsza, niż niezaszczepionych". To co - jak zaszczepionym "ogólna śmiertelność" podskoczyła, to się nagle postarzeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 21.11.2021 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) Grupa wiekowa 10-59 to dla Ciebie "starzy"? Wykres jasno wskazuje, że śmiertelność szczepionych jest dwukrotnie większa, niż nietkniętych igłą. Możesz jedynie przyjąć to do wiadomości i .. może skorygować swoje przyszłe decyzje... Fajna grupa.... praktycznie niewyszczepieni: dzieci, nastolatkowie i młodzieńcy, kontra solidnie wyszczepieni ludzie w wieku dojrzałym i nieco nawet podeszłym. Aktualny poziom zaszczepienia wg wieku w UK można sprawdzić tu: https://coronavirus.data.gov.uk/details/vaccinations?areaType=nation&areaName=England grupa 10-35lat ~ 37% grupa 30-60lat ~ 77% Kto w takiej grupie ma większą szansę na zgon ? Żeby zobrazować - oto szansa zgonu wg wieku na 10 tyś mieszkańców Polski: Widać, że jednak jest różnica pomiędzy nastolatkami, a 40-50 latkami, prawda ? Wiec tak - statystycznie większe ryzyko zgonu ma osoba w wieku 35-60lat, niż osoba w wielu 10-35lat Jednocześnie, jest dwukrotnie bardziej prawdopodobne, że osoba w wieku 35-60lat jest zaszczepiona, niż osoby 10-35. Czyli jakie prawdopodobieśtwo jest większe ? Ze statystyczny denat z tej grupy będzie zaszczepiony, czy niezaszczepiony ? Cały ten wykres, choć bez wątpienia wprowadza każdego foliarza w ekstazę jest bezsensowny, bo nie została pokazana najważniejsza dana: średni wiek osoby zaszczepionej w tej grupie i średni wiek osoby niezaszczepionej. Papka dla ludzi pokolenia obrazkowego. To taki sam bullshit jak ten, który w sobotę zalinkował @stos. Zaczynam się zastanawiać, komu z was należy się palma pierwszeństwa... Edytowane 21 Listopada 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 21.11.2021 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 (edytowane) No smuteczek... ale wyobraź sobie Kaizen, że dane liczbowe daje się przedstawić w formie wykresu, co nniejszym jeszcze raz dla Ciebie czynię. Podpowiem Ci tylko, że ten wykres to na podstawie tabeli nr 4 danych brytyjskiego GUS'u, który pierwotnie nazwałeś "foliarskim źródłem", : Dasz linka wreszcie do tego wykresu? Bo oczerniasz brytyjski urząd przypisując mu ten wykres. I nie, nie ma w tych tabelach takich liczb - jak ktoś dodaje, że do 21 dni po pierwszej dawce zachorowało 5 osób na 1000, po 21 dniach od pierwszej dawki 2 na 1000, do 14 dni po drugiej dawce 1 na 1000 a po ponad dwóch tygodniach 0,5 na tysiąc i wychodzi mu 8,5 na tysiąc to powinien wrócić do podstawówki z matematyki albo dostaje order od Goebbelsa. Grupa wiekowa 10-59 to dla Ciebie "starzy"? Nie mieszaj tabelki, którą ja wrzuciłem z Twoim foliarskim wykresem. Wykres jasno wskazuje, że śmiertelność szczepionych jest dwukrotnie większa, niż nietkniętych igłą. Wykres tak. Dane z tabeli 3 nie. Kolumna H to średnia 0,12857 (max 0,2) dla zaszczepionych dwom dawkami, dla wszystkich zaszczepionych przynajmniej raz średnia to 0,26326 (maks 0,8 ). Dla niezaszczepionych średnia 0,4447 (max 1,7) Ja bym tych, co nie odczekali 2 tygodni od drugiej dawki wrzucił do niezaszczepionych. Nie wiem, czemu zaliczasz ich do zaszczepionych. Edyta. Taki bardziej obrazowy przykład, co (prawdopodobnie) zrobił autor foliarskiego wykresu. 2% dorosłych kobiet zachorowało. 3% dorosłych mężczyzn zachorowało 1% dzieci zachorowało Wniosek - 6% ludzi zachorowało. Oczywista bzdura albo manipulacja. Edytowane 21 Listopada 2021 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 22.11.2021 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Liczba zmarłych w Polsce w pierwszych czterech miesiącach roku:2015 - 143,6 tys.2016 - 135,8 tys.2017 - 148 tys.2018 - 151,3 tys.2019 - 145,1 tys.2020 - 139 tys. Przecież jest pseudo covid powinniśmy umierać jak kaczki xD A tu mniej ? Jak to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.11.2021 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Liczba zmarłych w Polsce w pierwszych czterech miesiącach roku: 2015 - 143,6 tys. 2016 - 135,8 tys. 2017 - 148 tys. 2018 - 151,3 tys. 2019 - 145,1 tys. 2020 - 139 tys. Przecież jest pseudo covid powinniśmy umierać jak kaczki xD A tu mniej ? Jak to ? Przypomnij, kiedy mieliśmy pierwszy przypadek? Ile w tym czasie było zachorowań na Covid? Jak obostrzenia wpłynęły na śmiertelność z innych powodów? Czemu nie podałeś 2021r.? Sprawdź definicję epidemii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 22.11.2021 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Przypomnij, kiedy mieliśmy pierwszy przypadek? Ile w tym czasie było zachorowań na Covid? Jak obostrzenia wpłynęły na śmiertelność z innych powodów? Czemu nie podałeś 2021r.? Sprawdź definicję epidemii. Nie widzisz że w 2020 r. Kiedy niby było najgorzej zmarło mnie osób niż w 2016 ? Jak znajdę 2021 to wstawię ale różnicy nie ma ... Zawsze masz jakąś głupią odpowiedź widzę ? Niby potrafisz czytać wykresy a tu takie proste statystyki a sobie nie radzisz ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 22.11.2021 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Nie widzisz że w 2020 r. Kiedy niby było najgorzej zmarło mnie osób niż w 2016 ? Jak znajdę 2021 to wstawię ale różnicy nie ma ... Zawsze masz jakąś głupią odpowiedź widzę ? Niby potrafisz czytać wykresy a tu takie proste statystyki a sobie nie radzisz ... ten Typ tak już ma. Odczytuje dane po swojemu najczęściej. Ale... ta tabelka jest o kant tyłka rozbić tak czy siak. pierwsze 4 miesiące 2020. Wtedy mieliśmy mocno ograniczoną służbę zdrowia i okresowy spadek liczby zgonów... .Który dopiero poźniej zaczął się rozkręcać. Niekoniecznie przez covid, ale... zgony rosły. To tylko kolejny przykład, że zawsze można dobrać dane i pokazać je w taki sposób aby udowadniały czyjeś skrajne poglądy. Tak samo właśnie mamy też w TV i tych oficjalnych danych. Niestety.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 22.11.2021 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) Liczba zmarłych w Polsce w pierwszych czterech miesiącach roku: 2015 - 143,6 tys. 2016 - 135,8 tys. 2017 - 148 tys. 2018 - 151,3 tys. 2019 - 145,1 tys. 2020 - 139 tys. Przecież jest pseudo covid powinniśmy umierać jak kaczki xD A tu mniej ? Jak to ? A dlaczego tylko za cztery miesiące, skoro w 2020 największa umieralność miała miejsce na jesień ? Może podaj za cały rok ? Przez pierwsze dwa miesiące 2020 w ogóle nie było przypadkówvw Polsce... Nie widzisz że w 2020 r. Kiedy niby było najgorzej zmarło mnie osób niż w 2016 ? W pierwszych 4 miesiącach 2020 było najgorzej ?? Ewidentnie masz coś z pamięcią. Ale przypomnę: pierwsze przypadki pojawiły się ma początku marca 2020, pod koniec kwietnia mieliśmy 250-280 przypadków dziennie i około 25 zgonów I to wtedy niby "było najgorzej" ? Jak znajdę 2021 to wstawię ale różnicy nie ma ... Czyli jeszcze nie znalazłeś, ale już wiesz, że różnicy nie ma... No to znów się mylisz: Styczeń-kwiecień 2021 - 194 546 zgonów https://konkret24.tvn24.pl/polska,108/tragiczne-pierwsze-polrocze-30-procent-wiecej-zgonow-niz-przed-rokiem,1068960.html Edytowane 22 Listopada 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gik 22.11.2021 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 (edytowane) https://www.rmf24.pl/raporty/raport-koronawirus-z-chin/polska/news-ile-zakazen-koronawirusem-dotyczy-dzieci,nId,5659301#crp_state=1 takie newsy mnie przerażają.Po co to robią? Szczepić dzieci w imię... ich dobra? Naprawdę jest to potrzebne dzieciom?Obsrany redaktor czy artykuł na zlecenie... cholera wie. Przecież i tak dzieci się zarażą lub nie... nie istotne czy bedą zaszczepione. Z tym już chyba nikt nie polemizuje.A mimo wszystko szczepionka jak KAZDA szczepionka ma ryzyko powikłań. Kulibobowe prawdopodobieństwo też by sugerowało szczepić własne dzieci? Chyba wątpię. Chyba, że on tak jak pewna część społeczeństwa rodzi dzieci dla tylko swoich celów - niech mnie na starość utrzymują. Takie tematy tylko powodują u mnie odrazę do tematu covid i szczepień. Bo to już jest chamskie.Celowe wywoływanie paniki. Edytowane 22 Listopada 2021 przez Gik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 22.11.2021 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2021 Nie widzisz że w 2020 r. Kiedy niby było najgorzej zmarło mnie osób niż w 2016 ? Jak znajdę 2021 to wstawię ale różnicy nie ma ... Zawsze masz jakąś głupią odpowiedź widzę ? Niby potrafisz czytać wykresy a tu takie proste statystyki a sobie nie radzisz ... Jak nie ma różnicy za 2021?! Jest różnica, ponad 36% więcej zgonów względem 2020 i pond 44% więcej względem 2016 r. To nazywasz "różnicy nie ma"? Mam jeszcze pytanie, czemu porównujesz styczeń-kwiecień, skoro najwięcej zgonów (zarówno jeśli chodzi o COVID-19 jak i w totalu) było między październikiem 2020 a kwietniem/majem 2021? Przy czym danych za 2021 nie podajesz? To może ja pomogę. Dla porównania zgony za pierwsze 16 tygodni poszczególnych lat: 2016 - 125 654 2017 - 138 774 2018 - 142 133 2019 - 135 564 2020 - 132 666 2021 - 181 208 Zgony za ostatnie 16 tygodni dla poszczególnych lat: 2016 - 121 977 2017 - 122 956 2018 - 124 037 2019 - 123 247 2020 - 192 302 2021 - 78 064 ("esktrapolując z palca" 138 780) - tutaj dane nie obejmują 7 ostatnich tygodni z przyczyn oczywistych. Jeśli byśmy założyli cholernie optymistycznie, że brakujące 7 tygodni zastąpimy średnią z danych za 9 ostatnio dostępnych tygodni i będzie to 8674 zgonów tygodniowo, to za 16 tygodni wyjdzie 138 780. Problem w tym, że optymizm będzie na wyrost, patrząc na to, co już dzieje się w szpitalach. Natomiast zgony za całe lata: 2016 - 386 953 2017 - 402 533 2018 - 411 312 2019 - 407 624 2020 - 485 604 2021 - 484 178 (uwzględniając średnią opisaną przeze mnie wyżej). Jeśli będzie (a niestety będzie) większa, to możemy się tylko zastanawiać, czy dobijemy do 500 000. Dane z GUS: https://stat.gov.pl/obszary-tematyczne/ludnosc/ludnosc/zgony-wedlug-tygodni,39,2.html Zanim zarzucisz @Kaizen, że nie umie czytać prostych statystyk, może najpierw sprawdź, czy aby na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts