JTKirk 30.12.2021 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 https://www.focus.pl/artykul/ponad-rok-z-covid-19-globalny-wzrost-poronien-oraz-smiertelnosci-matek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.12.2021 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 (edytowane) "Przegląd 40 różnych badań z 17 krajów, który w tym tygodniu opublikowano w czasopiśmie naukowym Lancet, wskazuje, że ilość poronień i zgonów młodych matek wzrosła w czasie pandemii o prawie 30 proc. Naukowcy zauważyli również, że ilość przypadków pozamacicznych ciąży wzrosła aż sześciokrotnie." Ciekawe... ciekawe...Depopulacja nabiera tempa.Zwłaszcza, że w obecnej sytuacji młode boją się "zachodzić".Będzie coraz luźniej.Miejsce się zrobi dla tych z Afryki... Adam M. Edytowane 30 Grudnia 2021 przez adam_mk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.12.2021 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Znalazłem badania, ze jako booster lepiej sprawdza się moderna zarówno w przypadku, gdy dwie pierwsze dawki to byl Pfizer jak i Moderna. Tylko, ze badania dotyczyły pełnych dawek a u nas Moderny dostajemy pół dawki. Lepiej jako booster wziąć pełną dawkę Pfizera, czy pół Moderny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 30.12.2021 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?362093-KORONAWIRUS-przydatne-informacje-walka-z-mitami-i-plotkami&p=8101491&viewfull=1#post8101491 Powiem z góry nie czytałem raportu. I podejrzewam że te dane są prawdziwe jednak to kreatywna księgowość. Mając dane zgonów np z grudnia podzieloną na szczepionych i nieszczepionych można to łatwo samodzielnie policzyć. Liczenie tego od początku szczepień jest nieporozumieniem. Dane np z ostatniego mc nie tworzą ruchomej grupy szczepionych i nie szczepioncy teraz te grupy są raczej stałe. Można założyć że stosunek zgonów szczepionych i nieszczepionych w ostatnim mc to 75:25. Brakuje tylko grup wiekowych ponieważ próba przy zgonach 500/dzień jest już znaczna można wyciągnąć wnioski i to bardzo bliskie prawdy. Jeśli dobrze pamiętam w mojej grupie wiekowej bez chorób śmiertelność wynosi 0,17% to po posiadaniu powyższych danych mógłbym poznać realne % zagrożenie dla swojego życia przy ewentualnym drugim zakażeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 30.12.2021 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Znalazłem badania, ze jako booster lepiej sprawdza się moderna zarówno w przypadku, gdy dwie pierwsze dawki to byl Pfizer jak i Moderna. Tylko, ze badania dotyczyły pełnych dawek a u nas Moderny dostajemy pół dawki. Lepiej jako booster wziąć pełną dawkę Pfizera, czy pół Moderny? A lepiej po dwóch modernach i przechorowaniu to co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 30.12.2021 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Wiesz co mnie boli? Nie nieprawdziwe informacje od producentów szczepionek, niższa niż deklarowano skuteczność, tylko brak logiki, również w tym co piszesz. W czym jest brak logiki? W egoizmie, wyrachowaniu....To cechy które wymuszają logike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 30.12.2021 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Jest taka stara mądrość i mówi przygotowuj się na najgorsze a lepsze przyjdzie samo. A ma wrażenie że u opozycji szczepionkowo/DDMowej jest postawa zabrali dziecku zabawkę to teraz będę beczał i wkur.. cały świat do okola bo nie umiem/niechcę zaakceptować nowej sytuacji. I często wiąże się to z tym całe życie balet a Teraz życie powiedziało sprawdzam. Ktoś kto niebył gotowy na kryzys a tym bardziej jeśli przez dwa lata nie był wstanie się do niego przyzwyczaić/przełamać to raczej jest wadliwym genem w populacji. Ostatnie dwa lata były raczej ekonomicznie i pod względem "filozofii" życia najlepszym okresem. Kto chciał wyciągnął z tego wiele dobrego kto nie wyciągnął to tutaj pasuje ta depopulacja Adasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.12.2021 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 A ty weźmiesz odpowiedzialność za swoje porady? Co proponujesz przytaczając przykład ciotki? Co przebieg choroby ciotki ma do choroby którą przebył @gaweł i do jego decyzji? Nic się nie znasz na chorobie i na szczepionkach. Siejesz chaos i ferment. Rozumiem że ty bierzesz odpowiedzialność za swoje medyczne porady bo masz skończone studia medyczne i prowadzisz praktyki w leczeniu ludzi. Oczywiście ty znasz się tu jak nikt inny na szczepionkach i na chorobach ludzi:D:D:D szkoda tylko że wiedze ściągasz z netu i jak wkleisz jakieś teksty w szczególności w obcym języku to sądzisz że ktoś się na ten tani chwyt nabierze, być może są tu tacy ale ja do nich nie należę. Naucz czytać się ze zrozumieniem, w szczególności to co piszę bo najwyraźniej targają tobą emocje i zachowujesz się nieracjonalnie kłamiąc i oczerniając moją osobę i tym samym podpuszczasz innych do kłótni ze mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.12.2021 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 ja chorowałem 3 razy pierwsze 2 lekko i szybko 3-5 dni ale chodziło mi o ostatni raz o którym wyżej napisałem. Takie doświadczenie wiele zmienia. Dla tego powtorze nie masz pojęcia i żadnych doświadczeń to nie pisz. Piszesz że nie mam doświadczeń więc mam nie pisać, to pokaż mi osobę w tym temacie (oprócz siebie oczywiście bo Ty wiesz co piszesz) co wie co pisze i ma doświadczenia aby o tym pisać. Swoją drogą s kąt wiesz jakie mam doświadczenia? Pisać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.12.2021 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Optymalny termin po przechorowaniu. Można zakładać że strzał odrazu po chorobie to marnotrawstwo a zwlekanie 6mc to niepotrzebne ryzyko Nie wiem, mój lekarz powiedział mi abym odczekał te trzy miesiące, a do pół roku to max. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.12.2021 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Rozumiem że ty bierzesz odpowiedzialność za swoje medyczne porady bo masz skończone studia medyczne i prowadzisz praktyki w leczeniu ludzi. Oczywiście ty znasz się tu jak nikt inny na szczepionkach i na chorobach ludzi:D:D:D szkoda tylko że wiedze ściągasz z netu i jak wkleisz jakieś teksty w szczególności w obcym języku to sądzisz że ktoś się na ten tani chwyt nabierze, być może są tu tacy ale ja do nich nie należę. Naucz czytać się ze zrozumieniem, w szczególności to co piszę bo najwyraźniej targają tobą emocje i zachowujesz się nieracjonalnie kłamiąc i oczerniając moją osobę i tym samym podpuszczasz innych do kłótni ze mną. Tak? Udzielam porad medycznych? Pomyliłeś mnie z kimś innym. Chyba z @henrykow. Piszesz że nie mam doświadczeń więc mam nie pisać, to pokaż mi osobę w tym temacie (oprócz siebie oczywiście bo Ty wiesz co piszesz) co wie co pisze i ma doświadczenia aby o tym pisać. Swoją drogą s kąt wiesz jakie mam doświadczenia? Pisać każdy może, jeden lepiej drugi gorzej:cool: Trzy błędy w jednym wyrazie... Ty to masz wiedzę i doświadczenie tematach w których doradzasz. O języku polski już nie wspomnę bo sam pokazujesz co potrafisz. Swoją drogą skąd wiesz jakie mam doświadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.12.2021 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Tak jest, jak nie ma się nic do powiedzenia merytorycznego to czepia się durnej literówki gdy sam robi to samo.Mam ci odświeżyć pamięć bo skleroza cie dopadła? ile to tu porad i rad medycznych udzieliłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 30.12.2021 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Jeśli chcesz wychować społeczeństwo mające problemy z tworzeniem jakichkolwiek więzi społecznych to tak. Szkoła (w tym przedszkole) nie tylko uczy regułek. Przede wszystkim uczy kontaktów z ludźmi innymi niż najbliższa rodzina. Zgadam się z Tobą. Szkoła uczy jeszcze zdyscyplinowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 30.12.2021 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Zgadam się z Tobą. Szkoła uczy jeszcze zdyscyplinowania. Tego nie uczy. Nauczyciele nie mają form nacisku w świcie dzieci płatków śniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 30.12.2021 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 https://www.wykop.pl/link/6434371/robert-koch-institute-95-58-zakazonych-omicronem-to-osoby-zaszczepione/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.12.2021 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 Tego nie uczy. Nauczyciele nie mają form nacisku w świcie dzieci płatków śniegu Uczy. Masz dzwonki, semestry, sprawdziany, oceny, powtarzanie klasy. To są formy nacisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 30.12.2021 23:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2021 https://news.sky.com/story/covid-19-boris-johnson-says-up-to-90-in-intensive-care-have-not-had-a-booster-and-urges-people-to-get-jabbed-12505590 COVID-19: Boris Johnson says 'up to 90%' in intensive care have not had a booster W tych 90% są tylko ci szczepieni w pełni ale bez trzeciej czy wszyscy nieszczepieni? If you're not vaccinated, you're eight times more likely to get into hospital altogether." There are no official NHS figures on the vaccination status of people in intensive care, but new research from the Intensive Care National Audit and Research Centre shows most people in intensive care in London who had COVID last month had not been vaccinated. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 31.12.2021 02:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Trzeba kliknąć link i poczytać.Tam tak pisze:"186 pacjentów było nieszczepionych, 4020 było w pełni zaszczepionych. Spośród nich, szczepienie przypominające przyjęło 1137 osób. " Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 31.12.2021 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Nie zastanawia kogoś taka rzecz że ludzie wychodzą na ulice bo.... paszport covidowe, aborcja, przymusowe szczepienia, lex TVN...A jakoś niema masowych protestów z powodu wzrostu cen prądu , gazu, cen śmieci.... ogólnie inflacjeLudzie mają w d... to co ma negatywny wpływ na ich życie a walczą z tym co jest nie istotne a w zasadzie ma pozytywny wpływ na ich życie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 31.12.2021 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2021 Uczy. Masz dzwonki, semestry, sprawdziany, oceny, powtarzanie klasy. To są formy nacisku. A jeśli nie masz możliwości ukarania dzieciaka w sensowny sposób? Jesli w szkole są jednostki uciążliwe i nie można skierować ich do ośrodka a maja negatywny wpływ na ogół. Szkoła/nauczyciel nie może nic jeśli rodzic nie będzie chciał działać. Święte krowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts