Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KORONAWIRUS - przydatne informacje, walka z mitami i plotkami

Recommended Posts

W sumie 18 dni chorobowego miała z tym że sam covid trwał ok 5 dni ot taka lajtowa grypa jak by o zakończeniu decyduje lekarz oczywiście po poradzie telefonicznej no bo jakże by inaczej , wpisała że żona zdrowa i za dwie godziny przyszedł SMS że kwarantanna zakończona dla niej bo ja musiałem dalej kiblować mimo że nie chorowałem w tym SMS było coś o pobraniu statusu ozdrowieńca z strony ministerstwa zdrowia , dokładni ci aż tak tego nie powiem bo ja do takich rzeczy nie przykładam wagi .

Żona próbowała dowiedzieć się jak to w praktyce wygląda, na infolinii sanepidu 95 osób w kolejce :D

A później się dziwią, że ludzie się nie testują...

• Odpowiedzi 17k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• kulibob

2233

• d7d

1885

• fotohobby

1552

• Kaizen

980

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak pobrać Unijny Certyfikat Covid?

Internetowe Konto Pacjenta

1.Zaloguj się do Internetowego Konta Pacjenta dostępnego pod adresem: pacjent.gov.pl/internetowe-konto-pacjenta. Możesz to zrobić za pomocą profilu zaufanego lub potwierdzając tożsamość poprzez bankowość elektroniczną.

2.Wejdź w zakładkę ,,Certyfikaty”.

3.Wybierz rodzaj dokumentu adekwatny do Twojej sytuacji (osoba zaszczepiona, ozdrowieniec, test na COVID-19 z negatywnym wynikiem).

4.Pobierz kod QR i zapisz go na swoim urządzeniu lub wydrukuj.

Źródło: https://upacjenta.pl/poradnik/unijny-certyfikat-covid-jak-go-pozyskac-i-jakie-informacje-zawiera

"Wojna z pandemią i „antyszczepionkowcami” służy obecnie wielu ludziom jako zastępczy sens ich życia, mobilizuje ich nadzieję i wiarę w jutro. Pozwala identyfikować się z grupą niezłomnie wierzącą w swoje posłannictwo, uważającą siebie za oświeconą, racjonalną, szlachetną, patriotyczną i progresywną. Można też poczuć krzepiącą pogardę wobec niepodzielających naszych racji i przekonań i bezkarnie poniżać ich obrażać i dehumanizować. To groźny w swoich potencjalnych skutkach proces."

Wypisz/wymaluj ten wątek - zachęcam do poczytania o covidianach "okiem naukowca" ;-)

Artykuł daje też covidianom mocne argumenty w kwesti marnej skuteczności "preparatu" - wszystko bowiem wskazuje, że to nie wina "preparatu", a tylko strachliwy covidianin jest "niekompatybilny" z preparatem ;-) - wyjaśniałoby to ostatnio sporą nadreprezentację dziabniętych w statystykach zakażeń w PL.

https://polskatimes.pl/wojciech-eicheleberger-poziom-leku-smutku-i-depresji-jest-naprawde-alarmujacy/ar/c1-16000395

Wszystko idzie zgodnie z planem:popcorn: Polski Związek Narciarski nie zmienia powodów dla których wyszczepiono naszą reprezentację.

Zakaził się Piotrek:

https://sport.interia.pl/skoki-narciarskie/news-piotr-zyla-zakazony-koronawirusem,nId,5781727

A tu wyszukana taktyka Norwegów na okoliczność, jeżeli znajoma dziewczyny zakaziła Mariusa, który nocował u Andrego, żeby pojechać do Wuhan:stirthepot:

https://sport.tvp.pl/58035933/skoki-narciarskie-daniel-andre-tande-z-koronawirlsem-marius-lindvik-prawdopodobnie-opusci-ps-w-titisee-neustadt

Wszystko idzie zgodnie z planem:popcorn: Polski Związek Narciarski nie zmienia powodów dla których wyszczepiono naszą reprezentację.

Zakaził się Piotrek:

https://sport.interia.pl/skoki-narciarskie/news-piotr-zyla-zakazony-koronawirusem,nId,5781727

A tu wyszukana taktyka Norwegów na okoliczność, jeżeli znajoma dziewczyny zakaziła Mariusa, który nocował u Andrego, żeby pojechać do Wuhan:stirthepot:

https://sport.tvp.pl/58035933/skoki-narciarskie-daniel-andre-tande-z-koronawirlsem-marius-lindvik-prawdopodobnie-opusci-ps-w-titisee-neustadt

Śledzenie i zainteresowanie sportem świadczy o intelekcie

"Wojna z pandemią i „antyszczepionkowcami” służy obecnie wielu ludziom jako zastępczy sens ich życia, mobilizuje ich nadzieję i wiarę w jutro. Pozwala identyfikować się z grupą niezłomnie wierzącą w swoje posłannictwo, uważającą siebie za oświeconą, racjonalną, szlachetną, patriotyczną i progresywną. Można też poczuć krzepiącą pogardę wobec niepodzielających naszych racji i przekonań i bezkarnie poniżać ich obrażać i dehumanizować. To groźny w swoich potencjalnych skutkach proces."

Wypisz/wymaluj ten wątek - zachęcam do poczytania o covidianach "okiem naukowca" ;-)

Artykuł daje też covidianom mocne argumenty w kwesti marnej skuteczności "preparatu" - wszystko bowiem wskazuje, że to nie wina "preparatu", a tylko strachliwy covidianin jest "niekompatybilny" z preparatem ;-) - wyjaśniałoby to ostatnio sporą nadreprezentację dziabniętych w statystykach zakażeń w PL.

https://polskatimes.pl/wojciech-eicheleberger-poziom-leku-smutku-i-depresji-jest-naprawde-alarmujacy/ar/c1-16000395

Ja nie mogę się doczekać palenia czarownic

Wczoraj słucham pewnego gościa który czyta wycinek gazety wyborczej (ja nie czytam bo się brzydzę nią ) i w tym wycinku pisało że mężczyźni którzy zachorowali na covid zostali oszukani przez covida bo zmniejsza się męskie przyrodzenie , normalnie się posmarkałem ale kto wie kto to wie może to i prawda .:D:D:D
Żona próbowała dowiedzieć się jak to w praktyce wygląda, na infolinii sanepidu 95 osób w kolejce :D

A później się dziwią, że ludzie się nie testują...

Ęby mieć skierowanie to wystarczy poklikać w IKP.

Ale testowanie jes tdo dupy. Ja mam mieć test pod domem od ręki anie jechać do miasta i czekać w kolejce również mam mieć chorobowe jako rolnik a nie mam. Płaca za kwarantane i hospitalizacje za izolację już nie a chorobowe to 1/2 najniżej krajowej. Więc mam miałem wywalone nie testowałem się Tylko bawiłem się pulsoksymetrem.

Nie miąłem zysku więc miąłem wywalone biedronka stała otworem :)

Wczoraj słucham pewnego gościa który czyta wycinek gazety wyborczej (ja nie czytam bo się brzydzę nią ) i w tym wycinku pisało że mężczyźni którzy zachorowali na covid zostali oszukani przez covida bo zmniejsza się męskie przyrodzenie , normalnie się posmarkałem ale kto wie kto to wie może to i prawda .:D:D:D

Przedruk z New York Post, ale nie czytaj, bo mogą mieć inne poglądy niż ty, a to cię brzydzi.

Ęby mieć skierowanie to wystarczy poklikać w IKP.

Ale testowanie jes tdo dupy. Ja mam mieć test pod domem od ręki anie jechać do miasta i czekać w kolejce również mam mieć chorobowe jako rolnik a nie mam. Płaca za kwarantane i hospitalizacje za izolację już nie a chorobowe to 1/2 najniżej krajowej. Więc mam miałem wywalone nie testowałem się Tylko bawiłem się pulsoksymetrem.

Nie miąłem zysku więc miąłem wywalone biedronka stała otworem :)

Zdobycie skierowania na test to jasna sprawa, ja się bezskutecznie od dwóch dni próbuje dowiedzieć dokładnie ile trwa izolacja jak test wyjdzie pozytywny. Ile dni, od kiedy liczone, a przede wszystkim czy po izolacji z automatu ma się status ozdrowieńca, czy to zależy od lekarza, czy potrzebny jest test negatywny, a może dwa, bo różne wersje słyszałem. Test z biedronki żeby wiedzieć na czym się stoi ale bez ryzyka izolacji to inny temat.

Edytowane przez kemot_p
Przedruk z New York Post, ale nie czytaj, bo mogą mieć inne poglądy niż ty, a to cię brzydzi.

Bardziej by mnie interesowało czy coś w tym jest ? wyobraźmy sobie że gościu zachoruje 3 razy na cocvida to żona go wywali z domu po jakimś czasie :lol::lol::lol::lol::lol:

Bardziej by mnie interesowało czy coś w tym jest ? wyobraźmy sobie że gościu zachoruje 3 razy na cocvida to żona go wywali z domu po jakimś czasie :lol::lol::lol::lol::lol:

Różne są zainteresowania. Ja twojego nie podzielam więc sam musisz zgłębiać temat penisów i ich wielkości