Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wysoki taras - fotorelacja

faktory244

Recommended Posts

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pewnie tak ale chciałem drewno:) ze wszystkimi jego mankamentami. Nie jestem zwolennikiem betonozy, ale jak kto lubi wszystko jest dla ludzi i każdy ma swoje preferencje. Ja lubię chodzić na bosaka na tarasie i jakoś po betonowych płytkach nagrzanych w słońcu średnio mi się chce (zadaszenie nad tarasem mam otwierane, to pergola lamelowa jest więc słońce może świecić jak będę chciał żeby świeciło). Co więcej beton tez się brudzi, biesiada przy stole, kapnie jakimś tłustym na beton i weź to domyj. Ale mniejsza o większość, każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy i decyduje osobista preferencja i dostępne fundusze.

Pewnie tak ale chciałem drewno:) ze wszystkimi jego mankamentami. Nie jestem zwolennikiem betonozy, ale jak kto lubi wszystko jest dla ludzi i każdy ma swoje preferencje. Ja lubię chodzić na bosaka na tarasie i jakoś po betonowych płytkach nagrzanych w słońcu średnio mi się chce (zadaszenie nad tarasem mam otwierane, to pergola lamelowa jest więc słońce może świecić jak będę chciał żeby świeciło). Co więcej beton tez się brudzi, biesiada przy stole, kapnie jakimś tłustym na beton i weź to domyj. Ale mniejsza o większość, każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy i decyduje osobista preferencja i dostępne fundusze.

Miałem na myśli płytki gresowe albo może kompozyt drewno podobny zamiast płytek.

Głownie chodziło mi o to że taras nie musiał być na poziomie podłogi w domu.

Ale masz rację każdy ma swoje preferencje.

Płytek ceramicznych to najgorszemu wrogowi bym nie życzył. Co parę lat zabawa w przyklejanie od nowa - jakbyś dobrej izolacji nie zrobił woda swoje zawsze znajdzie dojście i jest problem. Robiąc na dobrej chemii (i drogiej chemii) po prostu wydłuża się ten czas. Wiem co mówię, miałem w domku letniskowym gresy, kolega ma z płytek taras wykonany systemowo na SIKA (7 lat wytrzymał), jeszcze inny kolega ma na balkonie też odłazi.

Deski kompozytowe spoko ale - raz że bardzo drogo (bo te tanie to szajs) dwa bardzo się nagrzewają w słońcu. Szwagier w tym roku zrobił w dość jasnym kolorze i nie da się wyjść gołą nogą bo parzy. Mówię wszystko ma swoje plusy i minusy.

Co do tarasu że nie musiał być na wysokości podłogi - pewnie, że nie musiał, ale wtedy masz schodki z domu na taras (kosztem braku z tarasu na trawnik) i niski taras to cały syf z trawnika nawiewa - trawę, liście, igły itd.