seba01 20.07.2020 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Witam , odziedziczyłem po dziadku dom z pokładów kolejowych z przybudówka murowana . Chciał bym zrobić remont , dostawić pokój oraz łazienkę . Chciał bym tez zrobić nowy dach lecz nie mam pewności czy ściany to wytrzymają dom jest z lat bodajże 60 . Jest może jakiś sposób na wzmocnienie owych ścian czy trzeba jest wymieniać na murowane ? Legenda : - zielony ;sciany z podkladow - szary ; murowane - czerowny ; to co chce dostawic - brazowy ; przedsionek drewiany do zburzenia - różowym zaznaczyłem gdzie chciał bym zrobić wyjście na taras Wiem mistrzem painta nie jstem , lecz mam nadzieje ze nakreslilem moj problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 20.07.2020 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Podkłady kolejowe były nasączane szkodliwymi dla zdrowia chemikaliami. Pewny jesteś, że chcesz mieszkać w takim domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba01 20.07.2020 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Słyszalem o tym tak samo jak , ze podobno strasznie smierdza. Lecz tutaj zupełnie nic nie czuć . Nie jestem pewien czy moje sa nasączone czyms . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.07.2020 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Podkłady kolejowe zawsze były nasączane kreozotem. https://innpoland.pl/142297,trucizna-podklady-kolejowe-nasaczone-toksycznym-olejem-sluza-za-opalLepiej zrób kapitalny remont czyli nowe ściany itp.Wiem - koszty. Zdrowie zawsze jest kosztowne. Niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.07.2020 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Witam , odziedziczyłem po dziadku dom z pokładów kolejowych Też chcesz szybko przekazać domek w spadku? https://zielonyogrodek.pl/architektura/mala-architektura/7543-nie-stosuj-podkladow-kolejowych-w-ogrodzie-sa-szkodliwe-dla-gleby-i-dla-zdrowia-czlowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.07.2020 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Podkłady kolejowe zawsze były nasączane kreozotem. https://innpoland.pl/142297,trucizna-podklady-kolejowe-nasaczone-toksycznym-olejem-sluza-za-opal Lepiej zrób kapitalny remont czyli nowe ściany itp.Wiem - koszty. Zdrowie zawsze jest kosztowne. Niestety. Chyba, że to podkłady nie z demontażu, ale nowe. Jedna z klientek takie miała do ogrodu - po prostu czyste bale drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba01 20.07.2020 21:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Dziadek kiedys pracowal na kolei , wiec to moglo miec sens. Sa jakies badanie aby wykrwyc czy sa tym środkiem nasączone ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.07.2020 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2020 Odkryjesz kawałek sciany w kilku miejscach i dobierzesz się do czystego drewna to zobaczysz organoleptycznie. Lub wyrżniesz kawałek i --> laboratorium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts