Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dwie kamerki zewnętrzne do monitoringu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 54
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Porównywanie cen detalicznych z cenami dla instalatorów (lub innymi niedostępnymi dla przeciętnego śmiertelnika), to jest kpina i demonstracja pychy. Level słabo wychowanych średniaków w przedszkolu.

twoje posty to ciągła demonstracja głupoty i przedawkowania bliżej nieokreślonych substancji. I w niczym ci to nie przeszkadza. Cena oczywiście z ali.

Tak samo wspomniane 500zł za tą kamerę Hik-Vision jest nieosiągalne w detalu w "sklepach z monitoringiem"

Wszystko by się prawie zgadzało na ali kamera Dahua 8mpx to coś około 500 zł, ale jak ktoś już robił tam zakupy to wie , że powyżej pewnej kwoty ciężko uniknąć opłaty celnej ( podatku), więc zakładając dużego farta i zakup jednej sztuki to teoretycznie jest to możliwe.

Co do cen hurtowych dla instalatorów, to żeby nie być posądzonym o pychę nie będę pisał czy jest to realne czy nie.

Jeśli chodzi o konieczność użycia przeglądarki IE to polecam doinstalować do Chroma rozszerzenie IE Tab. Można również zainstalować iVMS-4200 Lite. Z aplikacją iVMS-4500 (Android) nie mam żadnego problemu, zarówno lokalnie jak i zdalnie przez VPNa. A kamery Hikvision polecam kupić na Aliexpress, dostawa 10-14 dni.

Tia...

ao5enrb.png

Chyba wypadałoby przeprosić?

Nie mówię bo cyganach z Pruszcza Gdańskiego lub Mławy ale o autoryzowanych punktach sprzedaży.

Do tej aukcji patelnię gratis jeszcze możesz uzyskać. Możesz mi i Ferrari za 10000 zł pokazać, na aukcji z krajów trzeciego świata.

Wiesz, że to bzdura, jednak nie mając argumentów, szukasz pierdół na czeluściach internetu.

Pełno jest w Polsce sklepów sprzedających monitoring- bez patelni gratis, oryginalny, opodatkowany sprzęt. Mających realny towar.

Nie kupisz nic lepszego od tego co Ci pokazałem w cenie do 600zl. Już wiesz o tym. Ale pewne słowa, widzę ciężko przez usta przechodzą :(

Jeżeli dalej chcesz pisać bajki, to proszę zamów mi 3 kamery z Twojej aukcji. Zapłacę Ci za nie po 600zł za sztukę, jeżeli będą sprawne, oryginalne i z firmware na nasz rynek. Te słowa możesz potraktować jako oficjalną propozycję. Będziesz do przodu prawie 300zł.

Edytowane przez donvitobandito

• 1 month później...

Kto był znów taki mądry i wyciął część postów?

Powyższy screen był z mojego zamówienia i kamera jest u mnie. Dalej szkoda strzępić języka.

Doszła też do mnie kamera IPC-T5442TM-AS. Wysyłka DHL, po tygodniu u mnie. Nie ma nawet co porównywać z tym wynalazkiem hika. Z wad, to niestety znów patelni nie dołączyli do paczki.

FV wystawiają?:D

Bo jak nie, to nie ma o czym rozmawiać....

1520PLN - to jest najniższa legalna cena w PL.

Tiaa... https://allegro.pl/listing?string=IPC-HFW4831E-SE&bmatch=cl-dict55-ctx-ele-1-4-1106&order=p Mi faktura do domu nie jest potrzebna. Jak Tobie jest, to nawet i za 2k ją znajdziesz u nas :D

Po co wymyślać na nowo koło- Hikvision robi dobre produkty, a rabaty plepszarzyznawane są każdemu.

Dahua robi sprzęt porównywalny-jednak że wskazaniem na Hikvision- za który trzeba zapłacić podwójnie. Instalator, dostanie jednak znaczne zniżki, dlatego będzie preferował tą markę.

To jest cena netto i to nie dla wszystkich. Zresztą to 8 mpx , ale 4 mpx IPC-HFW4431E-SE-0360B do zastosowań domowych jest też bardzo dobrym wyborem

Ja tu mówię w przypadku Hika na którego się powołuję o cenach brutto u oficjalnych polskich dystrybutorów. To wspomniana przez AGB Dahua jest z Chin i/lub Bangladeszu dlatego bez sensu porównywać ceny z różnych regionów świata. W PL Dahua o której jest tu mowa jest prawie trzykrotnie droższa od Hika.