Wlodi 24.12.2020 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 Cześć, za chwilę kupuję mieszkanie od dewelopera, gdzie według projektu jest oddzielna łazienka 4,5m2 i WC 1,5m2 i mam dylemat czy tak zostawić, czy też połączyć te dwa pomieszczenia w jedno. Czytałem kilka tematów o wadach i zaletach obu rozwiązań i pozostawienie rozdzielonych wydaje się być lepszą opcją, ale nie mam doświadczenia w tych sprawach i postanowiłem poszukać pomocy tutaj. Mieszkanie ma 56 m2 i jestem kawalerem, więc jedna łazienka wystarczy. Z drugiej strony jak założę rodzinę, to może brakować drugiego WC. Zastanawiam się, czy mając 6m2 jest tu miejsca na dwa pomieszczenia, czy w tym WC ataku klaustrofobii ktoś nie dostanie . Być może połączyć to i dać tam np. wannę, albo po prostu mieć większą łazienkę? Co byście doradzili - łączyć, czy zostawić? Będę wdzięczny za każdą opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 24.12.2020 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2020 To nie jest oddzielna łazienka, a drugi kibel. Zostawić tak jak jest. Co dwa kible to nie jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.12.2020 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2020 Nie łączyć! Dwa osobne to wygoda, docenisz kiedyś gdy jeden będzie ktoś tulił po sylwestrze a ty nie będziesz musiał sikać z balkonu lub do zlewu. Albo do akwarium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 01.01.2021 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2021 Tak jak kolega napisał wyżej. Zostawić osobno dodatkowy WC. Choćby jak przyjdą goście. Jeden może być np. pod gości, a drugi Twój prywatny. Wcześniej czy później w tym domu pojawi się więcej osób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiosennaRosa 05.01.2021 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Ja bym zostawiła, ale zamiast wc podłączyłabym tam pralkę.Każde mieszkanie wg mnie powinno mieć takie oddzielne pomieszczenie gospodarcze właśnie na pralnię, brudne ubrania, mopa, składaną deskę do prasowania i suszarkę itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 05.01.2021 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 Nie można zostawić WC i zamiast niego podłączyć pralkę. To sprzeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.01.2021 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2021 chodziło o zostawienie pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiosennaRosa 06.01.2021 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 Zostawiłabym pomieszczenie, ale zmieniła jego przeznaczenie - bez względu na liczbę osób mieszkających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 06.01.2021 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2021 (edytowane) Nie można zostawić WC i zamiast niego podłączyć pralkę. To sprzeczne. Nie sprzeczne, prędzej brak wyobraźni Zawsze można zmodernizować na pralko-suszarkę i poprawic estetyke Edytowane 6 Stycznia 2021 przez Bertha Zawsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 09.01.2021 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2021 Zgoda z przedmówcami. Pozostawienie obydwu pomieszczeń jest lepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzka89 31.01.2021 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 zostawić.Nic tak nie denerwuje gdy po stresującym dniu chcesz zażyć kąpieli, a drugi domownik wali do drzwi krzycząc: mamoooo sikuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts