Karaweliusz 03.03.2021 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 (edytowane) Zobacz sobie produkty IHF od :spam:l]Osobiście montuje je po raz drugi, najpierw u siebie, teraz u rodziców. Fajnie wyglądają, mają apkę, sporo ustawień. Można łączyć je przez BT ze sobą, tworzyć sekcje, itd. Jest apka darmowa i spolszczona.https://ardant.pl/zewnetrzne/Oszczędność na mocy przy ledach 4W i czujnikach to nie oszczędność jak poprzednicy piszą.Może lepiej już pójść w solarne lampy? Edytowane 6 Grudnia 2023 przez Karaweliusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Owczar 03.03.2021 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Ja u siebie mam automat który zapala 30min po zachodzie słońca i gasi o okreslonej porze, plus czujniki ruchu w późniejszych godzinach, za których montaż nie mam czasu się zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 03.03.2021 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2021 Ja u siebie mam automat który zapala 30min po zachodzie słońca i gasi o okreslonej porze, plus czujniki ruchu w późniejszych godzinach, za których montaż nie mam czasu się zabrać Jak kamery widzą po ciemku, to sobie zrób wykrywanie obiektów i w ten sposób włączaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek6401 04.04.2021 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Witam.Obok domu postawiłem wiatę na samochód, i chciałbym tam zainstalować oświetlenie i ewentualnie jedno gniazdko.Jak to zrobić i z jakich przewodów ? ktoś doradzi ? kilka wskazówek :- odległość od domu 5 m- przewód z domu do wiaty tylko góra czyli napowietrzny- zasilanie od lampy z domu sterowane wyłącznikiem w garażu czy jest możliwe połączenie wiaty z domem przy takich wskazówkach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 04.04.2021 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Witam. Obok domu postawiłem wiatę na samochód, i chciałbym tam zainstalować oświetlenie i ewentualnie jedno gniazdko. Jak to zrobić i z jakich przewodów ? ktoś doradzi ? kilka wskazówek : - odległość od domu 5 m - przewód z domu do wiaty tylko góra czyli napowietrzny - zasilanie od lampy z domu sterowane wyłącznikiem w garażu czy jest możliwe połączenie wiaty z domem przy takich wskazówkach ? Tak. Wszystko co napisałeś jest przy obecnej technologii możliwe i to niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.04.2021 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 Proste rozwiązanie dostępne cztery dni temu hasło: "kable bezprzewodowe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek6401 04.04.2021 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2021 w jaki sposób to zrobić, na jakich kablach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 05.04.2021 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 No jak to jakich - standardowo, czyli YKY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 05.04.2021 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2021 Skoro chce napowietrzną jak zaznaczył tylko taką to ASXSN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 11.04.2021 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 Witam, podobny problem więc się dołączę. Ślepa droga utwardzona bez oświetlenia i pomysł, żeby na słupach ogrodzenia przed frontem domu zamontować 3-5 lamp -sęk w tym, że na razie widzę do tego tylko bańki a może jakieś ciekawsze rozwiązanie? Ma to być dekoracyjno-dojazdowe oświetlenie na czujnik ruchu/zmierzch + zegar, który w ustawionych porach wymusi ciągłość oświetlenia Kable są już w tych słupach (na wszelki wypadek) , a trochę obawiamy się, że te kilka baniek może źle wyglądać bezpośrednio na słupach murowanych.Najlepiej chyba 12V i LED. Co o tym sądzicie, może macie jakieś ciekawe rozwiązania alternatywne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 11.04.2021 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2021 I problem można rozwiązać bo smartfon cały czas działa w kieszeni torebce jeśli ma włączone wi-fi czy sinego zęba to można zrobić tak jak wejdzie w strefę działania wifi czy bluetootha systemu lampy zewnętrznej. Ale które odpowiednie systemy da się skonfigurować do tego celu i jak wychodzi w kosztach nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 14.04.2021 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2021 (edytowane) gnago -coś Ty z tym smartfonem się tak bardzo uparł. Taka zabawa na początku to i może b. fajna, ale w normalnym życiu to już nie do końca -tam można wejść raz na ruski miesiąc i coś zmienić w ustawieniach, ale nie kilka razy na dobę Inteligentny Dom nie polega na ciągłym wchodzeniu do apki Dlatego ja proponuję dodatkowo (o czym tutaj nie pisano) zegar oraz włącznik 3-biegunowy: 1. wymuszenie ręczne oświetlenia (obejście czujników i zegara) 2. włączenie oświetlenia dla ustawień zegara 3. włączenie oświetlenia dla czujnika ruchu (z cz. zmierzchu) Dopiero tymi trzema funkcjami można by zarządzać ze smartfona, ale to wymagałoby kilku przekaźników sterowanych przez Wifi Edytowane 14 Kwietnia 2021 przez daniel.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts