Zielony1764 25.01.2021 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 Mieszkam w polowie gorki. Sąsiad powyzej ma gospodarstwo i dom. Wokół domu i częściowo kolo gospodarstwa ma bruk. Moj dom gospodarczy jest 1.5m w ziemi (nie izolowany) dom mieszkalny na poziomie gospodarczego (tez nie izolowany bo to stary dom).Po wiekszym deszczu w gospodarczym sciany mokre cieknace woda, w piwnicach domu to samo.Na boku naszych dzialek leci orurowany row spustowy z góry, ale nic nie daje widocznie.Czy mozna cos z tym zrobic? Myslalem o fosie wzdłuż górnej czesci dzialki. Od płotu do muru gospodarczego jest 1.5m. Plot sasiada jest idealnie na granicy. Po wykonaniu fosy plot sie zwali. Także nie wiem co z tym zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2021 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2021 a po prostu rura drenarska w żwirze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.01.2021 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Ten rów prowadzi wode od sąsiada? Da się to udowodnić? Kodeks Cywilny art. 415 + przytomny adwokat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony1764 26.01.2021 15:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2021 Row od zawsze plynie od sasiada, kiedys nawet w nim plynela gnojowka. Kilka lat temu za swoje pieniadze orurowalem ten row. Przez ten row nawet troche mam plot uszkodzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 31.01.2021 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2021 Row od zawsze plynie od sasiada, kiedys nawet w nim plynela gnojowka. Kilka lat temu za swoje pieniadze orurowalem ten row. Przez ten row nawet troche mam plot uszkodzony Sąsiad ma obowiązek zagospodarować wodę na swoim gruncie, chyba że MPZP mówi inaczej. U mnie MPZP nakazuje odprowadzenie wody do rowu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts