superwojcio 16.02.2021 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2021 Witam,Czy ktoś może coś więcej powiedzieć na temat rekuperatorów firmy Karino? Jak się sprawdza "rzekomo" rewelacyjny spiralny wymiennik? Czy rozsądnym jest w ogóle zastanawianie się pomiędzy rekuperatorem tej firmy a rekuperatorem THESSLA airpack 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 17.02.2021 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2021 Mam żubra od 2014, K300 z bypassem i modułem sterowania przez RS485. Nie mogę złego słowa powiedzieć. Nigdy nie zamarzł, przynajmniej nie zauważyłem. Rok temu zaczął trochę bulgotać późną jesienią, serwis wymienił uszczelnienia na pokrywie i dalej działa jak złoto. Zwykle chodzi na 20% wydajności, więcej w nocy latem do chłodzenia.W filtrach wymieniam tylko włókninę raz na kwartał, super tanio. Sprawności nigdy nie mierzyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rhein 18.02.2021 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2021 ciekawe, ciekawe..nastépny niszowy produkt. Moæe to czarny koń w rekuperatorach? Rozumiem, że ta budowa wymiennika wyklucza odzysk wilgoci? Wg opisu rekuperatory nie posiadają grzałki, czy są tak święcie przekonani, że rekuperator z takim typem wymiennika nie zamarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel44 19.02.2024 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego ciekawe, ciekawe..nastépny niszowy produkt. Moæe to czarny koń w rekuperatorach? Rozumiem, że ta budowa wymiennika wyklucza odzysk wilgoci? Wg opisu rekuperatory nie posiadają grzałki, czy są tak święcie przekonani, że rekuperator z takim typem wymiennika nie zamarza? Montował Karol z Psbud. Rekuperator już ma dwa lata, dawał radę nawet przy minus 20 stopniach. Podczas montażu zwrócił uwagę na wypoziomowanie rekuperatora, tłumiki, ocieplenie 7cm (inni oferowali 3 cm). System dzień-noc, czujniki CO2 w pokojach. Nie ma problemu z przesuszaniem. Chłopak wie co robi. Nic nie rdzewieje, pracuje tak że jeszcze nigdy go nie słyszeliśmy. Nie jestem za odzyskiwaniem wilgoci, bo cały czas nawiewasz starą wilgoć. Wystarczy nawiewać do pomieszczeń gdzie są ludzie i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalskii8 08.03.2024 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca Mam rekuperator Karino od Lipca, czyli przetrwał całą zimę, gdzie u nas na Podlasiu było minus 23 stopnie w nocy. Wszystko pracowało prawidłowo, nic nie zamarzło. Dostęp do wszystkich części w razie awarii, dlatego trzeba docenić, że chcą faktycznie zrobić dobry produkt dla klienta, a nie jak w przypadku lodówek kilka lat i do wymiany, bo nie płaca się naprawiać. Po moim teście mogę śmiało zarekomendować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 08.03.2024 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 13tyś zł za 500 . Producenci te ceny to chyba z kosmosu biorą?! Ja rozumiem, że wszystko podrożało, ale te ceny są nieproporcjonalne do tego co tam siedzi w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 08.03.2024 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca Ja rozumiem, że wszystko podrożało, ale te ceny są nieproporcjonalne do tego co tam siedzi w środku. Egzotyczne rozwiązania dla ceniących ekstrawagancję w każdej branży są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 10.03.2024 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca Mojemu K300 właśnie stuknęło 10 lat. Dwa lata temu zaczął trochę cieknąć przy temperaturze około zera, serwis przyjechał, wymienił uszczelki, skasowali właściwie tylko za dojazd.Poza tym działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregos11 13.03.2024 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca Mój za niecałe 3000zł innej firmy działa już ponad 6lat i nawet nie musiałem uszczelki wymieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maadonna 13.06.2024 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca Mój ma 5 lat, oparty system na strefach dzień-noc. Niski poziom CO2 w sypialni, sterowany za pomocą sterownika. Filtr antysmogowy zabezpiecza przed smogiem w Nowym Targu. Przy minusowych temperaturach bardzo dobrze działa. Plusem jest brak grzałek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 17.06.2024 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca Ja też Wam powiem że ceny reku nawet używanych poszły w kosmos. Kiedyś ten prawilny z czymś co się zwie air pack kosztował nowy 7500zł, teraz ten sam kosztuje tyle samo. Wolę swojego kupionego lata temu na silnikach AC niż płacić za to coś. PV stare zasady i nie boli mnie te 2,4kWh/doba.Oczywiście filtry ogarniam sam, bo są nad sufitem w spiżarni. Przez tyle lat dają radę, to jeszcze podziałają. Lunę kupiłem z osprzętem za 850 zł/prawię nówkę, bo chłop kupił 250m/3 zamiast 350m/3Jak ktoś nie wie co to rekuperacja... to już się pewnie nie dowie, może podczas wizyty u znajomych którzy mają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts