Tolo74 20.03.2021 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) tom -dla spokoju -nazwij to łazienką z wielkim prysznicem dla kilku osób.Musi być odwodnienie, wentylacja przeciw zawilgoceniom (zagrzybieniom).a propos -gdzie można umyć rower, hulajnogę, skuter?A gdzie umyć psy albo konie?Koniec końców -nawet samochody elektryczne trzeba będzie myć tam gdzie traktory -bo takie są przepisy.Trochę rozsądku to wymaga. Edytowane 20 Marca 2021 przez Tolo74 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 20.03.2021 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 No niestety przepisy stają się coraz bardziej irracjonalne. Teraz boję się zapałki zapalić nie mówiąc o ognisku co kiedyś wydawało się abstrakcją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 20.03.2021 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 A odnośnie samochodu jak zmieniałem koła w aucie na zimowe poza garażem to miałem obawy czy nikt nie doniesie na straż miejską, to urasta do absurdu. Teraz aura nawet z węża nie myję tylko na myjnię jadę. Jak to teraz czytam to aż nie wiem co o takich przepisach myśleć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom5151 20.03.2021 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Założyłem tutaj konto żeby poradzić się ludzi, którzy mieli już do czynienia z remontami i budowa ale chyba się przeliczyłem.Poziom merytoryczny wielu wypowiedzi pod moim postem jest niższa niż na facebookowym funpage’u starych Bmw - żenada! Jestem tylko ciekaw czy Ci, którzy tak bardzo są za przepisami, wszędzie ich przestrzegają! Czy segregują śmieci, czy w ich samochodach nie mam kropli wycieku oleju z silnika i okolic oraz czym palą w piecu. Tak się składa że odpływ/korytka są w obiegu zamkniętym, bo nie mam kanalizacji a rozsaczanie. Wodę po myciu będę odciągał z układu i albo puszczę w glebę albo gdzieś sobie będę to składował a potem utylizował żeby wścibskie „Polaki” nie mogły się do czegoś przyczepić. Tych wszystkich miłych komentatorów zachęcam do poszukania belki we własnym oku 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 20.03.2021 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 śmieszny jesteś z tym pomysłem własnej myjni tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.03.2021 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Założyłem tutaj konto żeby poradzić się ludzi, którzy mieli już do czynienia z remontami i budowa ale chyba się przeliczyłem. Poziom merytoryczny wielu wypowiedzi pod moim postem jest niższa niż na facebookowym funpage’u starych Bmw - żenada! Jestem tylko ciekaw czy Ci, którzy tak bardzo są za przepisami, wszędzie ich przestrzegają! Czy segregują śmieci, czy w ich samochodach nie mam kropli wycieku oleju z silnika i okolic oraz czym palą w piecu. Tak się składa że odpływ/korytka są w obiegu zamkniętym, bo nie mam kanalizacji a rozsaczanie. Wodę po myciu będę odciągał z układu i albo puszczę w glebę albo gdzieś sobie będę to składował a potem utylizował żeby wścibskie „Polaki” nie mogły się do czegoś przyczepić. Tych wszystkich miłych komentatorów zachęcam do poszukania belki we własnym oku Oto świadomość ekologiczna Polaka. Potem zdziwienie że segregacja śmieci sprowadza się do podziału na to co palić w dzień i co palic w nocy. W nocy urzędy śpią, można dymić do oporu i szambo pompować do rzeki. Wszechmogący udaje że nie widzi dopóki owce rzucają na tacę. Bo niby czemu nie reaguje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom5151 20.03.2021 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Oto świadomość ekologiczna Polaka. Potem zdziwienie że segregacja śmieci sprowadza się do podziału na to co palić w dzień i co palic w nocy. W nocy urzędy śpią, można dymić do oporu i szambo pompować do rzeki. Wszechmogący udaje że nie widzi dopóki owce rzucają na tacę. Bo niby czemu nie reaguje? Taką mam opcje co nie znaczy że to zrobię. I proszę nie porównuj mojego pomysłu z osobami które palą śmieci. Wiesz co jest w składzie dobrego szamponu do mycia aut? Ciekawe czy ty albo ktoś z twojej rodziny jak myje taras, rower na trawniku albo schody przed domem tez zatrudnia firmę czyszczącą za każdym razem, a może bierze Ludwika z kuchnia i ogień?! Ciekawe czy jak twoja fura stoi na deszczu to ją szybko przysłaniasz plandeką żeby przypadkiem deszcz nie zmył syfow eksploatacyjnych z auta i wciągnął w glebie?! Te wasze mongolskie teorie i wielce nowoczesna ekologiczność jest żałosna. Naskoczyliscie na mnie jakbym próbował zrobić mini-wymianę oleju i olej lać w glebie - conajmniej! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.03.2021 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 No niestety przepisy stają się coraz bardziej irracjonalne. Teraz boję się zapałki zapalić nie mówiąc o ognisku co kiedyś wydawało się abstrakcją. Zapałkę zapalasz w zamkniętym pomieszczeniu z oparami benzyny czy w lesie w czasie zagrożenia pożarowego? Co jest irracjonalnego w przepisach które masz na myśli? Mycie samochodu w zamkniętych pomieszczeniu aby nie widzieli wścibscy sąsiedzi to jest irracjonalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.03.2021 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 A odnośnie samochodu jak zmieniałem koła w aucie na zimowe poza garażem to miałem obawy czy nikt nie doniesie na straż miejską, to urasta do absurdu. Teraz aura nawet z węża nie myję tylko na myjnię jadę. Jak to teraz czytam to aż nie wiem co o takich przepisach myśleć Absurdem jest to że tak myślałeś. Rozumiem że to był żart Przepis zakazujący mycie samochodu nad jeziorem to jest absurdalny przepis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.03.2021 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Ciekawe czy jak twoja fura stoi na deszczu to ją szybko przysłaniasz plandeką żeby przypadkiem deszcz nie zmył syfow eksploatacyjnych z auta i wciągnął w glebie?! Jeżeli z Twojej "fury" deszcz zmywa syf, to po co Ci myjnia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 20.03.2021 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Większość jest bzdurnych, razem z pseudo ekologią. Przykład elektrownia wiatrowa. Jaka to ekologia? Niech wezmą pod uwagę ilość cementu na jedną stopę , potem wyprodukowanie stali, i na koniec malowanie antykorozyjne, które chyba co 3 lub 5 lat trzeba ponawiać a to nie są farby z wapna. Przecież mniej syfu powstanie przy spalaniu węgla niż przy eksploatacji turbin. Gdybym miał dużą działkę też bym zrobił sobie myjnię tylko pod wiatą i z separatorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 20.03.2021 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 (edytowane) Pomijając aspekt prawny.Przygotowanie pomieszczenia w domu pod myjnię samochodową, kosztuje sporo.Przelicz koszty dostosowania pomieszczenia, to zwątpisz.U mnie, nie chciałbym kilka razy w miesiącu podlewać niezabezpieczonych ścian wewnętrznych wodą.Zewnętrzne, to coś innego.Wypowiedzi uznałeś za spam.Rozpatrz sprawę pod tym kątem. Do tego dodam, że u mnie jest stacja moya, która za każde zatankowane 50zł x4, czyli 200zł daje mycie auta u nich za 1 grosz. Edytowane 20 Marca 2021 przez klaudiusz_x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 20.03.2021 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Większość jest bzdurnych, razem z pseudo ekologią. Przykład elektrownia wiatrowa. Jaka to ekologia? Niech wezmą pod uwagę ilość cementu na jedną stopę , potem wyprodukowanie stali, i na koniec malowanie antykorozyjne, które chyba co 3 lub 5 lat trzeba ponawiać a to nie są farby z wapna. Przecież mniej syfu powstanie przy spalaniu węgla niż przy eksploatacji turbin. Gdybym miał dużą działkę też bym zrobił sobie myjnię tylko pod wiatą i z separatorem. W swojej przebiegłości myślowej zakładasz, że kopalnie i elektrownie opalane węglem powstały bez użycia cementu, stali i do tego stalowe konstrukcji nie są malowane farbami antykorozyjnym. A jak już są malowane antykorozyjnie to farbami z wapna (które też "wytwarza się" przy pomocy urządzeń wybudowanych bez użycia cementu i stali. I transport węgla do elektrowni też jest przy pomocy teleportacji bez użycia stali... Satyra w krótki majteczkach http://2.bp.blogspot.com/_2v34Wu-1238/SiKcQELNDTI/AAAAAAAAHBk/qGpX6jfnCyU/s1600/DSC04516.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.03.2021 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2021 Taką mam opcje co nie znaczy że to zrobię. I proszę nie porównuj mojego pomysłu z osobami które palą śmieci. Wiesz co jest w składzie dobrego szamponu do mycia aut? Ciekawe czy ty albo ktoś z twojej rodziny jak myje taras, rower na trawniku albo schody przed domem tez zatrudnia firmę czyszczącą za każdym razem, a może bierze Ludwika z kuchnia i ogień?! Ciekawe czy jak twoja fura stoi na deszczu to ją szybko przysłaniasz plandeką żeby przypadkiem deszcz nie zmył syfow eksploatacyjnych z auta i wciągnął w glebie?! Te wasze mongolskie teorie i wielce nowoczesna ekologiczność jest żałosna. Naskoczyliscie na mnie jakbym próbował zrobić mini-wymianę oleju i olej lać w glebie - conajmniej! Taras czy schody myję bez detergentów i bez Karchera a furkę myję kilka razy w roku na myjni. Resztę spłukuje deszcz na trasie. Nie należę do pasjonatów szlifowania lakieru szmatą z piaskiem w każdy szabas. Wystarczy mi taki pasjonat za jednym płotem. Szyby i światła są ważne a na srebrnym lakierze widać tylko duże błoto, wtedy zajeżdżam na myjnę, lecz nie na "O... " bo tam też nie tankuję od dawna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2021 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2021 Zamykam temat.Głownie z powodu planowania naruszenia przepisów. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts