sito 17.11.2021 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Masakra, ponad 400zl za grafit... Ale to nic, wydaje mi się to przygrywka do stóp procentowych na poziomie 6-7%,to będzie prawdziwa miazga dla tych,którzy uwierzyli PIS, że Polska jest mlekiem i miodem płynąca i pobrali kredyty na 500-700tys.zl Ja wziąłem 300 tys Sąsiad co sie obok buduje wziął 1 mln Widocznie są osoby które radzą sobie bez względu na to kto aktualnie rządzi Cena styropianu ( i innych materiałów ) mnie mało interesuje , martwi się nią firma co stawia dom, umowa podpisana w zeszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 17.11.2021 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Cena styropianu ( i innych materiałów ) mnie mało interesuje , martwi się nią firma co stawia dom, umowa podpisana w zeszłym roku. Uważaj by nie wypowiedziała Ci umowy lub nie zeszła z placu Na wszystko jest rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sito 17.11.2021 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Uważaj by nie wypowiedziała Ci umowy lub nie zeszła z placu Na wszystko jest rozwiązanie Jesteśmy juz na ostatniej ekipie , od gładzi, a przelew na cały dom włącznie z aneksami na dodatki juz poszedł W tej firmie jest gwarancja ceny na rok . Haczyk jest taki ze my daliśmy 260k a juz ten domek kosztuje 315k .... Jeśli na naszym zarobili mniej , to odbijają sobie na nowych klientach . Firma buduje ponad 400 domów rocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 17.11.2021 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Cieszę się, że idzie po Twojej myśli i się uda. Zwróciłem tylko uwagę, że mimo umowy może być róźnie. Nie byłaby to pierwsza firma, która schodzi z placu budowy z uwagi na zwyżkę cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 17.11.2021 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 Cieszę się, że idzie po Twojej myśli i się uda. Zwróciłem tylko uwagę, że mimo umowy może być róźnie. Nie byłaby to pierwsza firma, która schodzi z placu budowy z uwagi na zwyżkę cen. To akurat pikuś w stosunku do tego co będzie za chwilę ) Jak się płaciło ratę 2000zl a tu za chwilę z tego powstanie 4000zl i to na lata to wtedy zrobi się problem, tym bardziej, że dzięki inflacji i większej kasie na życie już dzisiaj obecna rata kosztuje więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 17.11.2021 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2021 To akurat pikuś w stosunku do tego co będzie za chwilę ) Jak się płaciło ratę 2000zl a tu za chwilę z tego powstanie 4000zl i to na lata to wtedy zrobi się problem, tym bardziej, że dzięki inflacji i większej kasie na życie już dzisiaj obecna rata kosztuje więcej Zapomniałeś o utracie wartości $ w czasie. Z tych 4k za 5-10 lat ludzie będą się śmiać - "kiedyś to było tanio). Brzmi znajomo? Historia pokazuje, że w warunkach wzmożonej inflacji, trudno się oszczędza, ale łatwiej spłaca się kredyty. Musi tylko (prędzej lub później) dojść do przesilenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasziolkowski 18.11.2021 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Widzieliście dzisiejszy kurs Euro?Obawiam się, że podwyżki to się dopiero zaczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 18.11.2021 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 Widzieliście dzisiejszy kurs Euro? Obawiam się, że podwyżki to się dopiero zaczną. Taki sam jak wczoraj czyli ok 4,65 ... już myślałem , że podeszło pod 5 zł tak napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dawiddur 18.11.2021 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2021 (edytowane) Około 4,6 z przed wielu miesięcy i dzisiejsze 4,65 raczej niewiele zmienia. Co widzisz magicznego w 5 groszach? Edytowane 18 Listopada 2021 przez dawiddur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 19.11.2021 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2021 Sąsiad pracuje w hurtowni ekektryczno hydraulicznej rozmawial z kilkoma dostawcami większymi od nowego roku dostali podwyżki prądu o 40%. Teraz to na pewno będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 21.11.2021 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Brzmi znajomo, ale to czasy PRL-u. Wiem, że PIS zmierza do tego i do socjalizmu Jak i cała UE. Przed Fit for 55 nie ma raczej ucieczki - wesoło to dopiero będzie. Niestety teraz jestem na takim etapie budowy, że czego nie ruszyć to wymaga kupy styropianu (albo podłogi z instalacjami albo elewacja) i tak już kilka miesięcy czekam z nadzieją na spadki (bodajże w lipcu-sieprniu był spadek i przegapiłem zamówienie, bo liczyłem na większą obniżkę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 21.11.2021 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2021 Jak i cała UE. Przed Fit for 55 nie ma raczej ucieczki - wesoło to dopiero będzie. Niestety teraz jestem na takim etapie budowy, że czego nie ruszyć to wymaga kupy styropianu (albo podłogi z instalacjami albo elewacja) i tak już kilka miesięcy czekam z nadzieją na spadki (bodajże w lipcu-sieprniu był spadek i przegapiłem zamówienie, bo liczyłem na większą obniżkę). Ja zamówiłem całość teraz. 15 etixx grafit, 13 cm dół 21cm góra EPS. Jakieś 35k rok temu 25k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.11.2021 01:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 To temat o cenach materiałów budowlanych a nie polityce fiskalnej rządu.Usuwam wpisy nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 24.11.2021 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 To temat o cenach materiałów budowlanych a nie polityce fiskalnej rządu. Usuwam wpisy nie na temat. i to jest Ok... natomiast tak zapytam kiedy właściciele/moderatorzy tego forum zaczną na poważnie walczyć i usuwać posty postponujące innych ludzi a wręcz całe grupy społeczne - przykładów na tym forum jest bardzo dużo - to zdaje się jest też nakazane prawem. Ze swej strony zgłaszam takie posty do moderacji ale z tego co obserwuje nic się z tym nie robi... chyba pora opuścić to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 24.11.2021 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 W leroju taka płyta kosztuje 160 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol Be 24.11.2021 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 (edytowane) Dostałem ofertę na dachówkę:spam:za 4,20 za sztukę. Ktoś może się wypowiedzieć czy to dobra oferta? W innych hurtowniach mówią, że 4,30 albo 4,40 nawet. Biję się z myślami czy czekać czy kupować. Dodam tylko, że będę mógł "przechować" towar na placu do wiosny, co prawda za niewielką opłatą, ale zawsze to jakiś plus, jak nie trzeba wszystkiego u siebie trzymać i pilnować. Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sativum 24.11.2021 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2021 W leroju taka płyta kosztuje 160 zł . 3 tyg temu za OSB18 w OBI płaciłem 184 zł, co i tak jest dużo niższa ceną niż w letnim szaleństwie, gdzie ceny OSB22 dochodziły do 300 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiroMirek 25.11.2021 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2021 i to jest Ok... natomiast tak zapytam kiedy właściciele/moderatorzy tego forum zaczną na poważnie walczyć i usuwać posty postponujące innych ludzi a wręcz całe grupy społeczne - przykładów na tym forum jest bardzo dużo - to zdaje się jest też nakazane prawem. Ze swej strony zgłaszam takie posty do moderacji ale z tego co obserwuje nic się z tym nie robi... chyba pora opuścić to forum. doczekam się odpowiedzi ?, niestety nie można wysłać zapytania na priv - to forum się sypie: nie można dodać zdjęć , nie można wysłać wiadomości... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 27.11.2021 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2021 doczekam się odpowiedzi ?, niestety nie można wysłać zapytania na priv - to forum się sypie: nie można dodać zdjęć , nie można wysłać wiadomości... pozdrawiam Ale,że ktoś mnie w dyskusji przezwie "lewakiem" czy "lewactwem" ? Ja się z tego śmieje jedynie Proponuję trochę dystansu do siebie, chyba,że ktoś trafnie określi a Ciebie to kole w oczy bo wypierasz się tego i źle się z tym czujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 27.11.2021 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2021 Bardziej chodzi o Twoje chamskie odzywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts