Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ile podrożały materiały budowlane od końca 2020 do dziś? Budowa stanu surowego.

Recommended Posts

Masakra, ponad 400zl za grafit...

Ale to nic, wydaje mi się to przygrywka do stóp procentowych na poziomie 6-7%,to będzie prawdziwa miazga dla tych,którzy uwierzyli PIS, że Polska jest mlekiem i miodem płynąca i pobrali kredyty na 500-700tys.zl ;)

Ja wziąłem 300 tys

Sąsiad co sie obok buduje wziął 1 mln

Widocznie są osoby które radzą sobie bez względu na to kto aktualnie rządzi :D

Cena styropianu ( i innych materiałów ) mnie mało interesuje , martwi się nią firma co stawia dom, umowa podpisana w zeszłym roku.

• Odpowiedzi 406
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Uważaj by nie wypowiedziała Ci umowy lub nie zeszła z placu ;) Na wszystko jest rozwiązanie ;)

Jesteśmy juz na ostatniej ekipie , od gładzi, a przelew na cały dom włącznie z aneksami na dodatki juz poszedł :p

W tej firmie jest gwarancja ceny na rok . Haczyk jest taki ze my daliśmy 260k a juz ten domek kosztuje 315k .... Jeśli na naszym zarobili mniej , to odbijają sobie na nowych klientach . Firma buduje ponad 400 domów rocznie

Cieszę się, że idzie po Twojej myśli i się uda. Zwróciłem tylko uwagę, że mimo umowy może być róźnie. Nie byłaby to pierwsza firma, która schodzi z placu budowy z uwagi na zwyżkę cen.

To akurat pikuś w stosunku do tego co będzie za chwilę )

Jak się płaciło ratę 2000zl a tu za chwilę z tego powstanie 4000zl i to na lata to wtedy zrobi się problem, tym bardziej, że dzięki inflacji i większej kasie na życie już dzisiaj obecna rata kosztuje więcej :)

To akurat pikuś w stosunku do tego co będzie za chwilę )

Jak się płaciło ratę 2000zl a tu za chwilę z tego powstanie 4000zl i to na lata to wtedy zrobi się problem, tym bardziej, że dzięki inflacji i większej kasie na życie już dzisiaj obecna rata kosztuje więcej :)

Zapomniałeś o utracie wartości $ w czasie. Z tych 4k za 5-10 lat ludzie będą się śmiać - "kiedyś to było tanio). Brzmi znajomo? :D

Historia pokazuje, że w warunkach wzmożonej inflacji, trudno się oszczędza, ale łatwiej spłaca się kredyty. Musi tylko (prędzej lub później) dojść do przesilenia.

Brzmi znajomo, ale to czasy PRL-u.

Wiem, że PIS zmierza do tego i do socjalizmu

Jak i cała UE. Przed Fit for 55 nie ma raczej ucieczki - wesoło to dopiero będzie.

Niestety teraz jestem na takim etapie budowy, że czego nie ruszyć to wymaga kupy styropianu (albo podłogi z instalacjami albo elewacja) i tak już kilka miesięcy czekam z nadzieją na spadki (bodajże w lipcu-sieprniu był spadek i przegapiłem zamówienie, bo liczyłem na większą obniżkę).

Jak i cała UE. Przed Fit for 55 nie ma raczej ucieczki - wesoło to dopiero będzie.

Niestety teraz jestem na takim etapie budowy, że czego nie ruszyć to wymaga kupy styropianu (albo podłogi z instalacjami albo elewacja) i tak już kilka miesięcy czekam z nadzieją na spadki (bodajże w lipcu-sieprniu był spadek i przegapiłem zamówienie, bo liczyłem na większą obniżkę).

Ja zamówiłem całość teraz. 15 etixx grafit, 13 cm dół 21cm góra EPS. Jakieś 35k rok temu 25k.

To temat o cenach materiałów budowlanych a nie polityce fiskalnej rządu.

Usuwam wpisy nie na temat.

i to jest Ok... natomiast tak zapytam kiedy właściciele/moderatorzy tego forum zaczną na poważnie walczyć i usuwać posty postponujące innych ludzi a wręcz całe grupy społeczne - przykładów na tym forum jest bardzo dużo - to zdaje się jest też nakazane prawem. Ze swej strony zgłaszam takie posty do moderacji ale z tego co obserwuje nic się z tym nie robi... chyba pora opuścić to forum.

Dostałem ofertę na dachówkę:spam:za 4,20 za sztukę. Ktoś może się wypowiedzieć czy to dobra oferta? W innych hurtowniach mówią, że 4,30 albo 4,40 nawet. Biję się z myślami czy czekać czy kupować. Dodam tylko, że będę mógł "przechować" towar na placu do wiosny, co prawda za niewielką opłatą, ale zawsze to jakiś plus, jak nie trzeba wszystkiego u siebie trzymać i pilnować. Edytowane przez Greengaz

i to jest Ok... natomiast tak zapytam kiedy właściciele/moderatorzy tego forum zaczną na poważnie walczyć i usuwać posty postponujące innych ludzi a wręcz całe grupy społeczne - przykładów na tym forum jest bardzo dużo - to zdaje się jest też nakazane prawem. Ze swej strony zgłaszam takie posty do moderacji ale z tego co obserwuje nic się z tym nie robi... chyba pora opuścić to forum.

doczekam się odpowiedzi ?, niestety nie można wysłać zapytania na priv - to forum się sypie: nie można dodać zdjęć , nie można wysłać wiadomości...

pozdrawiam

doczekam się odpowiedzi ?, niestety nie można wysłać zapytania na priv - to forum się sypie: nie można dodać zdjęć , nie można wysłać wiadomości...

pozdrawiam

Ale,że ktoś mnie w dyskusji przezwie "lewakiem" czy "lewactwem" ?

Ja się z tego śmieje jedynie :D

Proponuję trochę dystansu do siebie, chyba,że ktoś trafnie określi a Ciebie to kole w oczy bo wypierasz się tego i źle się z tym czujesz ;)