Majkel1234 09.05.2021 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 (edytowane) Po dłuższym czasie przeglądania projektów dokonaliśmy wyboru, ale chętnie posłuchał bym opinie osób bardziej doświadczonych, stąd proszę o wszelkie sugestie odnośnie rozmieszczena i funkcjonalnosci pomieszczen w projekcie Home koncept 82 . Wjazd na działkę będzie od południowego wschodu, bliżej południa. Działka bardzo duża. Jest to nowy projekt i z tego co wiem chyba nikt jeszcze nie zdecydowal sie na budowehttps://www.extradom.pl/projekt-domu-homekoncept-82-KRX1133 Edytowane 10 Maja 2021 przez Majkel1234 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.05.2021 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 pokoje dzieci od najmniej doświetlonej strony domu - zimą ciemno.Z resztą ku południowi ten dom słabo jest otwarty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel1234 10.05.2021 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 pokoje dzieci od najmniej doświetlonej strony domu - zimą ciemno. Z resztą ku południowi ten dom słabo jest otwarty Dziękuje za odpowiedź, biorąc pod uwagę że front u mnie by był od południowego wschodu to myślałem żeby zwiększyć oszklenie salonu, od lewej strony domu oczywiści co bardziej otworzyło by dom, co do piętra oczywiście jest to trochę dziwne że od strony tarasu są łazienki i i schody, ciekawe były by rzut lustrzny tylko piętra ale zmiana miejsca schodów jest raczej nie możliwa, sypialnia na piętrze będzie otwarta na południowy wschód co jest w sumie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.05.2021 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2021 akurat sypialnia lepiej jak jest od zacienionej strony domu, bo latem będzie się nagrzewać.Wyjątkiem są pokoje dzieci, bo poza funkcją sypialną pełnia rolę też gabinetu i pokoju zabaw, więc dziecko przebywa w nich nie tylko w nocy, gdy śpi, ale też w dzień. Masz duża działkę - nie lepiej parterówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majkel1234 18.08.2021 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) akurat sypialnia lepiej jak jest od zacienionej strony domu, bo latem będzie się nagrzewać. Wyjątkiem są pokoje dzieci, bo poza funkcją sypialną pełnia rolę też gabinetu i pokoju zabaw, więc dziecko przebywa w nich nie tylko w nocy, gdy śpi, ale też w dzień. Masz duża działkę - nie lepiej parterówka? Aktualizacje między innymi dzięki panu postowi przyszła zmiana na parterowy mam specyficzną działkę i wymagania które opisałem wyżej, podobały mi się projekty gotowe parterowy 1/1a ale były trochę zbyt duże i architekt robi nam indywidualny na bazie wcześniej wymienionych projektów wrzucam rzut i czekam na opinie https://zapodaj.net/20d21d3e29b9d.jpg.html Edytowane 18 Sierpnia 2021 przez Majkel1234 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.08.2021 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) zdecydowanie zamieniłabym miejscami gabinet i łazienkę z pralnią. Kibelek gościnny wychodzący na stół gdzie siedzą goście to nie najlepszy pomysł. Zamieniłabym też miejscami kuchnię i jadalnię - ale to dlatego, że nie przepadam za smażeniem kotletów w środku salonu. poza tym dziecko może skoczyć sobie wieczorem po coś do picia bez zwracania na siebie uwagi nawet gdy w salonie siedzą goście rodziców. Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.08.2021 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 albo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 18.08.2021 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 Aktualizacje między innymi dzięki panu postowi przyszła zmiana na parterowy mam specyficzną działkę i wymagania które opisałem wyżej, podobały mi się projekty gotowe parterowy 1/1a ale były trochę zbyt duże i architekt robi nam indywidualny na bazie wcześniej wymienionych projektów wrzucam rzut i czekam na opinie https://zapodaj.net/20d21d3e29b9d.jpg.html Majkel1234, bez pokazania umiejscowienia tego domu na działce nie ma za bardzo sensu ocenianie projektu. To raz. Dwa, ze nie wiem czemu, ale jest w nim kilka niepotrzebnych komplikacji, np łazienka z jakimś "uskokiem" pośrodku (prawy dolny róg). Garaż jednostanowiskowy, brak przestrzeni a'la piwnica czy nawet garderoba. To jest wstępna zajawka, a nie projekt Poszukaj może domów parterowych w literę L z garażem dwustanowiskowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts