mistalova 18.05.2021 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Oj już tak nie płacz że taka krzywda się dzieje przedsiębiorcom Bo się dzieje. Załóż DG to zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 18.05.2021 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Olbrzymia krzywda dzieje się także całej idei samorządności, której obecna władza nienawidzi szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.05.2021 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Czy to oznacza że nienawiść Czechów do Polaków za Zaolzie już przeszła? Ha, ha, dobre Jeżeli współcześni Czesi mieliby nienawidzić współczesnych Polaków za Zaolzie, to co mieliby zrobić współcześni Polacy współczesnym z Niemcom za 2WWŚ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 18.05.2021 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.05.2021 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Ha, ha, dobre. Myślisz że takich Polaków nie ma? Co do Czechów to chyba nigdy nie przejeżdżałeś przez Czechosłowację. Są, mają po kilkadziesiąt lat. Co do Czechosłowacji to masz rację, nie przejeżdżałem przez nią. 30 lat temu nie miałem w tym interesu. Za to po tych 30 latach kilkanaście razy w roku bywam w Czechach i to właśnie w okolicach będących terenem sporu sprzed ponad 80lat. I wierz mi - żadnej wrogości nie odczułem. Czesi to bardzo wyluzowani i pragmatyczni ludzie Podobnie ja, goszcząc kogoś z DE nie czuję żadnych uprzedzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 18.05.2021 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.05.2021 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) Dzieci rodziców zamordowanych przez niemców też mają prawo do niechęci, ich dzieci także, bo niemcy spowodowali że nie poznali swoich dziadków. Ja też straciłem członków rodziny na 2WS Mam czuć niechęć (wcześniej pisałeś o nienawiści) do wnuków i prawnuków tych, którzy wtedy pociągali za cyngiel ? Absurd... Edytowane 18 Maja 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 18.05.2021 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.05.2021 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) To że tobie nie przeszkadza że niemcy zamordowali ci członków rodziny, to twój wybór. Nie przekonuj jednak, do swojego podejścia, tych którzy mają z tym problem i w zachowaniu dzisiejszych niemec widzą podobieństwa do tamtych czasów. Wiem, że niektórzy mają z tym problem: https://wiadomosci.dziennik.pl/wydarzenia/artykuly/530530,profesor-uw-pobity-w-tramwaju-za-rozmowe-po-niemiecku-wiekszosc-wspolpasazerow-milczala.html Ja na szczęście znam kilkoro młodych Niemców i na szczęście takie postawy są mi obce. A nazwy narodowości piszemy z dużej litery, widzę że masz z tym jakiś problem... Edytowane 18 Maja 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 18.05.2021 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytajnick 18.05.2021 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Cholera wie jak to nazwać ale Niemcy są w tym temacie niekonsekweni. W Schwedt, mieście przygranicznym z Polską,w latach 90-tych, wysiedlali całe osiedla z bloków wielkopłytowych i burzyli te bloki. Z wujasem jeździłem wtedy dla frajdy na "wystawki" I to były żniwa dla niego Osobiście 40 lat mieszkałem w bloku wielkopłytowym budowanym za Gierka i super się mieszkało ale Gierek i PIS ? Pasuje bo PIS=PZPR i to w każdej dziedzinie. Jakieś 40% oszołomów w Polsce zechciało powrotu zamordyzmu PZPR-owskiego rodem z PRL-u i co im zrobisz Nikogo nie trzeba było wysiedlać. Po zjednoczeniu Niemiec wschodnie landy opustoszały i często w trzyklatkowych, czteropietrowych blokach mieszkało kilka rodzin. Skupiano je w jednym bloku a resztę burzono, bo koszty utrzymania były duże...no i nikt nie przewidział, że Angela za kilkanaście lat zaprosi gości do Niemiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 18.05.2021 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Mam problem z niemcami dlatego z małej litery. Z Czechami, Niemcami już wiemy, a z Rosjanami, Ukraińcami, Białorusinami, Żydami i Litwinami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 18.05.2021 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Czyżby stos chciał rozpętać IIIWŚ.Jakby stos nie znal historii to inne kraje też mordowały polaków i to jeszcze w podlejszy sposób niż Niemcy, mam na myśli wielkiego czerwonego brata z dużymi wąsami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 18.05.2021 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Z Czechami, Niemcami już wiemy, a z Rosjanami, Ukraińcami, Białorusinami, Żydami i Litwinami? O ooo to właśnie. Jak widzę razem o tym samym napisaliśmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.05.2021 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) Mam problem z niemcami dlatego z małej litery. Ty masz problem z Niemcami, z Izraelem (447), z koncernami farmaceutycznymi, z Unią Europejską i pewnie jeszcze móstwo innych (Szwecja, Turcja, Rosja? ) Acha, jeszcze z PGE Już wiem, skąd to permanentne zgorzknienie Edytowane 18 Maja 2021 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 18.05.2021 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Czyli nadciągają mikro katastrofy budowlane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 18.05.2021 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.05.2021 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Widzę, źe reparacje poprawiłyby humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 18.05.2021 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) . Edytowane 26 Czerwca 2021 przez stos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 18.05.2021 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 (edytowane) Ale sowieci nie mordowali Polaka oni pastwili się nad Białopolakiem wrogiem klasowym. Dla lepszej Polski 17 republice Kraju Rad. A niemce utylizowali rasę podludzi dla uzyskania wolnych terenów osiedleńczych Wielkiej Germanii delegując to zajęcie dla najbardziej psychotycznych spośród siebie. Niby niewielka różnica ale...... Edytowane 3 Czerwca 2021 przez gnago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts