Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zamontować gniazda na elewacji.

Recommended Posts

Hej

masz pojęcie ile gniazd tak osadzono? Pewnie tysiące :) I nic sie z nimi nie dzieje. Moje są tak samo osadzone (póki co puszki).

Jak zaglębiałem się w temat, to generalnie są rozwiazania, ale do maks 20 cm styropianu. Są przepusty szczelne, usztywniane, mocowane bezpośrednio do muru, ale cena zabija i chyba jednak to niepotrzebne. Pomyśl o osobnej różnicówce dla gniazd elewacyjnych.

Hej

masz pojęcie ile gniazd tak osadzono? Pewnie tysiące :) I nic sie z nimi nie dzieje. Moje są tak samo osadzone (póki co puszki).

Jak zaglębiałem się w temat, to generalnie są rozwiazania, ale do maks 20 cm styropianu. Są przepusty szczelne, usztywniane, mocowane bezpośrednio do muru, ale cena zabija i chyba jednak to niepotrzebne. Pomyśl o osobnej różnicówce dla gniazd elewacyjnych.

Jak zaczniesz używać to zobaczysz że warto 6 dych wydać np. na KEZ - 300mm, jak widzisz nie tylko do 200mm ocieplenia.

Jak zaczniesz używać to zobaczysz że warto 6 dych wydać np. na KEZ - 300mm, jak widzisz nie tylko do 200mm ocieplenia.

Weź nie pier...

Gniazdko na zewnątrz, osadzone w styro grubości 20cm,na puszczce.

Używane od 8 lat bardzo intensywnie bo albo kosiara co tydzień albo pompa wody do podlewania z osadnika.

Wybuchu nie odnotowałem.

Po 8 latach zarosło toto,ale działa

1122d15d1d38ce11med.jpg

Edytowane przez Arturo1972

Używasz to na zdrowie. Jak nie wiesz po co to po co zabierać głos.

Bo chcę wiedzieć dlaczego wg Ciebie powinienem.

A pozwolił byś elektrykowi osadzać puszki w domu na pianę? Odpowiedz sobie sam.

Mowa jest o kleju. A na taką pianę https://sklep-ppoz.pl/pl/p/Przeciwpozarowa-piana-Soudafoam-FR-op.-750ml-SOUDAL/883 to czemu nie?

Bo chcę wiedzieć dlaczego wg Ciebie powinienem.

Mowa jest o kleju. A na taką pianę https://sklep-ppoz.pl/pl/p/Przeciwpozarowa-piana-Soudafoam-FR-op.-750ml-SOUDAL/883 to czemu nie?

A czy ja napisałem że powinieneś? Masz jak masz i już. Jak uważasz że można puszki w domu osadzić na pianę ppoż to ok osadzaj ja nikomu takiego kuku bym nie zrobił ale to ty jesteś wykonawcą instalacji oczywiście.

No i kto tutaj pier.... czy ja pisałem o wybuchach coś ci się pokruliczkowało.

Pisałeś o "czasie po którym ujawni się zło"

W moimi przypadku, po nawet 9 latach to zło się nie ujawniło...

Zatem nie strasz diabłem, bo diabeł to tylko za granicą :D

Aczkolwiek Rydzyk i PIS to diabeł na polskiej ziemii...

Pisałeś o "czasie po którym ujawni się zło"

W moimi przypadku, po nawet 9 latach to zło się nie ujawniło...

Zatem nie strasz diabłem, bo diabeł to tylko za granicą :D

Aczkolwiek Rydzyk i PIS to diabeł na polskiej ziemii...

Użyłeś cudzysłowu czyli cytat a ja nic takiego nie napisałem, niczym nie straszę. Osadzenie puszki w sposób pewny mechanicznie jest lepsze niż jej osadzenie w sposób niepewny zwłaszcza że tych puszek zewnętrznych pewnie max 2. Zbyt wiele wyrwanych puszek się naoglądałem. Oczywiście masz prawo mieć własne zdanie i osadzić sobie puszki jak chcesz, pytanie czy jako wykonawca klientowi też byś tak zrobił, tak zrobił byś i telefonów nie odbierał jak wielu.

Użyłeś cudzysłowu czyli cytat a ja nic takiego nie napisałem, niczym nie straszę. Osadzenie puszki w sposób pewny mechanicznie jest lepsze niż jej osadzenie w sposób niepewny zwłaszcza że tych puszek zewnętrznych pewnie max 2. Zbyt wiele wyrwanych puszek się naoglądałem. Oczywiście masz prawo mieć własne zdanie i osadzić sobie puszki jak chcesz, pytanie czy jako wykonawca klientowi też byś tak zrobił, tak zrobił byś i telefonów nie odbierał jak wielu.

Dlatego Ci odpowiedziałem, że od 9 lat używam prądu z puszki osadzonej "niepewnie" bo w izolacji grubości 20cm.

Ja już wiem o czym to świadczy, o twojej inteligencji równej niestety tym z twojej stopki.

Nie tylko moja stopką się szczycę.

Ale i tym, żeby jako inwestor,który zjadł zęby na tym, punktować podobną patologię jak ze stopki :)

Bo to przeżyłem :)

Niektórzy mówią,że dołączyła gruba waga na forum ;)

Jak Tuska siła ;)

Której trzymam kciuki.

Edytowane przez Arturo1972