Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zapach opon?

Recommended Posts

A co było kupione miesiąc temu? Nowa wycieraczka, mata "wygłuszająca" pod pralkę? Chińczycy produkują tanią gumę w np rękojeściach narzędzi czy klapkach z użyciem substancji, której nazwy nie pamiętam, a którą EU zabroniła stosować, bo jest rakotwórcza, a właśnie mocno śmierdzi.

Kiedyś kupiłem metr gumowej wycieraczki, czarna guma jakby z pierścieni obok siebie. Zapakowałem do auta (ciężka jak diabeł) i poszedłem coś dokupić na elektrycznym. Po pół godzinie wróciłem, to w aucie tak waliło niby gumą, ale smród straszny chociaż ja tam zbyt delikatnego nosa nie mam.. Natychmiast oddałem, na szczeście market na trzecią literę zwroty przyjmuje bez problemu.

A co było kupione miesiąc temu? Nowa wycieraczka, mata "wygłuszająca" pod pralkę? Chińczycy produkują tanią gumę w np rękojeściach narzędzi czy klapkach z użyciem substancji, której nazwy nie pamiętam, a którą EU zabroniła stosować, bo jest rakotwórcza, a właśnie mocno śmierdzi.

Kurde kupiłam wycieraczke z mc temu. Taka gumowa czarna z oczkami jak pisze Pan z odpowiedzi niżej. Ale mam ja na dworze. Przed drzwiami. Mogłaby tak swój zapach nieść przez wszystkie pokoje?

Ja swojego domku jeszcze nie zacząłem wykańczać ale w środku jest ze 30m3 styropianu w trzech różnych odmianach. Dzisiaj byłem i nie śmierdziało ale jak na dworze było 30kilka stopni to unosił się bardzo dziwny zapach "smród" - niby zapach sztuczności, niby zgnilizna, nie wiadomo co. Może to coś właśnie związane jest z wysoką temperaturą?