Stnley 15.08.2021 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2021 Swego czasu szukając rozwiązania montażu PV na skomplikowanym dachu u szwagra, natrafiłem na całkiem fajne rozwiązanie, które eliminuje problem montażu na dachu. Myślę, że nie jednego użytkownika może to zainteresować, więc się podzielę. https://www.mbsystems.pl/carporty/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vr5 16.08.2021 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 Kolega @bobrow zbudował wg mnie znacznie ładniejszą. Opisał jak to zrobił. Mało tego - sam zmontował PV o mocy prawie 10 kWp, a nie jest elektrykiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 16.08.2021 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 Toż to tylko reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.08.2021 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2021 Bez monitoringu i alarmu czarno to widzę. W biały dzień, w południe remont garażu (wrota) przy ulicy, brama prawie licuje z chodnikiem. Brama z rynku wtórnego, przywieziona, przymiarki, poprawki w otworze, odstawiona na bok bo inwestor poszedł na kwadrans na szybki obiadek, mieszka po drugiej stronie ulicy. Po kilkunastu minutach na miejscu była już ekipa z przyczepką. Kilka minut później nie byłoby czego montować!!! Biały dzień!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 17.08.2021 16:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Kolega @bobrow zbudował wg mnie znacznie ładniejszą. Opisał jak to zrobił. Mało tego - sam zmontował PV o mocy prawie 10 kWp, a nie jest elektrykiem. Dobrze, że dodałeś, że wg Ciebie, bo to rzecz gustu. Nie wydaje mi się, żeby drewniana wiata pasowała do nowoczesnego domu. No a co do samodzielnego montażu popieram tylko nie każdy ma na to czas i umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 17.08.2021 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Toż to tylko reklama Jak to reklama to kiepski ze mnie marketingowiec. A tak serio to dziele się rozwiązaniem, które jest z goła inne niż większość tu przedstawianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 17.08.2021 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Bez monitoringu i alarmu czarno to widzę. W biały dzień, w południe remont garażu (wrota) przy ulicy, brama prawie licuje z chodnikiem. Brama z rynku wtórnego, przywieziona, przymiarki, poprawki w otworze, odstawiona na bok bo inwestor poszedł na kwadrans na szybki obiadek, mieszka po drugiej stronie ulicy. Po kilkunastu minutach na miejscu była już ekipa z przyczepką. Kilka minut później nie byłoby czego montować!!! Biały dzień!!! Bez przesady u szwagra stoi już od roku i nikt jej nie ruszył. Może to kwestia okolicy. Bo w wielu miejscach widziałem instalacje gruntowe w polu po za ogrodzoną działką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.08.2021 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Do czasu. Podrożała nawet stal. Wszystko "opłaca" się ukraść. Potem nieszczery żal, bla,bla, puk,puk i od poniedziałku od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stnley 17.08.2021 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 Do czasu. Podrożała nawet stal. Wszystko "opłaca" się ukraść. Potem nieszczery żal, bla,bla, puk,puk i od poniedziałku od nowa. Niby tak ale ta konstrukcja "to je amelinium..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.08.2021 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2021 "Amelinium" jest trzykrotnie droższe od stali na skupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 18.08.2021 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2021 Dobrze, że dodałeś, że wg Ciebie, bo to rzecz gustu. Nie wydaje mi się, żeby drewniana wiata pasowała do nowoczesnego domu. No a co do samodzielnego montażu popieram tylko nie każdy ma na to czas i umiejętności. Dokładnie, rzecz gustu. Jak dla mnie drewno jest na tyle uniwersalne, że pasuje do wszystkiego, w tym nowoczesnego domu. Kwestia użytego materiału (rodzaju drewna) i jego wykończenia. A ta konkretna wiata (ze zdjęć z realizacji) jest moim zdaniem paskudna i nadaje się jedynie do postawienia przy firmie, gdzie estetyka nie gra żadnej roli. No ale jak napisałeś - rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 13.06.2024 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca Kolega @bobrow zbudował wg mnie znacznie ładniejszą. Opisał jak to zrobił. Mało tego - sam zmontował PV o mocy prawie 10 kWp, a nie jest elektrykiem. Podrzuci ktoś link do tego opisu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts