Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wiata fotowoltaiczna 2w1

Stnley

Recommended Posts

Bez monitoringu i alarmu czarno to widzę. W biały dzień, w południe remont garażu (wrota) przy ulicy, brama prawie licuje z chodnikiem. Brama z rynku wtórnego, przywieziona, przymiarki, poprawki w otworze, odstawiona na bok bo inwestor poszedł na kwadrans na szybki obiadek, mieszka po drugiej stronie ulicy. Po kilkunastu minutach na miejscu była już ekipa z przyczepką. Kilka minut później nie byłoby czego montować!!! Biały dzień!!!

Kolega @bobrow zbudował wg mnie znacznie ładniejszą.

Opisał jak to zrobił. Mało tego - sam zmontował PV o mocy prawie 10 kWp, a nie jest elektrykiem.

Dobrze, że dodałeś, że wg Ciebie, bo to rzecz gustu. Nie wydaje mi się, żeby drewniana wiata pasowała do nowoczesnego domu. No a co do samodzielnego montażu popieram tylko nie każdy ma na to czas i umiejętności.

Bez monitoringu i alarmu czarno to widzę. W biały dzień, w południe remont garażu (wrota) przy ulicy, brama prawie licuje z chodnikiem. Brama z rynku wtórnego, przywieziona, przymiarki, poprawki w otworze, odstawiona na bok bo inwestor poszedł na kwadrans na szybki obiadek, mieszka po drugiej stronie ulicy. Po kilkunastu minutach na miejscu była już ekipa z przyczepką. Kilka minut później nie byłoby czego montować!!! Biały dzień!!!
Bez przesady u szwagra stoi już od roku i nikt jej nie ruszył. Może to kwestia okolicy. Bo w wielu miejscach widziałem instalacje gruntowe w polu po za ogrodzoną działką...

Dobrze, że dodałeś, że wg Ciebie, bo to rzecz gustu. Nie wydaje mi się, żeby drewniana wiata pasowała do nowoczesnego domu. No a co do samodzielnego montażu popieram tylko nie każdy ma na to czas i umiejętności.

Dokładnie, rzecz gustu. Jak dla mnie drewno jest na tyle uniwersalne, że pasuje do wszystkiego, w tym nowoczesnego domu. Kwestia użytego materiału (rodzaju drewna) i jego wykończenia. A ta konkretna wiata (ze zdjęć z realizacji) jest moim zdaniem paskudna i nadaje się jedynie do postawienia przy firmie, gdzie estetyka nie gra żadnej roli. No ale jak napisałeś - rzecz gustu.

• 2 years później...