Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oglądałem tutoriale, jak budować ściany butelek i trochę nie wiem o czymś.

Jeśli użyjesz ściany butelki na ścianę zewnętrzną, czy butelki nie okażą się źródłem strat ciepła? Myślę, że posiadanie tylko jednej warstwy szkła pomiędzy wnętrzem a zewnętrzem ułatwiłoby niepożądane wahania temperatury; latem tracisz ochłodę, a zimą tracisz ciepło.

Czy dźwięk nie jest problemem w przypadku butelek? Wyobrażam sobie, że można by było usłyszeć przez butelkę dość łatwo i że stosunkowo dobrze skupiałyby dźwięk.

https://nox.tips/ https://xender.vip/

Poza tym, jak dokonać naprawy, jeśli butelka jest uszkodzona? Czy po prostu cementujesz to po złamanej stronie?

Edytowane przez RockyPeli

Kierujesz się propagandą strat, faktycznie tu chodzi o wyważenie strat i zysków ciepła . W czasie minimum klimatycznego modne było zabudowywanie ogrodów ścianami z kamienia czy cegły celem uzyskania plonów od roślin którym ówczesna temperatura uniemożliwiała owocowanie.

U nas i to było za mało. Zatem uwzględniano straty i budowano piece dużej mocy i nieszczelne pomieszczenia odpowiednio do tego robiąc meble, fotele łóżka z własnymi tkaninowymi ścianami, na północy robiąc legowiska na buforach ciepła zapieckach.

Zatem budujący te ściany butelek godzi się z tymi stratami odpowiednio je rekompensując ogrzewaniem lub zwyczajnie neguje jego potrzebę

myślisz, że google translator przetłumaczy pytającemu twoją odpowiedź tak, by ją zrozumiał? :D
Hm..... dałem wyczerpującą rozbudowaną wypowiedź traktując pytającego jak siebie samego. Zrozumiałą dla absolwenta podstawówki- tam przechodzą testy ze zrozumienia czytanego tekstu. W moim poście podobny poziom trudności. Droga Chlubo florystyki
Hm..... dałem wyczerpującą rozbudowaną wypowiedź traktując pytającego jak siebie samego. Zrozumiałą dla absolwenta podstawówki- tam przechodzą testy ze zrozumienia czytanego tekstu. W moim poście podobny poziom trudności. Droga Chlubo florystyki

Widzę, że jednak nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi. Czyżbyś nie był absolwentem podstawówki?

Odpisałeś anglojęzycznemu pytającemu, używającego translatora google.

Moje pytanie brzmiało: czy uważasz, ze translator google poradzi sobie ze zrozumiałym tłumaczeniem na język angielski twojego tekstu? Bo ja myślę, że będzie miał poważny problem z zachowaniem logiki np. takiego zdania: "legowiska na buforach ciepła zapieckach"

Widzę, że jednak nie zrozumiałeś sensu mojej wypowiedzi. Czyżbyś nie był absolwentem podstawówki?

Moje pytanie brzmiało: czy uważasz, ze translator google poradzi sobie ze zrozumiałym tłumaczeniem na język angielski twojego tekstu? Bo ja myślę, że będzie miał poważny problem z zachowaniem logiki np. takiego zdania: "legowiska na buforach ciepła zapieckach"

"lairs on heat buffers in casseroles " - czego Elfir nie rozumiesz? ::lol2:

Słodyczy ogrodnictwa, dzisiejsza młodzież do tej 40-tki obkuta jest niezmiernie w j. angielskim . stąd sądzę ze RockyPeli urodził się na terytorium RP i jego mową ojczystą jest polski. No nie sądzę aby jakiś anglosas szukał pomocy tu na forum mając mnóstwo anglojęzycznych. Aż tak sławne w świecie nie jest. Na pierwszych 10 stronach google te forum nie jest notowane. Znaczy zrobiłem to wyszukując z terytorium Pakistanu:p stąd sadzę że to nie obcokrajowiec , a tubylec pyta.

Przykładem nasz Ratpaw

Słodyczy ogrodnictwa, dzisiejsza młodzież do tej 40-tki obkuta jest niezmiernie w j. angielskim . stąd sądzę ze RockyPeli urodził się na terytorium RP i jego mową ojczystą jest polski. No nie sądzę aby jakiś anglosas szukał pomocy tu na forum mając mnóstwo anglojęzycznych. Aż tak sławne w świecie nie jest. Na pierwszych 10 stronach google te forum nie jest notowane. Znaczy zrobiłem to wyszukując z terytorium Pakistanu:p stąd sadzę że to nie obcokrajowiec , a tubylec pyta.

Przykładem nasz Ratpaw

Przykładem na co? :)

dzisiejsza młodzież do tej 40-tki obkuta jest niezmiernie w j. angielskim . stąd sądzę ze RockyPeli urodził się na terytorium RP i jego mową ojczystą jest polski. .

To by jej użył. A nie zadawał po angielsku.

No ja czytałem jego pytanie po polsku i raczej po składni, interpunkcji nie z automatu google? Ktoś poprawiał? Ratpaw to przykład przydomka z angielskiego jak mój z polskiego