gosienka987 01.09.2021 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Witam, stoję przed wyzwaniem urządzenia małego salonu z aneksem kuchennym i jadalnią. Powierzchnia pomieszczenia to zaledwie 23.8 m kwadratowych. Chciałabym zmieścić w nim zarówno funkcjonalny ciąg kuchenny jak i miejsce do wypoczynku oraz stół jadalniany. Pierwotny zamysł był taki jak na załączonym rysunku, jednak obawiam się, że nie będzie on funkcjonalny. Jeżeli mają Państwo jakieś pomysły to będę bardzo wdzięczna za każdą inspirację.https://www.fotosik.pl/zdjecie/a14ed13fcf37695e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 01.09.2021 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 468 cm to za mało na stół z krzesłami wokół, kanapę, stolik i TV (pewnie będzie na ścianie po lewej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosienka987 01.09.2021 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 468 cm to za mało na stół z krzesłami wokół, kanapę, stolik i TV (pewnie będzie na ścianie po lewej). Dziękuję za radę. Póki co pewna jestem jedynie tego w którym miejscu ma być aneks kuchenny (a i to może ulec zmianie), na całą resztę nie mam pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 01.09.2021 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 To rzuć cały projekt na ekran, wraz z ogrodem i stronami świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosienka987 01.09.2021 11:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Wygląda to mniej więcej tak: https://www.fotosik.pl/zdjecie/6deb9f4216df3574 Działka na której jest dom jest 'na styk', nie było innej możliwości ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 01.09.2021 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Tak się chciałem przy okazji zapytać: jak położony jest strop nad korytarzem wejściowym? Ściana nośna między kuchnią i pom. gosp. kończy się i potem co, belka, położona między ściankami nośnymi, między którymi są szafy w zabudowie? Po co nośna ściana nr 1 tu jest? Chyba słupa brakuje. Rozumiem, że kuchnia z salonem była powiększana albo zmniejszana? Wracając do tematu, tam prostu nie ma miejsca na stół 8-mio osobowy. Albo go wywalisz albo zmniejszysz albo powiększysz salon z kuchnią kosztem pomieszczenia gospodarczego. I jeszcze to wyjście na taras, do którego ciężko się przedostać. Zdecydowanie bym usunął te drzwi zewnętrzne z pomieszczenia gospodarczego, bo przez to to pom. jest gorzej ustawne - po co Ci to w sumie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosienka987 01.09.2021 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 Na pytania techniczne niestety nie jestem w stanie odpowiedzieć, po prostu się na tym nie znam Zaufałam tutaj już osobie która tworzyła projekt. Może istotne jest to, że dom będzie budowany w technologii szkieletowej. Co do samego salonu z aneksem- owszem, był on zmniejszony, tak aby powiększyć właśnie pomieszczenie gospodarcze które z prywatnych względów jest mi potrzebne zdecydowanie większe niż standardowe. A teraz zastanawiam się nad aranżacją, czy da się zmieścić wspomniane wyżej elementy tak, aby było funkcjonalnie i w miarę wygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 01.09.2021 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2021 No to chyba wszystko jasne: ktoś zapomniał o ściance w sieni Jest taka zasada, że wygoda użytkowania pomieszczenia powinna iść w parze z ilością czasu, w jakim w tym pomieszczeniu przebywamy. Jeśli w pomieszczeniu gospodarczym przebywasz dłuzej niż w salonie z kuchnią, to decyzja o jej pomniejszeniu była słuszna, jeśli nie, to teraz masz problem ze stołem, który tam zwyczajnie nie wchodzi w tej wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.09.2021 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosienka987 02.09.2021 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2021 Dziękuję! Myślałam, że dzielenie i tak już małej przestrzeni nie jest dobrym pomysłem, ale tutaj wygląda to bardzo korzystnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.09.2021 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2021 możesz też zrobić niską wyspę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts