Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cięcie styropianu

Lukasz11

Recommended Posts

Po dociepleniu dachu plaskiego zostaly mi 2 plyty styropianowe, kazda o wymiarach 1m x 2m i grubosc i 18cm.

W garażu w posadzce będzie styropian 5cm.

Czy jest możliwość, by jakoś taka płytę pociąć na plasterki: 3x 5cm i 1x 3cm?

Obecne płyty nie mogę sprzedać, wyrzucić szkoda, kosztowały trochę pieniędzy.

Po dociepleniu dachu plaskiego zostaly mi 2 plyty styropianowe, kazda o wymiarach 1m x 2m i grubosc i 18cm.

W garażu w posadzce będzie styropian 5cm.

Czy jest możliwość, by jakoś taka płytę pociąć na plasterki: 3x 5cm i 1x 3cm?

Obecne płyty nie mogę sprzedać, wyrzucić szkoda, kosztowały trochę pieniędzy.

Dwie płyty? Weź daj spokój, kup odpowiedni materiał pod posadzkę. Dla dwóch płyt będziesz konstruował maszynkę do cięcia oporowego? Więcej trafo do niej będzie kosztować :)

Dwie płyty? Weź daj spokój, kup odpowiedni materiał pod posadzkę. Dla dwóch płyt będziesz konstruował maszynkę do cięcia oporowego? Więcej trafo do niej będzie kosztować :)

Wywalenie 2 płyt też kosztuje. Raz za nie zapłaciłem, dwa ich wywóz na smietnik/do przetworzenia też będzie kosztować. Może znajdę kogoś, kto je potnie? Tylko pytanie, czy można je pociąć równo i ładnie?

Tylko pytanie, czy można je pociąć równo i ładnie?

Tak

Co do wywiezienia na śmietnik i zapłatę to przecież teraz każdy płaci za śmieci, wystawiasz przed dom w dniu wywózki śmieci i nie ma kłopotu.

To nie są odpady komunalne (w przeciwieństwie do styropianu opakowaniowego). I pozbycie się dwóch płyt to spory kłopot.

https://segregujna5.um.warszawa.pl/rozpracuj-odpad/styropian/

Można je pociąć równo. Nie prościej podzwonić po okolicznych firmach od ociepleń domów i zapytać czy zrobią taka usługę.

Co do wywiezienia na śmietnik i zapłatę to przecież teraz każdy płaci za śmieci, wystawiasz przed dom w dniu wywózki śmieci i nie ma kłopotu.

Własnie też miałem napisać, żeby podjechać do pierwszej lepszej ekipy od ocieplenia, postawić flaszkę jakiemuś majstrowi żeby pociął (15 minut roboty) i po kłopocie.

Drugie wyjście, to dać ogłoszenie na OLXie "oddam styropian budowlany za darmo". Kolejka chętnych murowana :)

• Like 1