Quern 14.09.2021 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Cześć Mam już strop nad głową i zastanawiam się czy taki zwykły beton nadaje się do tego, żeby zostawić go jako sufit? Czy musiałbym go uprzednio jakoś wyczyścić, zabezpieczyć? Jak to widzicie? Nadaje się takie coś na sufit czy lepiej to zakryć? Wklejam poniżej zdjęcie stropu. Tutaj wkleiłem zdjęcie stropu, bo chyba nie da się bezpośrednio na forum. https://ibb.co/61rvVR4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 14.09.2021 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2021 (edytowane) Nawet w dobrych bunkrach gołego betonu nie zostawali. Zawsze w roli ochrony odpryskowej drewno czy stal. Ale w czasie pokoju jak ta siatka odcisków po panelach doki pasuje ci . Nie widzę przeciwwskazań . na zdjęciu dobrze zawibrowany gładki Edytowane 15 Września 2021 przez gnago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 14.09.2021 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Jeżeli ci to pasuje to zostaw tak, pytanie jak zamontujesz halogeny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 14.09.2021 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2021 Próbuj z barankiem, teraz nie jest zbyt ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Quern 15.09.2021 02:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Dzięki za odpowiedzi Jeżeli ci to pasuje to zostaw tak, pytanie jak zamontujesz halogeny. To chyba nie jest problem, nie? Albo ja tego problemu jeszcze nie widzę Próbuj z barankiem, teraz nie jest zbyt ciekawie Co to jest baranek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 15.09.2021 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Bardzo ładny sufit, zazdraszczam:D Urządzisz industrialnie, czarne przewody elektryczne na bakelitowych uchwytach, loftowe lampy, kanały wentylacyjne ze spiro i będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 15.09.2021 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Cześć Mam już strop nad głową i zastanawiam się czy taki zwykły beton nadaje się do tego, żeby zostawić go jako sufit? Czy musiałbym go uprzednio jakoś wyczyścić, zabezpieczyć? Jak to widzicie? Nadaje się takie coś na sufit czy lepiej to zakryć? Wklejam poniżej zdjęcie stropu. Tutaj wkleiłem zdjęcie stropu, bo chyba nie da się bezpośrednio na forum. https://ibb.co/61rvVR4 Jak wysoko ten sufit nad gotową podłogą? Możecie dać sufit podwieszany na profilach, możecie wytynkować, możecie pomalować, możecie zostawić industrialnie, czyli jak jest. Oświetlenie bez problemu zamontujesz nawet na gołym betonie. Osobiście bym w czymś takim mieszkać nie chciał, nie cierpię takiej surowizny w pomieszczeniach mieszkalnych, ale up to you. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 15.09.2021 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Jeżeli ci to pasuje to zostaw tak, pytanie jak zamontujesz halogeny. Rozprowadzisz po podłodze piętra? Prosta robota dla elektryka. Ja mam strop 22cm i w samym salonie z kuchnią 13 punktów. Dał rade. Jeśli to parterówka to zrobiłbym jak radzi @cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 15.09.2021 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Hm gołe druty miedziane na porcelankach 12 V a dla ozdoby drabina jakubowa : https://www.youtube.com/watch?v=5e5v77QaoZc:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Quern 15.09.2021 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Bardzo ładny sufit, zazdraszczam:D Urządzisz industrialnie, czarne przewody elektryczne na bakelitowych uchwytach, loftowe lampy, kanały wentylacyjne ze spiro i będzie pięknie. Cały czas się zastanawiam czy to jest dobry pomysł i czy taki sufit się do tego nadaje. Ale łatwiej też sprawdzić to teraz i jeśli wyjdzie paskudnie to potem zrobić podwieszany Jak wysoko ten sufit nad gotową podłogą? 2,70 m Rozprowadzisz po podłodze piętra? Prosta robota dla elektryka. Ja mam strop 22cm i w samym salonie z kuchnią 13 punktów. Dał rade. Jeśli to parterówka to zrobiłbym jak radzi @cezary Nad stropem mam nieużytkowe poddasze więc rozprowadzić można po podłodze poddasze. Elektrykę akurat sam mogę ogarnąć więc tu nie powinno być problemów. Lub jeszcze nie wiem o problemach Hm gołe druty miedziane na porcelankach 12 V a dla ozdoby drabina jakubowa : https://www.youtube.com/watch?v=5e5v77QaoZc:yes: Fajne, ale założę się, że żonie się to nie będzie podobało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 15.09.2021 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Cześć Mam już strop nad głową i zastanawiam się czy taki zwykły beton nadaje się do tego, żeby zostawić go jako sufit? Co kto lubi. https://regiodom.pl/wybudowali-dom-w-cenie-mieszkania-jak-im-sie-to-udalo-wideo/ar/c9-15561770 W bloku też nie miałem tynku na żelbecie - ale warstwa farb była już tak gruba, że nie było tego widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Quern 15.09.2021 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2021 Co kto lubi. https://regiodom.pl/wybudowali-dom-w-cenie-mieszkania-jak-im-sie-to-udalo-wideo/ar/c9-15561770 W bloku też nie miałem tynku na żelbecie - ale warstwa farb była już tak gruba, że nie było tego widać. Nie wygląda źle taki sufit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 16.09.2021 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2021 Ale łatwiej też sprawdzić to teraz i jeśli wyjdzie paskudnie to potem zrobić podwieszany 2,70 m Przy 2,7 nie poszalejesz z tym sufitem podwieszanym - jest na styk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts