Dawidx97 17.09.2021 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 Witajcie Jestem na etapie podłogi, planuje położyć panele firmy quick step o grubości 12mm, wraz z ich dedykowanym podkładem, planowo chciałem założyć jeszcze folie grzewcze ale wiele osób mi odradza bo twierdzi ze to nie potrzebne bo podłoga będzie ciepła, a dodam ze w każdym pomieszczeniu są grzejniki. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 17.09.2021 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2021 A co ma być pod tym dedykowanym podkładem? To wszystko zależy. Może być zimno w nogi, a może być ciepło, nie do końca zależy to od okładziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidx97 18.09.2021 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2021 Obecnie jest wylana posadzka która jest ocieplona 15 cm styropianem, jesli by miały być od razu panele no to podkład firmy quick step o grubości 3mm i panele 12mm. Ale dużo osób odradza by zakładać folie grzewcze skoro jest posadzka ocieplona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawidx97 19.09.2021 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2021 A co ma być pod tym dedykowanym podkładem? To wszystko zależy. Może być zimno w nogi, a może być ciepło, nie do końca zależy to od okładziny. Obecnie jest wylana posadzka która jest ocieplona 15 cm styropianem, jesli by miały być od razu panele no to podkład firmy quick step o grubości 3mm i panele 12mm. Ale dużo osób odradza by zakładać folie grzewcze skoro jest posadzka ocieplona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.09.2021 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2021 Ale dużo osób odradza by zakładać folie grzewcze skoro jest posadzka ocieplona Gdzie te osoby? Jest dokładnie odwrotnie - bo brak ocieplenia, zwłaszcza przy podłodze na gruncie, dyskwalifikuje podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barliniak 20.09.2021 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2021 Dawidx97 od kiedy to laminat jest ciepły ?To chyba mówią osoby które maja duszności przy 21 stopniach .Ja bez ogrzewania podłogowego laminatu bym nie założył drugi raz.Mam porównanie bo na górze są panele LVT i jest różnica na korzyść LVT .Jak chcesz ciepłą podłogę latem i zimą bez ogrzewania to podłoga korkowa.Nie mylić z podkładem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts