esselite 24.09.2021 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Ostatnio wpadłem na taką oto pompkę, ale nie znalazłem żadnych użytkowników tego rozwiązania. https://www.wircoeko.pl/ Nie wiecie co to za ustrojstwo? Obiecują niby COP 3-3.3 non stop niezależnie od temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 24.09.2021 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 (edytowane) To jakiś wałek, tak jak z magnetyzerami Żadnej dokumentacji technicznej. A spółka z o.o. z kapitałem 5000pln założona w marcu tego roku https://krs-pobierz.pl/wirco-i7111453 Edytowane 24 Września 2021 przez exetterenak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 24.09.2021 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 (edytowane) Jak coś ma w nazwie eco z zasady podchodzę jak do jeża z gołą d.... Ale stronka ciekawa czyżby ponowne podejście z kawitacją ? Do 1000 zł z ciekawości kupiłbym. Licząc się ze stratą . Zadaj identyczne pytanie na elektrodzie tam rozkminią bo na razie nie ma tam nic o tym "piecu" Edytowane 24 Września 2021 przez gnago Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 24.09.2021 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Nie wiecie co to za ustrojstwo? Obiecują niby COP 3-3.3 non stop niezależnie od temperatury. Tia, pompa ciepła z dwoma agregatami blisko 2m wielkości ledwo taki COP wyciąga, a tu proszę, zero wymienników i COP 3. Eh... Wał z serii indukcyjna pompa ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mleko 24.09.2021 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2021 Czy ja dobrze rozumiem, że udało się wreszcie stworzyć perpetum mobile?300% sprawności bez wymienników, sprężarek ani innych źródeł energii?To może być przełom, nasze elektrownie będą mogły napędzać turbiny bez spalania paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esselite 27.09.2021 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Hehe...właśnie tak cos podejrzewałem, że technicznie ciężko uzasadnić sprawność tego urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jambos 27.09.2021 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2021 Ta, i te wysokiej jakości zdjęcia przedstawiające realizacje. Rozumiem, jakby te zdjęcia były wykonane na początku XXI w. ale nie teraz. Magicy są wszędzie, ciekawe dlaczego 300%, a nie 500% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 28.09.2021 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Czekam tylko aż tu wjedzie przedstawiciel albo właściciel tej firmy i zacznie nas mieszać z błotem za to że nie rozumiemy ich przełomowego odkrycia i wynalazku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marco36 29.09.2021 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 (edytowane) Ciekawe, wg foto drewniana beczółka na rurce C.O. Wg opisu www czytanego pobieżnie - Potrzebne zasilanie 3-fazowe, 25A. Wygląda na to, że jest to przepływowy podgrzewacz wody z 3-fazową grzałką. A magiczna sprawność bierze się stąd, że porównują to coś z piecem węglowym, którego sprawność zakładają na 30%, a pozostałe 70% to straty wywalone do komina. Przy takim założeniu to faktycznie grzałka elektryczna wykorzystująca 100% mocy - zyska magiczny COP 3 - ale w stosunku do ich wirtualnego pieca węglowego 30% sprawności czyli takiego z COP minus 3.. Pokrętna logika, ale coś czuję, że opis strony właśnie na takim pokrętnym tłumaczeniu się opiera. Adekwatne do tych magicznych pudełek z reklam googla - co to starczy je wpiąć do gniazdka by obniżyć rachunek za prąd o 70%. W nowszej wersji ma postać bezpiecznika wpinanego na szynę w skrzynkę bezpieczników. Złośliwie zamykam te reklamy i zgłaszam jako te z niewłaściwą (lub niestosowną) treścią. Edytowane 29 Września 2021 przez Marco36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 06.10.2021 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Nie wiem o co chodzi ale firma od szaf hydraulicznych Izzifast ma na swoim kanale film z tym produktem. Muszę to uważnie przejrzeć bo oni to niby zachwalają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 06.10.2021 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Nie wiem o co chodzi ale firma od szaf hydraulicznych Izzifast ma na swoim kanale film z tym produktem. Muszę to uważnie przejrzeć bo oni to niby zachwalają Trzeba zadzwonić do Sztokholmu. Nobla z fizyki nie powinni dostać Syukuro Manabe, Klaus Hasselmann i Giorgio Parisi tylko Rafał Matlak za obalenie zasady zachowania energii/pierwszej zasady termodynamiki. Nie wytrzymałem do końca, bo wymiękłem jak to niby wysoko natleniona (czyli agresywna) woda ma zwiększać COP o 4, ale do tego momentu nie widziałem zachwalania ze strony Izzi. Od jakiegoś czasu kręcą filmiki z innymi - pewnie żeby zwiększyć zasięg i ilość subskrypcji. Czy promując szarlataństwo skorzystają na tym? Być może. Bo wiara w gusła na świecie kwitnie. Facet 27 lat się uczy, a nie pamięta podstaw fizyki. Trudne słowa (jak np."kawitacja", która nie jest, jak twierdzi p. Matlak "ruchem cząsteczek powietrza w wodzie", zawirowywacz, "woda plazmowana") i modne słowa jak "sposób zaprogramowany - to typowa zagrywka marketingowa dla naiwnych. I jak jest coś opatentowane, to jest publicznie dostępne - jak mam przestrzegać patentu, jak go nie znam? Dziwne, że sprzedawca nie zapoznał się z tym patentem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezusmaria 06.10.2021 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 (edytowane) Nie wiem o co chodzi ale firma od szaf hydraulicznych Izzifast ma na swoim kanale film z tym produktem. Muszę to uważnie przejrzeć bo oni to niby zachwalają znam tych ludzi z izziinstalacji - i nie zachwalają tego "cygańskiego kociołka" podchodzą chłopaki do tematu z bardzo dużą rezerwą, i pewnie całe zdarzenie skomentują: "kanał zapierdala, komentaże lecą" zwykły reportaż z targów - ot co, szkoda uwagi na kociołek z poborem mocy 10kW, lepiej poglądaj Sempińskiego Edytowane 6 Października 2021 przez Jezusmaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 06.10.2021 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 (edytowane) znam tych ludzi z izziinstalacji - i nie zachwalają tego "cygańskiego kociołka" podchodzą chłopaki do tematu z bardzo dużą rezerwą, i pewnie całe zdarzenie skomentują: "kanał zapierdala, komentaże lecą" zwykły reportaż z targów - ot co, szkoda uwagi na kociołek z poborem mocy 10kW, lepiej poglądaj Sempińskiego Nie zachwalają powiadasz? Edytowane 8 Października 2021 przez exetterenak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcialbympompe 06.10.2021 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2021 Są dwie opcje:1. Jest to (nie pierwsze i nie ostanie) oszustwo.2. Wynalazca tego urządzenie zmieni obowiązujące aktualnie prawa fizyki i dostanie Nobla (wątpię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 07.10.2021 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Nie wiem o co chodzi ale firma od szaf hydraulicznych Izzifast ma na swoim kanale film z tym produktem. Muszę to uważnie przejrzeć bo oni to niby zachwalają Firma od szaf hydraulicznych, która sprzedaje czyjeś pompy pod swoją marką. Rozmawia z handlarzem, który dla nich te pompy instaluje u końcowego odbiorcy. Kanał Youtube to dziś solidne narządzie marketingowe. A Wirko? Pozostaje życzyć powodzenia w obalaniu 1 zasady termodynamiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezusmaria 07.10.2021 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Nie zachwalają powiadasz? https://ibb.co/p3NSSv3 "Kanał zapierdala, komentarze lecą" tak Ci Rafał mogę odpowiedzieć, niestety świetne tematyczne filmy nie mają takiego wzięcia jak "cygańskie kociołki" Chłopaki będą musieli dawać tytuły " Tragedia na Podhalu!!! zatłukł naczyniem przeponowym owcę!!!! " później sie okaże że nie zatłukł - tylko stłukł, nie "naczyniem przeponowym" - tylko "naczynie" i nie "owce" tylko "na owoce" - jakaś kobieta piszę ze szkoda bo izziinstalacje mają świetne merytoryczne filmy ale udziela się grubo pod Cygańskim Kociołkięm pisząc tam komentarze - napedzając film który lada moment przekroczy 100K wyświetleń - sam podnosisz oglądalność filmu i zarazem kamału dyskutując na ten temat. tak samo jak wyciągnięty fragment z forum fejsowego skąd lecą linki i dopalacz do kanału. tak że tyle, śmigam - bo spóźniony już jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 07.10.2021 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 "Kanał zapierdala, komentarze lecą" tak Ci Rafał mogę odpowiedzieć, niestety świetne tematyczne filmy nie mają takiego wzięcia jak "cygańskie kociołki" Chłopaki będą musieli dawać tytuły " Tragedia na Podhalu!!! zatłukł naczyniem przeponowym owcę!!!! " później sie okaże że nie zatłukł - tylko stłukł, nie "naczyniem przeponowym" - tylko "naczynie" i nie "owce" tylko "na owoce" - jakaś kobieta piszę ze szkoda bo izziinstalacje mają świetne merytoryczne filmy ale udziela się grubo pod Cygańskim Kociołkięm pisząc tam komentarze - napedzając film który lada moment przekroczy 100K wyświetleń - sam podnosisz oglądalność filmu i zarazem kamału dyskutując na ten temat. tak samo jak wyciągnięty fragment z forum fejsowego skąd lecą linki i dopalacz do kanału. tak że tyle, śmigam - bo spóźniony już jestem. Jak dla mnie to oni mogą robić filmy z patocelebrytami i robić materiały o "cygańskich kociołkach" ale sorry taka firma dla mnie nie jest poważna. Każdy może robić z siebie wioskowego głupka jeżeli ma na to ochotę. W teorii piszą o tym że nie wiedzą czy to działa i jaka jest jego efektywność a z drugiej ich materiały pokazują w miniaturach że to fajne rozwiązanie. Opinię niech każdy wyrobi sobie sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiG25 07.10.2021 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Są dwie opcje: 1. Jest to (nie pierwsze i nie ostanie) oszustwo. 2. Wynalazca tego urządzenie zmieni obowiązujące aktualnie prawa fizyki i dostanie Nobla (wątpię). Trzecia możliwość , to następują tam rozczepienia cząstek wody ,albo nawet zimna fuzja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezusmaria 08.10.2021 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Jak dla mnie to oni mogą robić filmy z patocelebrytami i robić materiały o "cygańskich kociołkach" ale sorry taka firma dla mnie nie jest poważna. Każdy może robić z siebie wioskowego głupka jeżeli ma na to ochotę. W teorii piszą o tym że nie wiedzą czy to działa i jaka jest jego efektywność a z drugiej ich materiały pokazują w miniaturach że to fajne rozwiązanie. Opinię niech każdy wyrobi sobie sam Pokaż tą miniaturę - niech każdy wyrobi sobie opinię - Ty tą miniaturę odczytujesz jako fajne rozwiązanie - ja tam nic fajnego nie widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
exetterenak 08.10.2021 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Pokaż tą miniaturę - niech każdy wyrobi sobie opinię - Ty tą miniaturę odczytujesz jako fajne rozwiązanie - ja tam nic fajnego nie widzę To nie jest wiedza tajemna. Mają to na kanałach na YT i FB. Nie mam zamiaru nikogo przekonywać do swoich racji. Rozmieniają popularność na drobne i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts