Bullseye 28.09.2021 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2021 Witam, mam taki problem....Posiadam dom który stoi od 30 lat i od 10 przynajmniej jest brama wjazdowa z wybetonowanym (nie wiem jak to nazwać) progiem tak ze woda nie wlewała się z drogi gruntowej która była na jednym poziomie od lat.Teraz gmina postanowiła wylać asfalt, oczywiście bez odprowadzenia wody, i wyszło na to że tafla drogi jest koło 10cm wyżej niż moja brama więc cała woda spływa na moją działkę - na razie nie podtapia ale droga ma kila tygodni i wielkich opadów nie było, a mimo to mam wodę po kostki. Pytanie zasadnicze, czy mogę wymagać od gminy poprawę drogi/odwodnienia (którego nie ma) bądź mojej bramy tak by nie wlewała się woda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 29.09.2021 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2021 Zdecydowanie masz ścigać gminę. Nie można nagle utwardzić terenu swojej działki (w tym wypadku drogowej) i pozbywać się wody na sąsiednie działki (Twoją). Gmina musi zrobić prawidłowe pozbycie się wód opadowych i roztopowych z terenu swojej działki (drogi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskian 28.10.2021 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Możesz, jeśli jest tak jak opisujesz, to wielka nieprawidłowość ze strony gminy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 28.10.2021 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 A to w ogóle jest droga gruntowa czy działka drogowa, bez drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts