DUNIA.MD 07.10.2021 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Niech w szkołach uczą prawidlowego spalania zamiast religii Zamilcz - młocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 07.10.2021 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 chyba na stosie... A tobie co chodzi po tej mózgownicy?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.10.2021 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Zamilcz - młocie. O co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 07.10.2021 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 fajnie się od niego komin pali To zależy kto i w czym go spala , ja kiedyś w zasypowcu nim paliłem no i nie powiem coś tam przykapcało choć się starałem ale wymieniłem na podajnikowiec i szkoda było wyrzucić około 700 kg więc go ciutkę potłukłem i do zasobnika fakt faktem nastawy o 200 % trzeba było zmienić a zwłaszcza czas przerwy w podawaniu wydłużyć o 230% i zmniejszyć nadmuch ale po tych ustawieniach to spalanie spadło radykalnie , na retopalu zasobnik 60kg wystarczał na 4 doby a te Rydułtowy co najmniej 6 -7 dób ,ogrzewam,łem 160m2 podłogówką oczywiście . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 07.10.2021 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 O co chodzi? Odpowiedzi nic nie wnoszące do tematu - zaczepne i na temat wrażliwy który jest mi bardzo bliski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.10.2021 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Wrażliwy temat to spalanie węgla i nauczanie religii w szkłach?Nie powinno spalać się węgla w domowych warunkach. Nawet jak ten węgiel ma dziwną nazwę EKO lub ECO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 07.10.2021 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Wrażliwy temat to spalanie węgla i nauczanie religii w szkłach? Jeśli nie rozumiesz to znaczy że jesteś z tej samej "bandy". Nie powinno spalać się węgla w domowych warunkach. Nawet jak ten węgiel ma dziwną nazwę EKO lub ECO Bzdura - paliwo nie ma tu znaczenia liczy się metoda lub umiejętność. Przy spalaniu ekogroszku wykorzystujemy metodę spalania współprądowego, która jest EKO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 07.10.2021 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2021 Jeśli nie rozumiesz to znaczy że jesteś z tej samej "bandy". Bzdura - paliwo nie ma tu znaczenia liczy się metoda lub umiejętność. Przy spalaniu ekogroszku wykorzystujemy metodę spalania współprądowego, która jest EKO. Wg ciebie ja jestem z "tej samej bandy" a ty z jakiej "bandy" jesteś? Za wpis Bzdura - paliwo nie ma tu znaczenia liczy się metoda lub umiejętność. Przy spalaniu ekogroszku wykorzystujemy metodę spalania współprądowego, która jest EKO zasługujesz na nagrodę Ig Nobla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 08.10.2021 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Wrażliwy temat to spalanie węgla i nauczanie religii w szkłach? Nie powinno spalać się węgla w domowych warunkach. Nawet jak ten węgiel ma dziwną nazwę EKO lub ECO Ty chyba patrzysz z perspektywy bloku lub miasta a co ze wsiami ? czym tam wg ciebie mają grzać skoro nawet gazu nie ma prądem ? nawet starsi ludzie czy samotne babcie mają kupić pompy ciepła i panele ? mrzonki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.10.2021 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Jeśli nie rozumiesz to znaczy że jesteś z tej samej "bandy". Bzdura - paliwo nie ma tu znaczenia liczy się metoda lub umiejętność. Przy spalaniu ekogroszku wykorzystujemy metodę spalania współprądowego, która jest EKO. I nie ma znaczenia, ile siarki zawiera paliwo? I pyłu ? Wszystko się spali "współprądowo" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek1998 08.10.2021 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Niech w szkołach uczą prawidlowego spalania zamiast religii Ale w Polsce o to chodzi , żeby się uczyli 10 godzin kazań religijny w szkole i tylko 1h chemii , biologii czy matematyki bo niewykształconymi 100x łatwiej rządzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 08.10.2021 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Ale w Polsce o to chodzi , żeby się uczyli 10 godzin kazań religijny w szkole i tylko 1h chemii , biologii czy matematyki bo niewykształconymi 100x łatwiej rządzić. Czy ja wiem? Ostatnio mój wujek powiedział, że ksiądz na mszy zapowiedział pokaz palenia od góry. Oczywiście wysłuchał go jak wyroczni. Ja wujkowi mówiłem o paleniu od góry już kilka lat temu, ale burknął tylko, że całe życie pali w piecu, więc wie lepiej niż jakiś gówniarz (czyli ja) Ksiądz jest dla wielu ludzi autorytetem w wielu dziedzinach, ciepłownictwa nie wykluczając Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 08.10.2021 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Wg ciebie ja jestem z "tej samej bandy" a ty z jakiej "bandy" jesteś? W przeciwieństwie do ciebie ja bym ci pomógł w potrzebie a ty mnie już nie. Za wpis Bzdura - paliwo nie ma tu znaczenia liczy się metoda lub umiejętność. Przy spalaniu ekogroszku wykorzystujemy metodę spalania współprądowego, która jest EKO zasługujesz na nagrodę Ig Nobla Ten wpis świadczy tylko że umiesz tylko jątrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 08.10.2021 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 I nie ma znaczenia, ile siarki zawiera paliwo? I pyłu ? Wszystko się spali "współprądowo" ? Dlatego trzeba kupować nasze paliwo a nie jakiś badziewie bo jest tańsze. Jeśli kocioł jest prawidłowo skonstruowany i ustawiony większość pyłów pozostaje w kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 08.10.2021 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 A wracając do tematu to węgiel notuje kolejne odrodzenie bo ceny bije okrutne a kupują na potęgę nawet Niemcy więc długo z nami jeszcze zostanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 08.10.2021 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Ale w Polsce o to chodzi , żeby się uczyli 10 godzin kazań religijny w szkole i tylko 1h chemii , biologii czy matematyki bo niewykształconymi 100x łatwiej rządzić. Ostatnio mój wujek powiedział, że ksiądz na mszy zapowiedział pokaz palenia od góry. Oczywiście wysłuchał go jak wyroczni. Bzdury nie na temat - nie na wasze czy moją głowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.10.2021 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Dlatego trzeba kupować nasze paliwo a nie jakiś badziewie bo jest tańsze. Jeśli kocioł jest prawidłowo skonstruowany i ustawiony większość pyłów pozostaje w kotle. Szkoda, że pomiary jakości powietrza tego nie potwierdzają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DUNIA.MD 08.10.2021 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Szkoda, że pomiary jakości powietrza tego nie potwierdzają Jak się chce to na wszystko można znaleźć jakiś papier (pomiar). Trują nas bardziej z innych stron tylko na ten temat jest cisza. PS. Największym wrogiem środowiska jest sam człowiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.10.2021 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2021 Czlowiek i jego piec.Truje nas wiele rzeczy, ale w sezonie grzewczym jedna wybija się do czołówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 09.10.2021 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2021 (edytowane) ... Ksiądz jest dla wielu ludzi autorytetem w wielu dziedzinach, ciepłownictwa nie wykluczając Nie wiem co mnie przeraża bardziej - smrodziarze palący węglem, czy władza czarnej mafii... Widocznie komuś zależy, żeby ludzie byli głupi... Trzeba uświadamiać ludzi, że MUSZĄ przejść na inne źródła ogrzewania niż kotły stałopalne, bo trują innych. A to, że nie mają kasy to ich problem, nie mój. Edytowane 9 Października 2021 przez mistalova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts