Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W co wsadzić 20 transformatorów do ledów

Recommended Posts

• Odpowiedzi 75
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Głowa boli od tłumaczenia. Przez prawie dziesięć lat nie wymieniłem ani jednej żarówki ledowej na 230V. w swoim domu więc mam oszczędność bo nie musiałem kupować dodatkowo zasilaczy które przedrażają inwestycję.

No, to każdy czytający może sobie wyrobić zdanie co do Twojej prawdomówności/naginania rzeczywistości.

Przez 10 lat to to większość zainstalowanych LEDów 230v albo wyrzuciłem, albo naprawiałem. Ale żaden z nich nie był żarówką.

No popatrz a wszystkie sklepy sprzedają "żarówki LED"

Co ty kupujesz?

https://sjp.pwn.pl/slowniki/%C5%BCar%C3%B3wka.html

Ja kupuje źródła światła. Niektóre z nich to diody emitujące światło (Light-Emitting Diode). Nie ma w nich żarnika - więc żarówką nie są

No, to każdy czytający może sobie wyrobić zdanie co do Twojej prawdomówności/naginania rzeczywistości.

Przez 10 lat to to większość zainstalowanych LEDów 230v albo wyrzuciłem, albo naprawiałem. Ale żaden z nich nie był żarówką.

Kazein, ty tak specjalnie czy nieumyślnie to robisz? napisałem wyraźnie żarówki ledowe i napisałem prawie 10 lat nie wiem może było to 8 a może 9, nie prowadzę statystyk co kiedy kupiłem.

Panowie (bo tylko Panów dziewiętnaście postów usunąłem).

Opanujcie emocje. Ktoś Was obraża? Raport wystarczy i najlepiej zamilknijcie. Okażecie tym dojrzałość. Nie każdy moderator dyżuruje na forum całą dobę. Dziś miałem ochotę dać parę banów, w tym głównym "bohaterom" po tygodniu. Wątpliwości miałem co do pozostałych, także nie dałem żadnego..

Ja kupuje źródła światła. Niektóre z nich to diody emitujące światło (Light-Emitting Diode). Nie ma w nich żarnika - więc żarówką nie są

Moderator skasował (nie wiem dlaczego) więc zapytam ponownie.

Jeśli nie podoba ci się określenie "żarówka LED" to również nie powinna ci się podobać nazwa pojazdu na kołach "samochód".

Przecież on sam nie chodzi.

Nie wiem tez dlaczego poprzedni post który był jak najbardziej merytoryczny znikł. więc ponawiam go.

Dziwne ze w handlu zarówno w necie jak i w sklepach stacjonarnych występują owe światła ledowe pod nazwa handlowa żarówki led. Przykład? proszę

Żarówki na xxxxx - LED, światła ledowe, halogenowe ...

https xxxxxx Dom i Ogród › Oświetlenie

Żarówki LED, halogenowe, tradycyjne żarówki - Najwięcej ofert w jednym miejscu. Radość zakupów i 100% bezpieczeństwa dla każdej transakcji. Kup Teraz!

‎Żarówki LED · ‎Żarówki E14 · ‎Żarówki ozdobne · ‎Żarówki dyskotekowe

Sklep Z Oświetleniem

Mapa: żarówki ledowe

Żarówki Led Cena - Philips, OSRAM, Lumiled | Sklep xxxx

https xxxxx

Duży wybór żarówek led ➤ Wszystkie rodzaje trzonków. O różnym kształcie, mocy i barwie światła ➤ 2 lata gwarancji. Niskie ceny. Wysyłka 24h. Sprawdź!

‎Żarówki LED E27 · ‎Żarówki G23 · ‎Żarówki LED E14 · ‎Żarówki LED MR16

Dziwne, wszyscy podają nieprawdziwą nazwę, prawda?

Krawat męski też ma niby oficjalnie inna nazwą a jej się nie używa, dlaczego? Na pewno sobie na to odpowiesz.

Ciekawe dlaczego Pan nie skasował źródła tej dyskusji (wg Pana nie na temat)

To @Kaizen ją rozpoczął ale tego Pan nie skasował.

Dlaczego?

Każde słowo może być "źródłem" dyskusji. To nie znaczy, że trzeba z tego robić ściek.

Zawsze można zaraportować post, być może inny moderator przychyli się do prośby.

Każde słowo może być "źródłem" dyskusji. To nie znaczy, że trzeba z tego robić ściek.

Zawsze można zaraportować post, być może inny moderator przychyli się do prośby.

Czyli rozumiem że wg Ciebie zasady są takie że piszemy ściśle na temat, inne pochodne dyskusje jak w tym przypadku ledy są nie w temacie, tak?

Przecież nie piszemy w temacie o murowaniu ścian, ale cóż będę miał to na uwadze aby trzymać się ściśle głównego zagadnienia danego tematu.

Czyli rozumiem że wg Ciebie zasady są takie że piszemy ściśle na temat, inne pochodne dyskusje jak w tym przypadku ledy są nie w temacie, tak?

Przecież nie piszemy w temacie o murowaniu ścian, ale cóż będę miał to na uwadze aby trzymać się ściśle głównego zagadnienia danego tematu.

Tak, masz pisać o tym, "w co wsadzić 20 transformatorów do ledów" O samych LED-ach ani słowa.

Swoją drogą autor ma gdzieś ten temat, dawno wsadził, i ani myśli was powiadomić.

Czyli miał ktoś zaraportować że w temacie o transformatorów do LED-ów ktoś pisze że nie powinno się ich nazywać żarówkami LED-owymi?

Naprawdę!?

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...