CityMatic 24.10.2021 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2021 (edytowane) https://gadzetomania.pl/62854,moj-prad-4-0-podano-date-rozpoczecia-naboru-wnioskow Edytowane 24 Października 2021 przez CityMatic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.10.2021 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Ładowarkihttps://www.wnp.pl/motoryzacja/panstwo-dofinansuje-przydomowe-ladowarki-do-samochodow-elektrycznych,501551.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.10.2021 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Dofinansowanie zakupu ładowarek, dofinansowanie zakupu samochodów elektrycznych...a prąd nadal z węgla. Te motoryzacyjne dofinansowania to pod publiczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.10.2021 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Ja mam prąd Eco w Tauronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.10.2021 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Ja mam prąd Eco w Tauronie. Z Wiatru i ze Słońca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.10.2021 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Z Wiatru i ze Słońca? Tak zapewniali ma na to certyfikat TUV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.10.2021 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Pewnie cena kWh jest do tego Eko bo prąd jest Eco:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 26.10.2021 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2021 Tak zapewniali ma na to certyfikat TUV Jazda się zacznie, jak trzeba będzie te panele i elektrownie wiatrowe likwidować. Wtedy zobaczymy takie ECO, jak przy akumulatorach litowo-jonowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.10.2021 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Jazda się zacznie, jak trzeba będzie te panele i elektrownie wiatrowe likwidować. Wtedy zobaczymy takie ECO, jak przy akumulatorach litowo-jonowych. Jaka jazda ? jak nie będą ich skupować to sprzedasz na OLX lub rama na złom, nie wiem jak pójdzie z odzyskaniem ścieżek bo to ok 8g srebra a resztę do śmietnika . Ja nie widzę problemu musi być z tego kasa przecież nie oddasz panelu za darmo . Ostatnio widziałem jak ktoś jednostkę wewnętrzną klim wyrzucił na śmietnik przyszedł żul i obciął kabel z wtyczką . Nawet menele nie wiedza co tracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 27.10.2021 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Jaka jazda ? jak nie będą ich skupować to sprzedasz na OLX lub rama na złom, nie wiem jak pójdzie z odzyskaniem ścieżek bo to ok 8g srebra a resztę do śmietnika . Ja nie widzę problemu musi być z tego kasa przecież nie oddasz panelu za darmo . Ostatnio widziałem jak ktoś jednostkę wewnętrzną klim wyrzucił na śmietnik przyszedł żul i obciął kabel z wtyczką . Nawet menele nie wiedza co tracą Ekologia nie polega za zachowaniu jednostek. Jeden czy drugi sprzeda, ale normalne działanie polega na zezłomowaniu starej instalacji. Kompletnie nie opłaca się obecnie rozkładać paneli na części składowe, ponieważ wyrzucenie na śmietnik jest o wiele tańsze. Czekają nas hałdy paneli, rosnące tym szybciej, że ludzie wymieniają panele przed okresem zwrotu. Nikt nie spodziewał się, że ludzie zachowają się jak przy wymianie telefonu na nowszy - chcę mieć najlepsze, bo znajomy ma Inwestor instytucjonalny zachowuje się racjonalnie, czyli eksploatuje wg założeń. Inwestor indywidualny okazuje się, że wymienia pełnosprawne panele na nowsze, o kilka % sprawniejsze. I to zjawisko wywoła regulacje prawne. Ekologii nie ma w tym wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.10.2021 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Też są hałdy samochodów spalinowych a będą hałdy samochodów elektrycznych.Pozostałe sprzęty i urządzenia tez muszą być utylizowane.Oddałeś kiedykolwiek zużyte telefon lub smartfon do specjalistycznego punku utylizującego i odzyskującego ? Dlaczego ludzie będą utylizować swoje moduły przed okresem zwrotu?Ktoś wyda kilkanaście tysięcy złotych aby uzyskać kilka % większą produkcję?Prywatny inwestor nie potrafi liczyć swoich pieniędzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 27.10.2021 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Dlaczego ludzie będą utylizować swoje moduły przed okresem zwrotu? Ktoś wyda kilkanaście tysięcy złotych aby uzyskać kilka % większą produkcję? Prywatny inwestor nie potrafi liczyć swoich pieniędzy? To właśnie piszę - panele traktowane są jak smartfon, po kilku latach wymieniane bez konieczności. Tak się zachowują konsumenci na tzw. bogatym Zachodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.10.2021 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Nie znam takich przypadków.Może w Niemczech ludzie dawno temu zakładali i teraz jest wymieniają na nowe zdecydowanie lepsze?A sprytni Polacy przywoża te zdemontowane moduły do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 27.10.2021 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 To właśnie piszę - panele traktowane są jak smartfon, po kilku latach wymieniane bez konieczności. Tak się zachowują konsumenci na tzw. bogatym Zachodzie. Przecież to jest skrajnie głupie. To ma zarabiać, Wymiana po zwrocie jet głupia wychodzisz na zero minus inflacja i utrata zyków z innej inwestycji. PV ma się zwrócić jak najszybciej aby jak najszybciej odcinać kupony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 27.10.2021 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 Przecież to jest skrajnie głupie. To ma zarabiać, Wymiana po zwrocie jet głupia wychodzisz na zero minus inflacja i utrata zyków z innej inwestycji. PV ma się zwrócić jak najszybciej aby jak najszybciej odcinać kupony Nie twierdzę, że to racjonalne zachowanie. Zresztą co się dziwisz, skoro na każdym kroku wmawia się ludziom, że PV jest ekologiczna, bo zmniejsza carbon footprint. Niektórzy traktują panele na dachu jak biżuterię, lansują się czy chcą poczuć się nie gorsi niż sąsiad. Znam dwie osoby, które położyły instalację PV za 40 tysięcy przy rachunkach za prąd 120-150 zł miesięcznie, bo tak wyszło z wyliczeń (pewnie handlowca) - czy to jest mądre? Czyste emocje - podstawa dzisiejszego handlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goguś1719517740 28.10.2021 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Ja mam prąd Eco w Tauronie. Też mam w drugim domu niezamieszkałym bez poboru prąd eko i płacę 32 zł za friko ,bezpieczniki wyłączone a bulić trza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 28.10.2021 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2021 Znam dwie osoby, które położyły instalację PV za 40 tysięcy przy rachunkach za prąd 120-150 zł miesięcznie, bo tak wyszło z wyliczeń (pewnie handlowca) - czy to jest mądre? Czyste emocje - podstawa dzisiejszego handlu. to tylko świadczy o osobach i te osoby gówno miały, gówno mają i gówno będą mieć tak bieda mentalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 29.10.2021 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Dofinansowanie zakupu ładowarek, dofinansowanie zakupu samochodów elektrycznych... a prąd nadal z węgla. Te motoryzacyjne dofinansowania to pod publiczkę. Czas oszołomów hejtujących węgiel powinien dobiec końca. Polska powinna wyeksploatować złoża węgla do ostatniej kropli potu. Zresztą widać to dzisiaj, że polityka odchodzenia od węgla wg dyktatu unii nie ma żadnej perspektywy, a tylko rodzi problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Salah 29.10.2021 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Czas oszołomów hejtujących węgiel powinien dobiec końca. Polska powinna wyeksploatować złoża węgla do ostatniej kropli potu. Zresztą widać to dzisiaj, że polityka odchodzenia od węgla wg dyktatu unii nie ma żadnej perspektywy, a tylko rodzi problemy. "Oszołomy"... a kto to taki? Co jest dobrego w węglu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ratpaw 29.10.2021 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2021 Czas oszołomów hejtujących węgiel powinien dobiec końca. Polska powinna wyeksploatować złoża węgla do ostatniej kropli potu. Zresztą widać to dzisiaj, że polityka odchodzenia od węgla wg dyktatu unii nie ma żadnej perspektywy, a tylko rodzi problemy. Węgiel można zgazować pod ziemią, a im głębiej, tym lepszy węgiel. Mielibyśmy własny gaz, jednocześnie pozamykane kopalnie. Udział zgazowanego węgla w miksie energetycznym jest jednak dość mały. Burdel na kółkach i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts